Monica Cismaru ∙ May 17, 2023 ∙ 3 min read

Imagini incendiare cu Madonna, care au apărut în controversata ai carte din anii ’90, intitulată sugestiv ”Sex”, vor fi scoase la licitație pentru suma de aproximativ 300 000 de dolari.

Fotografiile explicite alb-negru au fost făcute la acea vreme de celebrul Steven Meisel și au scandalizat publicul prin îndrăzneala lor, la momentul apariției în 1992.

madonna sex

Madonna, acum în vârstă de 64 de ani, avea 34 de ani în momentul în care și-a lansat cartea ”Sex”, care conține, evident, imagini erotice în care ea este protagonista. Fotografiile au fost făcute în Miami și la New York – în hoteluri cu teme burlești sau chiar pe stradă.

madonna sex

Aproximativ 40 de exemplare incendiare vor fi scoase la licitație în luna octombrie de casa Christie’s, la New York, iar instantaneele vor conține autografele Madonnei și ale lui Steven Meisel.

Madonna și Steven Meisel

”Cartea a fost un element incitant, scandalos și a reușit să capteze energia sexuală debordantă a Madonnei de la începutul anilor ‘90”, a declarat președintele casei de licitații Christie’s, Darius Himes.

La momentul publicării albumului ”Sex”, în 1992, Madonna a câștigat echivalentul de azi a 38,6 milioane de dolari în urma albumului de 132 de pagini, care s-a vândut în 1,5 milioane de exemplare în întreaga lume. Decizia publicării unui astfel de volum cu imagini erotice a fost considerată foarte îndrăzneață atunci, dar acum este privită ca un element important prin impactul său socio-cultural și este considerată o operă îndrăzneață post-feministă, adorată deopotriva de comunitatea LGBT.

Madonna a fost privită atunci ca fiind primul ambasador cultural al fenomenului S&M, datorită imaginilor cu tentă sado-maso, a pornografiei softcore și a simulării actelor sexuale din carte.

Volumul ”Sex” a fost publicat după lansarea albumului muzical Erotica al Madonnei, aproape la fel de îndrăzneț ca și cartea.

În prezent, Madonna se pregătește de demararea unui turneu aniversar al albumului Erotica, de 30 de ani, care începe pe 15 iulie la Vancouver cu un show deja sold-out; turneul va continua cu vestul Statelor Unite.

Între octombrie și decembrie, artista va ajunge și în Europa și va reveni în America de Nord cu reprezentațiile ei.

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…