Monica Cismaru ∙ May 17, 2023 ∙ 3 min read

Imagini incendiare cu Madonna, care au apărut în controversata ai carte din anii ’90, intitulată sugestiv ”Sex”, vor fi scoase la licitație pentru suma de aproximativ 300 000 de dolari.

Fotografiile explicite alb-negru au fost făcute la acea vreme de celebrul Steven Meisel și au scandalizat publicul prin îndrăzneala lor, la momentul apariției în 1992.

madonna sex

Madonna, acum în vârstă de 64 de ani, avea 34 de ani în momentul în care și-a lansat cartea ”Sex”, care conține, evident, imagini erotice în care ea este protagonista. Fotografiile au fost făcute în Miami și la New York – în hoteluri cu teme burlești sau chiar pe stradă.

madonna sex

Aproximativ 40 de exemplare incendiare vor fi scoase la licitație în luna octombrie de casa Christie’s, la New York, iar instantaneele vor conține autografele Madonnei și ale lui Steven Meisel.

Madonna și Steven Meisel

”Cartea a fost un element incitant, scandalos și a reușit să capteze energia sexuală debordantă a Madonnei de la începutul anilor ‘90”, a declarat președintele casei de licitații Christie’s, Darius Himes.

La momentul publicării albumului ”Sex”, în 1992, Madonna a câștigat echivalentul de azi a 38,6 milioane de dolari în urma albumului de 132 de pagini, care s-a vândut în 1,5 milioane de exemplare în întreaga lume. Decizia publicării unui astfel de volum cu imagini erotice a fost considerată foarte îndrăzneață atunci, dar acum este privită ca un element important prin impactul său socio-cultural și este considerată o operă îndrăzneață post-feministă, adorată deopotriva de comunitatea LGBT.

Madonna a fost privită atunci ca fiind primul ambasador cultural al fenomenului S&M, datorită imaginilor cu tentă sado-maso, a pornografiei softcore și a simulării actelor sexuale din carte.

Volumul ”Sex” a fost publicat după lansarea albumului muzical Erotica al Madonnei, aproape la fel de îndrăzneț ca și cartea.

În prezent, Madonna se pregătește de demararea unui turneu aniversar al albumului Erotica, de 30 de ani, care începe pe 15 iulie la Vancouver cu un show deja sold-out; turneul va continua cu vestul Statelor Unite.

Între octombrie și decembrie, artista va ajunge și în Europa și va reveni în America de Nord cu reprezentațiile ei.

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…