Bianca Sterie ∙ September 21, 2020 ∙ 5 min read

Pasionat de mistere, de găsirea indiciilor, de răsturnări de situație, de povești pline de suspans? Ei bine, Enola Holmes, unul dintre cele mai așteptate titluri Netflix (de toamnă), va avea premiera pe 23 septembrie și este pelicula perfectă pentru cei cărora le plac aventurile presărate cu intrigi și comploturi. Și dacă tot ne întoarcem în universul lui Sherlock Holmes odată cu această lansare, am zis că-i un moment numai bun să investigăm puțin și alte filme și seriale cu detectivi de pe platformă. Începem?

Enola Holmes – Din 23 septembrie la Netflix

Ce faci atunci când lumea, așa cum o știai tu, începe să se destrame în jurul tău și când simți că nu îți mai găsești locul nicăieri? Te arunci, fără să te gândești de două ori înainte, într-o aventură inițiatică, menită să te ajute să te descoperi cu adevărat, dar și să faci primii pași pe drumul care ți se potrivește. 

Acțiunea se desfășoară în 1884, în Anglia, într-un punct în care nevoia de reformă este tot mai mare, iar izbucnirea revoltei se poate produce din clipă în clipă. În dimineața zilei în care urmează să împlinească 16 ani, Enola Holmes (Millie Bobby Brown) descoperă că mama ei (Helena Bonham Carter) a dispărut, lăsându-i un cadou, dar niciun alt indiciu referitor la motivul plecării sau destinația aleasă. După o copilărie nonconformistă, după toată libertatea oferită de mama sa, Enola se trezește deodată în grija fraților ei mai mari, Sherlock (Henry Cavill) și Mycroft (Sam Claflin), pe care nu i-a mai văzut de ani buni și care nici măcar nu încearcă să o asculte și să o cunoască. Ba mai mult, Mycroft, nemulțumit de spiritul ei mult prea îndrăzneț pentru acele vremuri, hotărăște să o trimită la un pension pentru tinere domnișoare manierate. 

Refuzând să devină prizoniera dorințelor altcuiva, Enola fuge la Londra pentru a-și căuta mama. De-a lungul călătoriei, ajunge să fie implicată într-un mister care are legătură cu un tânăr lord (Louis Partridge) fugit de acasă și devine ea însăși o superdetectivă, depășindu-și celebrul frate, pe măsură ce descoperă o conspirație care amenință să schimbe cursul istoriei. 

Sherlock

În această reinterpretare modernă a universului creat de Sir Arthur Conan Doyle, o producție BBC premiată și aplaudată la scară largă, Benedict Cumberbatch și Martin Freeman îi interpretează pe celebrul detectiv Sherlock Holmes și pe bunul său prieten și partener, dr. John Watson. Acțiunea are loc în Londra, unde cei doi se confruntă cu situații neobișnuite și încearcă să desfacă ițele unor cazuri extrem de complicate. Serialul are patru sezoane și este disponibil pe Netflix.

Sherlock Holmes & Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Cele două filme regizate de Guy Ritchie urmăresc aventurile lui Sherlock (Robert Downey Jr.) și ale lui Dr. Watson (Jude Law) în Londra secolului XIX, un oraș sumbru, în care lucruri stranii se petrec la fiecare pas. Inițial, cei doi investighează o serie de crime tulburătoare, un caz care, la prima vedere, are o rezolvare clară. Din umbră, însă, îi privește un geniu diabolic, dușmanul de moarte al lui Sherlock, Profesorul James Moriarty (Jared Harris). Ambele filme sunt disponibile pe Netflix.

The Da Vinci Code

Bazat pe controversatul roman semnat de Dan Brown și regizat de Ron Howard, thrillerul The Da Vinci Code pornește de la crimă care are loc la Muzeul Luvru, unde este descoperit un cadavru plin de semne și de simboluri. La fața locului, în încercarea de a afla adevărul despre acest asasinat învăluit în mister, sunt aduși criptologul Sophie Neveu (Audrey Tautou) și specialistul în semiotică Robert Langdom (Tom Hanks), care sunt pe cale să ajungă în lumea societăților secrete și să scoată la iveală un secret ascuns de ani buni. 

Zodiac

În regia lui David Fincher (Fight Club, Seven), Zodiac este un film inspirat din fapte reale, din povestea unui criminal ]n serie care a terorizat San Francisco în anii ‘60 și ‘70. Acesta amăgește poliția și presa prin scrisorile codate pe care le trimite la ziar, declansând o adevărată isterie în rândul jurnaliștilor, în special al lui Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal), pentru care aflarea identității lui Zodiac devine o obsesie care le distruge viața. 

The Sinner

Tot pe Netflix găsim și The Sinner, un serial din trei sezoane independente, cu povești de sine stătătoare, dar care au un numitor comun: comportamentul inexplicabil al protagoniștilor care, din cauza unui trigger misterios, devin, peste noapte, criminali cu sânge rece. Primul sezon urmărește drama Corei Tanneti (Jessica Biel), o tânără mamă care comite un act sângeros, însă nu reușește să înțeleagă motivele din spatele acestei porniri violente, de care ea nu este nici măcar conștientă. În al doilea, îl avem pe Julian, un băiețel care mărturisește că și-a ucis părinții. Al treilea sezon îl are în prim-plan pe Jamie (Matt Bomer), un personaj anxios și bizar, implicat într-un accident de mașină care își lasă puternic amprenta asupra psihicului său. 

Foto: Netflix, outnow.ch

Related Posts

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….

Ce vedete au început pregătirile pentru Crăciun

Pentru Reese Witherspoon, Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Katy Perry și Millie Bobby Brown, numărătoarea inversă pentru Crăciun a…

Paris Hilton, un an de căsnicie fericită

Paris Hilton (41 de ani) a sărbătorit un an de căsătorie cu soțul ei, Carter Reum (41 de…