A List Magazine ∙ February 14, 2023 ∙ 5 min read

Apariția Madonnei pe scena Premiilor Grammy 2023 a generat numeroase discuții pe rețelele de socializare. Majoritatea celor care au comentat s-au arătat șocați de transformarea estetică a artistei în vârstă de 64 de ani, noua sa înfățișare fiind pusă pe seama operațiilor estetice exagerate. Medicul chirurg estetician Iancu Morad analizează noua apariție a vedetei și indică ce tip de intervenții ar fi putut face pentru a o aduce în această situație.

„Apariția Madonnei de la Premiile Grammy de anul acesta a fost intens discutată în mediul online. Într-adevăr, imaginea afișată pe scenă nu a fost una plăcută deoarece contrastează foarte mult cu modul în care se prezintă pe social media, unde apelează la diverse filtre ce ascund aceste imperfecțiuni.

Mai întâi de toate, vreau să subliniez că fiecare persoană alege cum acceptă înaintarea în vârstă și cum procedează pentru a atenua semnele trecerii anilor. Din punctul meu de vedere, atunci când apelăm la chirurgia plastică sau la orice fel de intervenții, moderația este esențială. Nu trebuie să ne dorim schimbări radicale, ci e de preferat să îmbunătățim ceea ce deja avem, fără a trece în extrem. Tehnologia a evoluat mult în ultimii ani, iar în prezent există foarte multe proceduri minim invazive menite să întinerească chipul, deci fără a ne opera și fără însă a merge către extreme”, declară medicul estetician.

Conform specialiștilor, Madonna ar fi apelat, cel mai probabil, la mai multe proceduri estetice, inclusiv la bisturiu, pentru a încerca să păcălească trecerea anilor. 

Ce intervenții estetice și-ar fi făcut Madonna?

”La prima vedere, ceea ce atrage atenția este forma exagerată în V a feței, având bărbia îngustă și linia mandibulară foarte fermă, iar pomeții foarte lați. S-a injectat probabil o cantitate mare de acid hialuronic în zona pomeților și s-a făcut un contouring puternic în zona mandibulară, cu injecții de substanțe specifice sau prin ultrasunete focusate, pentru a topi orice depozit de grăsime de sub bărbie și a întinde pielea. Asta dacă excludem intervenția chirurgicală de liposucție în zona gușei și lifting pentru pielea gâtului. 

Nu este exclus nici un lifting chirurgical facial, deoarece pielea ei este foarte întinsă, fără cute sau riduri. Liftingul i-a modificat cumva și forma ochilor, vizibil mai alungită. 

De asemenea, ar putea fi vorba și despre o rinoplastie. Nasul ei pare acum mai scurt și mai îngust, cu un vârf mai ascuțit decât era înainte.  

Pentru a șterge ridurile, vedeta a apelat cel mai probabil la injecții cu botox în zona frunții și în jurul ochilor, însă această procedură doar întinerește pielea și o face mai luminoasă, nu alterează volumul și proporțiile. 

Ar mai fi vizibile și rezultatele unei blefaroplastii, prin care se elimină cu succes pielea în exces de la nivelul pleoapelor, întinerind privirea.

Toate acestea sunt presupuneri, în urma analizei rapide a chipului vedetei. Dincolo de alegerile sale, de modul în care dorește să arate, este bine să apreciem calitățile ei ca artist, unul care a avut un impact enorm asupra industriei muzicale”, spune Iancu Morad.

Când devin intervențiile chirurgicale exagerate?

„Fiecare dintre intervențiile pe care bănuim că le-a urmat poate avea rezultate frumoase, luată separat, bine executată, fără excese. Toate sunt parte a chirurgiei estetice care are rolul de a corecta imperfecțiunile și de a ne face să arătăm mai bine. Cea mai bună versiune a noastră. Asta înseamnă că nu trebuie să ne transforme în altcineva. Un medic chirurg estetician bun știe să ofere acest lucru și mizează întotdeauna pe echlibru și armonie.

Pe de altă parte, tehnologia a avansat și, în prezent, nu mai e nevoie să apelăm la bisturiu pentru a avea rezultate similare cu cele ale chirurgiei plastice. 

Spre exemplu, în locul liftingului facial chirurgical, care presupune anestezie, operație și perioadă de recuperare îndelungată, avem acum proceduri minim invazive cu efecte de întinerire, dar cu aspect natural. Spre exemplu, tehnica proprie M-Rejuvenation, stimulează producția de colagen și elastină, fapt ce estompează ridurile și oferă pielii fermitatea pierdută, elasticitatea, strălucirea. Reface practic calitatea pielii și potențează trăsăturile naturale, elimină gușa și conturează frumos chipul. Adică, fără operație, fără riscul de a avea trăsături nenaturale.   

Apoi, rinoplastia clasică poate fi acum înlocuită, într-o mică măsură, de varianta fără operație. Dacă avem nevoie doar să îndreptăm nasul, să ridicăm puțin vârful acestuia, se poate face acest lucru prin injecții cu acid hialuronic și cristale de calciu care remodelează și perfecționează forma. Nu se intervine asupra osului și a cartilajelor și reprezintă o opțiune rapidă ce nu necesită internare și recuperare.

Injecțiile cu Botox sunt recomandate pentru estomparea ridurilor, însă ele trebuie făcute cu măsură și în anumite puncte cheie, astfel încât să nu blocheze mușchii responsabili cu expresiile faciale.

Conturarea pomeților cu substanțe de tip filler, de asemenea, poate avea rezultate extraordinare atâta vreme cât procedurile nu sunt făcute în exces. Până la urmă, totul ține de moderație și de a apela la un medic cu experiență care să știe exact ce trebuie să facă pentru ca rezultatul să fie unul frumos, armonios”, mai spune specialistul. 

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…