emma raducanu tenis

Emma Răducanu este noua senzație a tenisului mondial. La doar 18 ani, Emma a luat cu asalt competițiile de tenis și este văzută ca fiind următoarea Venus Williams. Emma Răducanu are origini românești: tatăl ei, Ion (care și-a schimbat numele în Ian) este din București, dar s-a mutat de mai mult timp în străinătate, iar mama ei, Renee, este chinezoaică.

 

Emma s-a născut la Toronto, Canada, dar s-a mutat cu familia ei în Marea Britanie, țară pe care o reprezintă acum în competițiile sportive. Tânăra tenismenă a luat cu asalt turneele de tenis și doboară record după record, cum a procedat la Wimbledon, iar cel mai recent, s-a calificat în semifinale la US Open, după ce a învins-o pe campioana olimpică Belinda Bencic, cu 6-3, 6-4. Emma a declarat că le are ca modele în tenis pe Li Na și pe Simona Halep, ambele provenind din țările de origine ale părinților ei – România și China.

emma raducanu tenis

Emma Răducanu ține foarte mult la dualitatea provenienței sale și își apreciază rădăcinile românești. Copilul-minune al tenisului povestit că-și vizitează anual bunica la București și că este îndrăgostită de mâncarea românească, dar acordă atenție în egală măsură și originilor ei chineze, după cum relatează Daily Mail.

Emma Răducanu este prezentată în paginile celui mai recent număr Vogue UK, într-un pictorial de senzație.

emma raducanu tenis

Dacă ai putere interioară, poți obține tot ce-ți dorești”, o citează publicația în numărul de octombrie, în care figurează tenismena cu origini românești. Emma a devenit cea mai tânără jucătoare de tenis britanică ce a ajuns în sferturile de finală ale US Open, după ce a apărut de niciunde, potrivit relatărilor din presa străină.

Emma este unicul copil al familiei ei și a ajuns în Marea Britanie la vârsta de doi ani. Ambii ei părinți lucrează în domeniul finanțelor, iar ea este o elevă de nota 10 la școală. Încă de mică a fost încurajată să facă sport și a urmat lecții de balet, de step, dar și de golf, de karting, de ciclism și, nu în ultimul rând, de tenis.

emma raducanu tenis

A abordat tenisul la vârsta de cinci ani, la încurajarea tatălui ei, la Bromely Tennis Centre, iar hobby-ul ei s-a transformat rapid într-o chestiune serioasă imediat ce a început să câștige primele competiții.

În prezent, este privită ca fiind următoarea senzație a tenisului și numeroase celebrități, din diverse domenii, o susțin, iar printre fanii ei se numără chair Ducii de Cambdridge, Prințul William și Kate Middleton. Rândurile sunt întărite de astronautul Tim Peake și solistul Oasis, Liam Gallagher. Emma este impresionată de galeria ei celebră, dar spune că persoanele cel mai greu de mulțumit sunt propriii ei părinți, care au așteptări foarte mari de la ea și despre care adaugă că sunt cei care o țin cu picioarele pe pământ și o motivează spre obținerea performanței.

 

Foto: SCOTT TRINDLE/ Vogue UK

Related Posts