Monica Cismaru ∙ January 30, 2023 ∙ 4 min read

The Grammy Museum din Los Angeles va inaugura o expoziție dedicată artistei de origine columbiană Shakira (45 de ani). Expoziția va prezenta publicului o mulțime de artefacte și de alte exponate care arată parcursul vedetei până la statutul de superstar și vrea să fie un exemplu deschizător de drumuri pentru artiștii latino.

Shakira și-a început cariera artistică în urmă cu peste 30 de ani, a vândut de-a lungul timpului 85 de milioane de discuri și a câștigat o mulțime de premii, printre care trei trofee Grammy, 12 Latin Grammy și mai multe premii American Music Awards. Cântăreața columbiană este cea mai urmărita vedetă latino din lume, unul dintre cei 10 de artiști cu cele mai multe vizionări pe YouTube și cea mai difuzată artistă latino pe Spotify.

shakira

Astfel că Shakira și-a câștigat pe deplin un loc la muzeu sau, mai exact, cariera ei. The Grammy Museum îi va onora cariera cântăreței, compozitoarei, producătoarei, dansatoarei și artistului vizual Shakira, prin expozitia unică Shakira: The GRAMMY Museum Experience.

shakira

Vernisajul va avea loc pe 4 martie, iar publicul va putea admira artefacte care atestă creația Shakirei, de la evoluția ei muzicală, care cuprinde originile ei de artist latino rock din Barranquilla, Columbia și până la statatul de superstar mondial, care a abordat o mulțime de genuri muzicale, de la bhangra, la bachata, rock și reggaeton.

Shakira se numără printre puținele vedete care au descoperit o cale prin care să evolueze ca artist în timp ce audiența ei a continuat să crească”, a declarat Jasen Emmons, curator și vicepreședinte al Muzeului Grammy.

Expoziția va cuprinde artefacte din arhiva personală a Shakirei, trei filme originale și un spațiu imersiv inspirat din turneul El Dorado al artistei. ”Mă simt onorată că Muzeul Grammy a ales să-mi expună cariera. Expoziția reprezintă un testament al numeroaselor momente de neprețuit din viața mea și sunt fericită să retrăiesc aceste clipe alături de cei care au continuat să mă sprijine și să mă aprecieze ca artist”, a spus Shakira.

shakira

Expoziția Shakira: The GRAMMY Museum Experience cuprinde 40 de exponate, printre care: o chitară electrică Gibson Firebird, bătuta în 70 000 de cristale Swarowski, negre; cele două ținute purtate la finala Super Bowl de acum doi ani – una roșie și un aurie, o chitară Taylor pe care Shakira o folosește la compus, o chitară Fender Stratocaster, acoperită cu cristale Swarowski roz, pe care Shakira a folosit-o în turneul Oral Fixation din 2006-2007, o chitară electrică Yamaha Revstar, la care artista a cântat în turneul El Dorado din 2018, ținutele iconice din turneul El Dorado, o bereche de bikini acoperiți cu frunze, pe care vedeta i-a purtat în imaginea de pe coperta albumului ei din 2005, Oral Fixation, Vol. 2, un carnețel în care Shakira scria versurile pieselor ei etc.

Cântăreața trece în prezent printr-o perioadă mai puțin fastă din punct de vedere personal. Artista s-a despărțit de soțul ei, fotbalistul Gerard Pique, care a înșelat-o cu o altă femeie, mai tânără decât ea cu 20 de ani. Shakira și Pique au împreună doi fii, Sasha și Milan, asupra cărora dețin custodia comună.

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…