Monica Cismaru ∙ January 30, 2023 ∙ 4 min read

The Grammy Museum din Los Angeles va inaugura o expoziție dedicată artistei de origine columbiană Shakira (45 de ani). Expoziția va prezenta publicului o mulțime de artefacte și de alte exponate care arată parcursul vedetei până la statutul de superstar și vrea să fie un exemplu deschizător de drumuri pentru artiștii latino.

Shakira și-a început cariera artistică în urmă cu peste 30 de ani, a vândut de-a lungul timpului 85 de milioane de discuri și a câștigat o mulțime de premii, printre care trei trofee Grammy, 12 Latin Grammy și mai multe premii American Music Awards. Cântăreața columbiană este cea mai urmărita vedetă latino din lume, unul dintre cei 10 de artiști cu cele mai multe vizionări pe YouTube și cea mai difuzată artistă latino pe Spotify.

shakira

Astfel că Shakira și-a câștigat pe deplin un loc la muzeu sau, mai exact, cariera ei. The Grammy Museum îi va onora cariera cântăreței, compozitoarei, producătoarei, dansatoarei și artistului vizual Shakira, prin expozitia unică Shakira: The GRAMMY Museum Experience.

shakira

Vernisajul va avea loc pe 4 martie, iar publicul va putea admira artefacte care atestă creația Shakirei, de la evoluția ei muzicală, care cuprinde originile ei de artist latino rock din Barranquilla, Columbia și până la statatul de superstar mondial, care a abordat o mulțime de genuri muzicale, de la bhangra, la bachata, rock și reggaeton.

Shakira se numără printre puținele vedete care au descoperit o cale prin care să evolueze ca artist în timp ce audiența ei a continuat să crească”, a declarat Jasen Emmons, curator și vicepreședinte al Muzeului Grammy.

Expoziția va cuprinde artefacte din arhiva personală a Shakirei, trei filme originale și un spațiu imersiv inspirat din turneul El Dorado al artistei. ”Mă simt onorată că Muzeul Grammy a ales să-mi expună cariera. Expoziția reprezintă un testament al numeroaselor momente de neprețuit din viața mea și sunt fericită să retrăiesc aceste clipe alături de cei care au continuat să mă sprijine și să mă aprecieze ca artist”, a spus Shakira.

shakira

Expoziția Shakira: The GRAMMY Museum Experience cuprinde 40 de exponate, printre care: o chitară electrică Gibson Firebird, bătuta în 70 000 de cristale Swarowski, negre; cele două ținute purtate la finala Super Bowl de acum doi ani – una roșie și un aurie, o chitară Taylor pe care Shakira o folosește la compus, o chitară Fender Stratocaster, acoperită cu cristale Swarowski roz, pe care Shakira a folosit-o în turneul Oral Fixation din 2006-2007, o chitară electrică Yamaha Revstar, la care artista a cântat în turneul El Dorado din 2018, ținutele iconice din turneul El Dorado, o bereche de bikini acoperiți cu frunze, pe care vedeta i-a purtat în imaginea de pe coperta albumului ei din 2005, Oral Fixation, Vol. 2, un carnețel în care Shakira scria versurile pieselor ei etc.

Cântăreața trece în prezent printr-o perioadă mai puțin fastă din punct de vedere personal. Artista s-a despărțit de soțul ei, fotbalistul Gerard Pique, care a înșelat-o cu o altă femeie, mai tânără decât ea cu 20 de ani. Shakira și Pique au împreună doi fii, Sasha și Milan, asupra cărora dețin custodia comună.

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…