Monica Cismaru ∙ January 30, 2023 ∙ 4 min read

The Grammy Museum din Los Angeles va inaugura o expoziție dedicată artistei de origine columbiană Shakira (45 de ani). Expoziția va prezenta publicului o mulțime de artefacte și de alte exponate care arată parcursul vedetei până la statutul de superstar și vrea să fie un exemplu deschizător de drumuri pentru artiștii latino.

Shakira și-a început cariera artistică în urmă cu peste 30 de ani, a vândut de-a lungul timpului 85 de milioane de discuri și a câștigat o mulțime de premii, printre care trei trofee Grammy, 12 Latin Grammy și mai multe premii American Music Awards. Cântăreața columbiană este cea mai urmărita vedetă latino din lume, unul dintre cei 10 de artiști cu cele mai multe vizionări pe YouTube și cea mai difuzată artistă latino pe Spotify.

shakira

Astfel că Shakira și-a câștigat pe deplin un loc la muzeu sau, mai exact, cariera ei. The Grammy Museum îi va onora cariera cântăreței, compozitoarei, producătoarei, dansatoarei și artistului vizual Shakira, prin expozitia unică Shakira: The GRAMMY Museum Experience.

shakira

Vernisajul va avea loc pe 4 martie, iar publicul va putea admira artefacte care atestă creația Shakirei, de la evoluția ei muzicală, care cuprinde originile ei de artist latino rock din Barranquilla, Columbia și până la statatul de superstar mondial, care a abordat o mulțime de genuri muzicale, de la bhangra, la bachata, rock și reggaeton.

Shakira se numără printre puținele vedete care au descoperit o cale prin care să evolueze ca artist în timp ce audiența ei a continuat să crească”, a declarat Jasen Emmons, curator și vicepreședinte al Muzeului Grammy.

Expoziția va cuprinde artefacte din arhiva personală a Shakirei, trei filme originale și un spațiu imersiv inspirat din turneul El Dorado al artistei. ”Mă simt onorată că Muzeul Grammy a ales să-mi expună cariera. Expoziția reprezintă un testament al numeroaselor momente de neprețuit din viața mea și sunt fericită să retrăiesc aceste clipe alături de cei care au continuat să mă sprijine și să mă aprecieze ca artist”, a spus Shakira.

shakira

Expoziția Shakira: The GRAMMY Museum Experience cuprinde 40 de exponate, printre care: o chitară electrică Gibson Firebird, bătuta în 70 000 de cristale Swarowski, negre; cele două ținute purtate la finala Super Bowl de acum doi ani – una roșie și un aurie, o chitară Taylor pe care Shakira o folosește la compus, o chitară Fender Stratocaster, acoperită cu cristale Swarowski roz, pe care Shakira a folosit-o în turneul Oral Fixation din 2006-2007, o chitară electrică Yamaha Revstar, la care artista a cântat în turneul El Dorado din 2018, ținutele iconice din turneul El Dorado, o bereche de bikini acoperiți cu frunze, pe care vedeta i-a purtat în imaginea de pe coperta albumului ei din 2005, Oral Fixation, Vol. 2, un carnețel în care Shakira scria versurile pieselor ei etc.

Cântăreața trece în prezent printr-o perioadă mai puțin fastă din punct de vedere personal. Artista s-a despărțit de soțul ei, fotbalistul Gerard Pique, care a înșelat-o cu o altă femeie, mai tânără decât ea cu 20 de ani. Shakira și Pique au împreună doi fii, Sasha și Milan, asupra cărora dețin custodia comună.

Related Posts

Balcicul artistic interbelic se întoarce la Balcic 

În jurul aniversării a 100 de ani de la începerea construcției la palatul de la Balcic al Reginei…

Cum sună cea mai nouă piesă semnată Irina Rimes: ,,Dulce amară”

Irina Rimes lansează piesa ,,Dulce amară”, o poveste despre o femeie legendară, o apariție la fel de spectaculoasă ca…

Fără telefoane la concertele lui Bob Dylan

Celebrul Bob Dylan vrea să revină la vremurile în care oamenii veneau la concerte doar pentru muzică. Pentru…

Chef Cătălin Scărlătescu gătește în această seară pentru tine, la MEDUSA

Cătălin Scărlătescu vă așteaptă în această seară cu cele mai gustoase preparate mediteraneene, la una dintre cele mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atras atenția,…

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Nu mă feresc să spun că m-am îndrăgostit de noile căști Sonos Ace

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…