”Nimeni n-o pune pe Baby la colț” este replica celebră din filmul- cult Dirty Dancing, lansat în 1987, în care au jucat Patrick Swayze și Jennfer Gray.

Filmul care a îmbinat perfect dansul, dragostea și drama va avea parte de o continuare, din care va face parte și protagonista din producția originală. Din păcate, filmul este vitregit de prezența fermecătorului Patrick Swayze, care a decedat în 2009 din cauza unui cancer pancreatic, la doar 57 de ani.

dirty dancing

Jennifer Gray, interpreta personajului Baby – Frances Houseman, va figura și ca actriță și ca producător al sequel-ului Dirty Dancing, care va fi regizat de Jonathan Levine. ”Fanii nu trebuie să-și facă griji că producția lor preferată va fi stricată de această continuare”, spune regizorul, care a semnat și scenariul, alături de Elizabeth Chomko.

”Dirty Dancing a fost unul dintre filmele mele favorite și nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge să regizez acest sequel. Când am scris scenariul, m-am îndrăgostit de personajele (noi și vechi) din universul din Catskills, New York, dar și de muzică, care va varia de la melodii din producția originală și până la hip hop din anii ’90. De-abia aștept să colaborez cu Jennifer pentru a ajuta și generația actuală să cunoască aceasta frumoasă poveste de dragoste în care se îmbină dansul și dragostea pe fundalul verii. Fanilor filmului orginal le promit că nu le vom strica copilăria. Vom aborda această misiune cu sofisticare, ambiție și, mai presus de toate, cu dragoste”, spune regizorul.

jennifer gray
Jennifer Gray

Actiunea filmului va fi plasată în anii ’90 de data aceasta, spre deosebire de perioada anilor ’60 din filmul original. Jennifer Gray va relua rolul lui Baby (Frances Houseman), iar producătorii încearcă să găsească o soluție prin care să includă totuși în film prezența lui Patrick Swayze, într-o formă sau alta și deja sunt în discuții cu urmașii actorului pentru a cădea de acord cu privire la acest lucru. Conform celor mai recente zvonuri, se pare că Jennifer Gray îl vizează în rolul principal masculin pe Harry Styles.

Despre restul distribuției nu se știe încă nimic, dar veștile vor continua sa curga odata ce vor incepe filmarile, spre sfarsitul acestui an. Sequelul ”Dirty Dancing” ar urma să fie lansat în cinematografe în 2024.

În producția originală ”Dirty Dancing” au mai jucat Kelly Bishop (Gilmore Girls), Jane Brucker, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes și Max Cantor.

Filmul a avut premiera oficială la Festivalul de Film de la Cannes și, odată lansat în cinematografe, a doborât recordul de audiența și a devenit apoi și primul film care a vândut peste un milion de casete video în întreaga lume. Pe lângă povestea filmului, și coloana sonoră a fost un succes răsunător – muzica a câștigat mai multe discuri de platină, Oscarul pentru Cel mai bun cântec original, Globul de Aur și un Grammy pentru cea mai bună prestație pop – “(I’ve Had) The Time of My Life”, interpretat de Bill Medley și de Jennifer Warnes.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts