Monica Cismaru ∙ September 23, 2021 ∙ 2 min read

linda evangelista

Unul dintre cele mai de succes supermodele ale anilor ’90, Linda Evangelista (56 de ani), se plânge într-o postare publică pe social media că a rămas cu sechele după o populară procedură de slăbire. Fosta vedetă a catwalk-ului pretinde că este de nerecunoscut după procedura estetică de slăbire prin criolipoliză, care a deformat-o și a devastat-o din punct de vedere emoțional.

Mă adresez celor care mă urmăresc și care se întreabă de ce n-am mai apărut în public și n-am mai lucrat ca model, cum au făcut colegele mele, cu o carieră înfloritoare. Am fost desfigurată brutal din cauza procedurii Zeltiq’s CoolSculpting, care a făcut exact opusul a ceea ce pretindea”, le-a transmis Evangelista celor 906 000 de urmăritori de pe Instagram, transmite Hollywood Reporter.

linda evangelista

Modelul pretinde că, în loc s-o scape de surplusul de grăsime de pe corp, procedura a făcut ca acest strat adipos să crească, ceea ce a lăsat-o deformată, chiar și după ce a încercat să repare paguba prin două intervenții chirurgicale de corectare a erorilor. ”Sunt de nerecunoscut”, se plânge Linda Evangelista, considerată la un moment dat una dintre cele mai frumoase femei din lume.

linda evangelista

Evangelista detaliază problema ei și spune ca a dezvoltat o afecțiune numită hiperplazie adipoasă paradoxală, ceea ce înseamnă o creștere a țesutului adipos tratat, efect advers ce poate apărea în urma procedurii la mai puțin de 0,1 % din cazurile tratate. De cele mai multe ori, acest efect secundar apare în cazul bărbaților și nu este periculos pentru sănătate, dar lasă urme inestetice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Modelul de origine canadiană a mai menționat că intenționează să dea în judecata compania la care a apelat pentru procedura estetică de slăbire. ”Am obosit să mai trăiesc astfel. Aș vrea să ies în lume cu capul sus, chiar dacă nu mai arăt așa cum mă știa lumea”, adaugă Linda Evangelista.

linda evangelista

Linda Evangelista (centru), alături de Christy Turlington și de Naomi Campbell

Cariera în modelling a Lindei Evagelista a început în 1984, când a semnat un contract de management cu Elite Model și s-a mutat din Canada la New York. La sugestia reputatului fotograf de modă Peter Lindbergh, Linda s-a tuns scurt în 1988, iar tunsoarea ei i-a împrumutat imediat numele și a fost reprodusă apoi de nenumărate femei. A fost descrisă în industria modei ca fiind femeia-cameleon , datorită schimbărilor dese de look pe care le adopta. A devenit la începutul anilor ’90 una dintre cele mai cunoscute modele din lume, activitate din care s-a retras în 1998, dar la care a revenit trei ani mai târziu, când a derulat campanii sporadice. A fost desemnată Cel mai mare supermodel al tuturor timpurilor în cadrul show-ului de televiziune Fashion File, din 2008.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…