Monica Cismaru ∙ March 2, 2020 ∙ 4 min read

dating aplicatii

Din ce în ce mai multe cupluri se formează online, prin intermediul site-urilor și al aplicațiilor de dating. Programul încărcat face ca socializarea în persoană să fie din ce în ce mai redusă, astfel că, de câțiva ani, conexiunile romantice înfloresc prin intermediul tehnologiei. Multitudinea de site-uri și de aplicații de dating facilitează găsirea unui partener și, chiar dacă aplicațiile fac cam toata treaba mai grea pentru tine, tot trebuie să știi cum să eviți cele mai frecvente greșeli întâlnite pe acest teritoriu virtual și cum să-ți creezi un profil cât mai elocvent, care să-ți crească șansele de a-ți găsi partenerul cel mai potrivit pentru tine

În cazul în care cauți ceva mai mult decât un partener de casual sex, iată câteva greșeli comune pe care le fac mulți utilizatori de site-uri de dating și care, odată eliminate, îți vor optimiza șansele de a-l întâlni pe acel cineva special.

Lipsa unei scurte prezentări, cu date generice despre tine, și construirea unui profil plictisitor

Majoritatea utilizatorilor cred că o minibiografie este trecută cu vederea de cei care le vizitează profilul și nu are importanță. În plus, se poate crede în mod greșit că, dacă omit să includă acest aspect în prezentarea lor, par mai misterioși și mai incitanți. E o metodă care nu are efectele scontate și e eronat să consideri că acei oameni care ar putea fi interesați de tine se uită numai la pozele tale. Poți fi trecut ușor cu vederea în lipsa unei scurte prezentări – câteva cuvinte despre tine sunt mai bune decât nimic. Fă un minim efort de a te remarca dintre ceilalți utilizatori care caută același lucru ca și tine.

Ai numai fotografii de grup

Multitudinea de poze de grup, fără instantanee în care ești singur/singură îți scad șansele de a fi remarcat/ă. La urma urmei, oamenii vor să vadă exact cu cine ar putea să iasă la o întâlnire, iar dacă în toate pozele te pierzi într-o mare de oameni, ești mai greu de observat și, inevitabil, cei care te urmăresc te vor compara cu ceilalți din fotografie. În plus, atenția acordată de cei care rulează poze pe un ecran mic este redusă și nimeni nu va pierde timp să te indentifice dintr-un grup.

Poza principală nu este cu fața ta

Principalul și primul criteriu de selecție online este felul în care arăți, fie că ne place sau nu acest lucru, fie că-l recunoaștem sau nu. Așadar, dacă fotografia principală nu îți arată figura clar, potențialul admirator trece repede mai departe, la următorul profil vizat, care are, propbabil, o față simpatică (și vizibilă). Deciziile se iau rapid, așa că… arată-te!

dating app

 

Prea multe fotografii cu persoane de sex opus

Dacă ești o femeie heterosexuală care caută un partener sau viceversa, ar trebui să eviți să pui prea multe fotografii cu persoane de sex opus, deoarece ar putea părea intimidant petru cei interesați de tine.

Schimbul de prea multe mesaje până la prima întâlnire face to face

Chimia dintre două persoane este mult mai ușor detectabilă la întâlnirile în persoană decât prin intermediul mesajelor online. Poți vorbi verzi și uscate din spatele unui ecran. Dar limbajul corpului, esențial în comincare, nu poate fi văzut astfel, iar multitudinea de mesaje poate distruge emoțiile și farmecul primei întâlniri. Lasa cevă de descoperit și pentru primul date.

 

dating app

Aducerea prea devreme în discuție a unor subiecte delicate

Este important să vă concentrați pe cunoașterea reciprocă și pe descoperirea amalgamului de caracteristici care compun personalitatea fiecăruia. Totuși, aducerea în discuție prea devreme a subictelelor delicate, precum foștii parteneri, fostele relații, despărțiri etc poate deveni copleșitoare pentru cel din fața ta. E mai bine să lași aceste discuții pentru întâlnirile viitoare, când vă veți cunoaște mai bine și când veți ști dacă veți continua să vă vedeți.

Folosirea prea multor aplicații și site-uri de dating în același timp

Jonglarea cu mai multe site-uri și de aplicații de matrimoniale te pot confuza și te pot distrage de la aspecte care ar putea să te aducă față în față cu cel potrivit ție. Fii activ/ă pe unul-două astfel de site-uri și, astfel, vei putea să te concentrezi pe lucruri care contează cu adevărat, pe conexiuni care se pot transforma în ceva mai profund (dacă asta e ceea ce îți dorești, bineînțeles).

Foto: Unsplash

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…