Monica Cismaru ∙ January 10, 2023 ∙ 4 min read

Actrița Emma Mackey, cunoscută din serialul ”Sex Education”, unde joacă rolul rebelei Maeve Riley, o va interpreta pe celebra autoare britanică Emily Brontë, în filmul biografic realizat de Frances O’Connor, intitulat ”Emily”.

Emily Brontë este autoarea celebrului roman al literaturii engleze ”La răscurce de vânturi”, iar parcursul ei va fi redat în producția ”Emily”, ale cărui scenariu și regie sunt semnate de debutanta australiană Frances O’Connor.

emily bronte
Emily Brontë

Frances O’Connor este hotărâtă să facă lumină prin filmul său asupra vieții lui Emily Brontë, sora nu mai puțin celebrei scriitoare Charlotte Brontë, autoarea romanului ”Jane Eyre”.

Parcursul scriitoarei britanice este dominat de mister, iar figura autoarei a devenit aproape o legendă, mai ales după moartea ei din 1848.

emma mackey
Emma Mackey

Pentru regizoarea australiană, aceasta este o oportunitate de a-și imagina cum ar arăta viața unei femei din acea epocă în condițiile în care dădea dovadă de aspirații înalte, lucru ce sfida cutumele sociale ale acelor vremuri. ”Opera lui Emily Brontë este plină de pasiune, de sentiment, de violență și de inteligență ascuțită. Creând un parcurs imaginar pentru Emily, aceasta va reveni la viață pentru audiență. Povestea ei este cea a unei tinere femei care s-a ridicat prin propriile ei forțe, care își acceptă propria ei natură, în ciuda consecințelor; sunt încântată că am ocazia să lucrez cu o echipă atât de tânără, de strălucită și de talentată.

Ecranizarea ”La răscruce de vânturi” (1939)

Povestea copilăriei lui Emily Brontë – felul în care a crescut la un internat în Yorkshire, compania surorilor ei, mai ales Charlotte Brontë , de care era cea mai apropiată, primele ei poeme și piese de teatru- toate vor fi transpuse într-un peisaj idilic al Angliei din acea epocă… Emma Mackey a renunțat la ținutele roz și la gecile de piele ale lui Maeve Riley pentru rochiile victoriene ale lui Emily Brontë”, povestește regizoarea Frances O’Connor.

Emily Brontë s-a născut în 1818 și a murit în 1848. Romanul de referință al scriitoarei a fost ”La răscruce de vânturi”, un clasic al literaturii britanice. Emily a publicat, de asemenea, și un volum de poezii alături de surorile ei, Charlotte și Anne, intitulat ”Poems by Currer, Ellis and Acton Bell”, iar opera sa a fost descrisă ca fiind de geniu. Emily a fost cea mai mică dintre frații Brontë și a publicat sub pseudonimul Ellis Bell.

Ecranizarea ”La răscruce de vânturi” din 1939

Despre ”La răscruce de vânturi” s-a crezut inițial că a fost scris de un bărbat, din cauza stilului pasional și violent din carte. Volumul a fost primit cu reticență inițial, dar apoi a ajuns un clasic al literaturii universale. Autoarea n-a mai apucat să se bucure de succesul operei ei, deoarece s-a stins la doar un an de la publicare, la vârsta de 30 de ani.

Din distribuția filmului ”Emily” mai fac parte Fionn Whitehead (Dunkirk), Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House), Alexandra Dowling (The Musketeers ), Amelia Gething (The Spanish Princess), Gemma Jones (Ammonite) sau Adrian Dunbar (Line Of Duty). 

Filmul va fi lansat la cinema în martie 2023.

Foto: Hepta

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…