A List Magazine ∙ February 14, 2023 ∙ 5 min read

Apariția Madonnei pe scena Premiilor Grammy 2023 a generat numeroase discuții pe rețelele de socializare. Majoritatea celor care au comentat s-au arătat șocați de transformarea estetică a artistei în vârstă de 64 de ani, noua sa înfățișare fiind pusă pe seama operațiilor estetice exagerate. Medicul chirurg estetician Iancu Morad analizează noua apariție a vedetei și indică ce tip de intervenții ar fi putut face pentru a o aduce în această situație.

„Apariția Madonnei de la Premiile Grammy de anul acesta a fost intens discutată în mediul online. Într-adevăr, imaginea afișată pe scenă nu a fost una plăcută deoarece contrastează foarte mult cu modul în care se prezintă pe social media, unde apelează la diverse filtre ce ascund aceste imperfecțiuni.

Mai întâi de toate, vreau să subliniez că fiecare persoană alege cum acceptă înaintarea în vârstă și cum procedează pentru a atenua semnele trecerii anilor. Din punctul meu de vedere, atunci când apelăm la chirurgia plastică sau la orice fel de intervenții, moderația este esențială. Nu trebuie să ne dorim schimbări radicale, ci e de preferat să îmbunătățim ceea ce deja avem, fără a trece în extrem. Tehnologia a evoluat mult în ultimii ani, iar în prezent există foarte multe proceduri minim invazive menite să întinerească chipul, deci fără a ne opera și fără însă a merge către extreme”, declară medicul estetician.

Conform specialiștilor, Madonna ar fi apelat, cel mai probabil, la mai multe proceduri estetice, inclusiv la bisturiu, pentru a încerca să păcălească trecerea anilor. 

Ce intervenții estetice și-ar fi făcut Madonna?

”La prima vedere, ceea ce atrage atenția este forma exagerată în V a feței, având bărbia îngustă și linia mandibulară foarte fermă, iar pomeții foarte lați. S-a injectat probabil o cantitate mare de acid hialuronic în zona pomeților și s-a făcut un contouring puternic în zona mandibulară, cu injecții de substanțe specifice sau prin ultrasunete focusate, pentru a topi orice depozit de grăsime de sub bărbie și a întinde pielea. Asta dacă excludem intervenția chirurgicală de liposucție în zona gușei și lifting pentru pielea gâtului. 

Nu este exclus nici un lifting chirurgical facial, deoarece pielea ei este foarte întinsă, fără cute sau riduri. Liftingul i-a modificat cumva și forma ochilor, vizibil mai alungită. 

De asemenea, ar putea fi vorba și despre o rinoplastie. Nasul ei pare acum mai scurt și mai îngust, cu un vârf mai ascuțit decât era înainte.  

Pentru a șterge ridurile, vedeta a apelat cel mai probabil la injecții cu botox în zona frunții și în jurul ochilor, însă această procedură doar întinerește pielea și o face mai luminoasă, nu alterează volumul și proporțiile. 

Ar mai fi vizibile și rezultatele unei blefaroplastii, prin care se elimină cu succes pielea în exces de la nivelul pleoapelor, întinerind privirea.

Toate acestea sunt presupuneri, în urma analizei rapide a chipului vedetei. Dincolo de alegerile sale, de modul în care dorește să arate, este bine să apreciem calitățile ei ca artist, unul care a avut un impact enorm asupra industriei muzicale”, spune Iancu Morad.

Când devin intervențiile chirurgicale exagerate?

„Fiecare dintre intervențiile pe care bănuim că le-a urmat poate avea rezultate frumoase, luată separat, bine executată, fără excese. Toate sunt parte a chirurgiei estetice care are rolul de a corecta imperfecțiunile și de a ne face să arătăm mai bine. Cea mai bună versiune a noastră. Asta înseamnă că nu trebuie să ne transforme în altcineva. Un medic chirurg estetician bun știe să ofere acest lucru și mizează întotdeauna pe echlibru și armonie.

Pe de altă parte, tehnologia a avansat și, în prezent, nu mai e nevoie să apelăm la bisturiu pentru a avea rezultate similare cu cele ale chirurgiei plastice. 

Spre exemplu, în locul liftingului facial chirurgical, care presupune anestezie, operație și perioadă de recuperare îndelungată, avem acum proceduri minim invazive cu efecte de întinerire, dar cu aspect natural. Spre exemplu, tehnica proprie M-Rejuvenation, stimulează producția de colagen și elastină, fapt ce estompează ridurile și oferă pielii fermitatea pierdută, elasticitatea, strălucirea. Reface practic calitatea pielii și potențează trăsăturile naturale, elimină gușa și conturează frumos chipul. Adică, fără operație, fără riscul de a avea trăsături nenaturale.   

Apoi, rinoplastia clasică poate fi acum înlocuită, într-o mică măsură, de varianta fără operație. Dacă avem nevoie doar să îndreptăm nasul, să ridicăm puțin vârful acestuia, se poate face acest lucru prin injecții cu acid hialuronic și cristale de calciu care remodelează și perfecționează forma. Nu se intervine asupra osului și a cartilajelor și reprezintă o opțiune rapidă ce nu necesită internare și recuperare.

Injecțiile cu Botox sunt recomandate pentru estomparea ridurilor, însă ele trebuie făcute cu măsură și în anumite puncte cheie, astfel încât să nu blocheze mușchii responsabili cu expresiile faciale.

Conturarea pomeților cu substanțe de tip filler, de asemenea, poate avea rezultate extraordinare atâta vreme cât procedurile nu sunt făcute în exces. Până la urmă, totul ține de moderație și de a apela la un medic cu experiență care să știe exact ce trebuie să facă pentru ca rezultatul să fie unul frumos, armonios”, mai spune specialistul. 

Related Posts

Lindsay Lohan, primele poze însărcinată

Actrița Lindsay Lohan s-a lăsat surprinsă de camera foto într-una dintre cele mai emoționante ipostaze din viața unei…

De ce să alegi o vacanță într-o croazieră? Iată avantajele!

Dacă ești adeptul unei vacanțe în care totul este organizat și aranjat, iar nu nu trebuie decât sa…

Cel mai nou și surprinzător cuplu din showbiz: Bill Murray și Kelis

Un nou cuplu de vedete apare pe firmament: cel format din actorul Bill Murray (72 de ani) și…

Ultimul mesaj transmis de Stephan Pelger, înainte de a se sinucide

Stephan Pelger a fost găsit decedat astăzi, în propria locuință. Un vecin a fost cel care a anunțat…

Evoluție, inovație, momente împreună – IQOS promite o experiență revoluționară la TIFF

Mâine începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ocazie cu care IQOS își invită publicul la un eveniment…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, am făcut o selecție a lucrurilor care ne-au atras atenția. Iată noutățile acestei perioade….

Idei de cadouri pentru cei care adoră croazierele

Fie că vrei să surprinzi persoana care merge în croazieră, fie că vrei să revii din vacanță cu…

Cum arată Joaquin Phoenix în rolul lui Napoleon

La 23 de ani de la ultima lor colaborare pe marile ecrane, pentru producția ”Gladiator”, Joaquin Phoenix și…

Mădălina Ghenea își susține iubitul din tribune, la Roland Garros

Mădălina Ghenea (35 de ani) și-a susținut (presupusul) nou iubit din tribune, la turneul de tenis Roland Garros,…

„Romeo şi Julieta” revine după o pauză de trei ani pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Veștile bune circulă repede. Pe 9 şi 10 iunie, de la ora 18.30, Opera Națională București anunță reluarea…