Bianca Sterie ∙ May 24, 2022 ∙ 6 min read

Dacă și tu visezi cu ochii deschiși la o vacanță în Italia (așa cum fac eu acum), atunci ai ajuns în locul potrivit. Unde nu doar că putem să visăm împreună, ci și să descoperim povești care ne pot aduce, prin intermediul micului ecran, mai aproape de la nostra bella Italia. 

P.S.: toate titlurile sunt disponibile pe Netflix, așa că… spor la bingeing!

Toscana 

Când Theo Dahl (Anders Matthesen), un celebru chef danez cu un temperament morocănos, ajunge în Italia, în Toscana, pentru a vinde castelul lăsat moștenire de tatăl său înstrăinat, crede că întregul proces se va rezolva în doar câteva zile. Odată ce ajunge aici, acesta o întâlnește pe Sophia (Cristiana Dell’Anna), o femeie legată de trecutul său, care îl inspiră să-și reconsidere viziunea despre viață, iubire și… mâncare. 

https://www.youtube.com/watch?v=E26VtF4dURE&ab_channel=Shawflix

The Hand of God

Creație a scenaristului și a regizorului Paolo Sorrentino (Il Divo, The Young Pope), The Hand of God explorează aventura lui Fabietto Schisa (Filippo Scotti), un băiat care trăiește în efervescentul Napoli din anii ’80. Filmul este o poveste despre bucurii neașteptate, precum sosirea legendarului fotbalist Diego Maradona în oraș, dar și despre tragedii de familie la fel de neprevăzute. Soarta își joacă rolul, bucuria și drama se împletesc, iar rotițele viitorului lui Fabietto se pun în mișcare. 

An Astrological Guide for Broken Hearts

Ajunsă la peste 30 de ani și încă singură, simpatica Alice (Claudia Gusmano) lucrează la o mică televiziune, pe un post cu posibilități de avansare limitate, deși, adesea, ea este cea mai competentă din echipă. Și, de parcă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, Carlo, fostul ei iubit, se căsătorește cu o colegă și este pe cale să devină tată. În plus, ca să fie tacâmul de probleme complet, Davide Sardi (Ulf Bjorlin), un fermecător director de creație sosește în compania pentru care lucrează, punându-i pe toți la grea încercare. Viața lui Alice începe să se schimbe atunci când îl întâlnește pe Tio (Lorenzo Adorni), un actor care joacă în telenovela cea mai cunoscută a rețelei și care se consideră un guru al astrologiei. Curând, Tio devine astrologul personal care îi ghidează inima frântă.

Under the Riccione Sun

Un film care se simte ca o adevărată vacanță, pelicula urmărește povestea unui grup de adolescenți care se împrietenesc la plajele din Riccione și explorează împreună distracțiile de vară, flirturile estivale și relațiile amoroase. 

Enrico Piaggio: Vespa

Un film biografic inspirat de o impresionantă lecție de viață, filmul ne spune povestea celui mai cunoscut scooter din întreaga lume: Vespa. Pentru a-și salva afacerea care stă să dea faliment, Enrico Piaggio (Alessio Boni) gândește o invenție care ajunge să revoluționeze transportul în Italia și nu numai. 

Summertime

O poveste de dragoste contemporană, care se consumă pe coasta Mării Adriatice, Summertime îi are în prim-plan pe Ale (Ludovico Tersigni) și pe Summer (Rebecca Coco Edogamhe), doi tineri ce provin din lumi diferite, uniți de o atracție irezistibilă. Pășind spre maturitate, confruntându-se cu zeci de emoții intense, aceștia descoperă că, uneori, să iubești cu adevărat pe cineva poate însemna să pierzi o parte din tine.

Baby

Inspirat dintr-un caz real, scandalul cunoscut în presa italiană drept Baby Squillo, Baby urmărește aventura unui grup de adolescenți din cartierul roman Parioli, care sfidează societatea și normele sale. În încercarea de a-și găsi independența și identitatea, aceștia ajung să lucreze într-o rețea de prostituție.

Ever Been to the Moon?

Giulia (Liz Solari) este o jurnalistă de modă care moștenește o fermă în sudul Italiei. Hotărâtă să o vândă rapid, aceasta ajunge în zonă și îl cunoaște pe Renzo (Raoul Bova), un fermier șarmant, care îi dă toate planurile peste cap.

Foto: Netflix

Related Posts

Supă cremă de morcovi cu portocale – recomandarea lui Adrian Hădean

Este o supă pentru toată familia, gustul sărbătorilor de iarnă în farfurie. Perfectă pentru dezghețat năsucuri și mânuțe…

Case pe case: Vedetele fac schimb de case: Liviu Teodorescu ne prezintă noua casă a lui Sore

Vedetele au făcut schimb de case la inițiativa Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri și,…

Celine Dion suferă de o boală incurabilă. Artista își anulează toate concertele

Celine Dion (54 de ani) a anunțat că suferă de o boală incurabilă, de sindromul omului înțepenit, o…

Catherine Zeta-Jones, la braț cu fiul ei, Dylan Michael Douglas

Catherine Zeta-Jones a avut o apariție de impact la premiera filmului National Treasure: Edge of History din Los…

Olivia Addams: Când lansez o piesă, am un anumit tip de content pregătit pentru fiecare platformă online

Olivia Addams este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi și nu numai. La vârsta de…

Inul este IN!

Cu toții ne dorim confort și calitate în propria locuință, iar țesăturile din in ocupă în continuare un…

Faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble va susține Concertul „CRĂCIUN VIENEZ”, la Sala Palatului

Faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble va susține Concertul „CRĂCIUN VIENEZ”, cel mai reprezentativ eveniment muzical al sărbătorilor de…

Meghan&Harry, apariție surprinzătoare la New York, cu doar două zile înainte de lansarea documentarului lor

Meghan Markle și Prințul Harry au avut o apariție surpriză la New York, la o gală unde au…

Premiera de gală Emily in Paris- sezonul 3 a reunit întreaga distribuție a serialului de succes în capitala Franței

Întreaga distribuție a a serialului de succes Emily in Paris s-a reunit marți seara în capital Franței pentru…

Istanbul – un rai al pasionaților de shopping

Cuprinsă de un sentiment nostalgic pentru că săptămâna trecută pe vremea aceasta singurele cuvinte ce îmi traversau mintea…