Bianca Sterie ∙ May 24, 2022 ∙ 6 min read

Dacă și tu visezi cu ochii deschiși la o vacanță în Italia (așa cum fac eu acum), atunci ai ajuns în locul potrivit. Unde nu doar că putem să visăm împreună, ci și să descoperim povești care ne pot aduce, prin intermediul micului ecran, mai aproape de la nostra bella Italia. 

P.S.: toate titlurile sunt disponibile pe Netflix, așa că… spor la bingeing!

Toscana 

Când Theo Dahl (Anders Matthesen), un celebru chef danez cu un temperament morocănos, ajunge în Italia, în Toscana, pentru a vinde castelul lăsat moștenire de tatăl său înstrăinat, crede că întregul proces se va rezolva în doar câteva zile. Odată ce ajunge aici, acesta o întâlnește pe Sophia (Cristiana Dell’Anna), o femeie legată de trecutul său, care îl inspiră să-și reconsidere viziunea despre viață, iubire și… mâncare. 

https://www.youtube.com/watch?v=E26VtF4dURE&ab_channel=Shawflix

The Hand of God

Creație a scenaristului și a regizorului Paolo Sorrentino (Il Divo, The Young Pope), The Hand of God explorează aventura lui Fabietto Schisa (Filippo Scotti), un băiat care trăiește în efervescentul Napoli din anii ’80. Filmul este o poveste despre bucurii neașteptate, precum sosirea legendarului fotbalist Diego Maradona în oraș, dar și despre tragedii de familie la fel de neprevăzute. Soarta își joacă rolul, bucuria și drama se împletesc, iar rotițele viitorului lui Fabietto se pun în mișcare. 

An Astrological Guide for Broken Hearts

Ajunsă la peste 30 de ani și încă singură, simpatica Alice (Claudia Gusmano) lucrează la o mică televiziune, pe un post cu posibilități de avansare limitate, deși, adesea, ea este cea mai competentă din echipă. Și, de parcă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, Carlo, fostul ei iubit, se căsătorește cu o colegă și este pe cale să devină tată. În plus, ca să fie tacâmul de probleme complet, Davide Sardi (Ulf Bjorlin), un fermecător director de creație sosește în compania pentru care lucrează, punându-i pe toți la grea încercare. Viața lui Alice începe să se schimbe atunci când îl întâlnește pe Tio (Lorenzo Adorni), un actor care joacă în telenovela cea mai cunoscută a rețelei și care se consideră un guru al astrologiei. Curând, Tio devine astrologul personal care îi ghidează inima frântă.

Under the Riccione Sun

Un film care se simte ca o adevărată vacanță, pelicula urmărește povestea unui grup de adolescenți care se împrietenesc la plajele din Riccione și explorează împreună distracțiile de vară, flirturile estivale și relațiile amoroase. 

Enrico Piaggio: Vespa

Un film biografic inspirat de o impresionantă lecție de viață, filmul ne spune povestea celui mai cunoscut scooter din întreaga lume: Vespa. Pentru a-și salva afacerea care stă să dea faliment, Enrico Piaggio (Alessio Boni) gândește o invenție care ajunge să revoluționeze transportul în Italia și nu numai. 

Summertime

O poveste de dragoste contemporană, care se consumă pe coasta Mării Adriatice, Summertime îi are în prim-plan pe Ale (Ludovico Tersigni) și pe Summer (Rebecca Coco Edogamhe), doi tineri ce provin din lumi diferite, uniți de o atracție irezistibilă. Pășind spre maturitate, confruntându-se cu zeci de emoții intense, aceștia descoperă că, uneori, să iubești cu adevărat pe cineva poate însemna să pierzi o parte din tine.

Baby

Inspirat dintr-un caz real, scandalul cunoscut în presa italiană drept Baby Squillo, Baby urmărește aventura unui grup de adolescenți din cartierul roman Parioli, care sfidează societatea și normele sale. În încercarea de a-și găsi independența și identitatea, aceștia ajung să lucreze într-o rețea de prostituție.

Ever Been to the Moon?

Giulia (Liz Solari) este o jurnalistă de modă care moștenește o fermă în sudul Italiei. Hotărâtă să o vândă rapid, aceasta ajunge în zonă și îl cunoaște pe Renzo (Raoul Bova), un fermier șarmant, care îi dă toate planurile peste cap.

Foto: Netflix

Related Posts

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…

Irina Rimes lansează noul album, intitulat „Acasă”

Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Top Line a…

INNA prezintă single-ul ”Magical Love”

După ce a cucerit topurile muzicale din Europa cu hitul „Up”, regina muzicii dance, INNA, revine cu un…

Barack și Michelle Obama – onorariu de aproximativ 20 de milioane de dolari pentru un podcast

Barack și Michelle Obama au încheiat un contract de 20 de milioane de dolari pentru un podcast de…

Cum să ne amenajăm apartamenul? Irina Pătășanu (arhitect) ne arată un ghid în 7 pași

Vara este perioada în care alegem cel mai des să dăm un alt aer locuinței, să mai schimbăm…

Așa mamă, așa fiu – Aurélien Enthoven calcă pe urmele celebrei lui mame, Carla Bruni

Aurélien Enthoven (21 de ani) este fiul Carlei Bruni, fosta primă doamnă a Franței și model de succes….

Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slăbire! Mintea te îngrașă, mintea te slăbește”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, proces integrativ de slăbit, cu rezultate pe viață, explică felul…