Monica Cismaru ∙ January 10, 2023 ∙ 3 min read

Una dintre cele mai admirate rochii care i-au aparținut Prințesei Diana, o piesă de catifea violet, va fi scoasă la licitație de casa Sotheby’s.

Admiratorii Prințesei Diana au ocazia să pună mâna pe una dintre cele mai apreciate rochii care i-au aparținut Prințesei Inimilor, o piesă de catifea violet, cu corset și fusta amplă, cu croială ”lalea”. Prințesa Diana a fost, pe lângă o figură marcantă a familiei regale britanice și o personalitate care și-a dedicat timpul cauzelor caritabile, și un adevărat reper de stil, iar aparițiile ei erau urmărite cu sufletul cu admirație de întreg globul.

rochie printesa diana

O bună parte din garderoba Prințesei Diana a fost scoasă la diverse licitații de-a lungul timpului, după moartea ei din 1997, iar piesele care i-au aparținut mamei Prinților William și Harry au ajuns adevărate obiecte de cult printre colecționari, care vânează orice nouă apariție.

rochie printesa diana

Piesa de față, care va fi scoasă la licitație de casa Sotheby’s din 21 ianuarie, a fost purtată de Prințesa Diana pentru un portret regal realizat în 1991. Atunci, Diana a pozat alături de Prințul Charles pentru o ședință foto în fața obiectivului reputatului fotograf Mario Testino.

rochie printesa diana

Rochia de catifea violet poartă semnătura designerului Victor Edelstein, coutourier britanic, unul dintre preferații Prințesei. Edelstein a creat mai multe ținute de-a lungul timpului pentru Diana, iar rochia scoasă la licitație e realizată din catifea de mătase și este decorată cu nasturi aurii la spate.

printesa diana

Rochia de seară a făcut parte inițial din colecția de toamnă/iarnă 1989 a lui Victor Edelstein, dar detaliile ținutei arată că designerul a avut-o în minte pe Prințesa când a creat rochia. Acesta unul dintre lookurile istorice ale Prințesei, iar o pictură care o înfățișează pe aceasta purtând rochia este expusă la Royal Marsden Hospital Cancer Fund. De asemenea, o păpușă în forma Prințesei Diana îmbrăcată în această rochie a fost realizată în ediție limitată de Franklin Mint în 1998.

Licitația Sotheby’s în care va fi expusă rochia este intitulată The One și mai aduce în fața colecționarilor și alte piese rafinate și rare care le-au aparținut unor personalități ce s-au remarcat în diverse domenii. Începând cu 21 ianuarie, rochia va fi expusă în cadrul Sotheby’s Masters Week și va fi scoasă la licitație pe 27 ianuarie, la licitația live The One.

Foto: Hepta, Sotheby’s

Related Posts

La aniversarea de 25 de ani, „Titanic” este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

Acum 25 de ani, scriitorul și regizorul James Cameron, câștigător al Premiului Oscar, a schimbat cursul istoriei odată…

Managerii viitorului sunt, deja, aici?

În contextul post-pandemie, al instabilității economice și politice, se conturează tot mai clar o nouă generație de lideri…

Marion Cotillard și Meryl Streep, într-un serial apocaliptic despre schimbările climatice

Două mari actrițe, una din cinematografia europeană și cealaltă din cinematografia americană, se întâlnesc pentru prima dată într-un…

15 cărți pe care trebuie să le citești într-o viață

”Citim ca să știm că nu suntem singuri”, spunea autorul britanic C.S. Lewis, iar J.K. Rawling, autoare contemporană…

Dolly Parton: ”Înțelepciunea vine odată cu vârsta și nu poți opri trecerea timpului”

Dolly Parton, legenda muzicii country, a împlinit luna trecută vârsta de 77 de ani, ocazie cu care a…

Nadia Comăneci, la gala Gold Meets Golden, în Beverly Hills

Gimnasta de zece, Nadia Comăneci, a luat parte zilele acestea la cea de-a zecea ediție a evenimentului Gold…

Nicole Kidman, în adaptarea unui roman horror de Leïla Slimani

Nicole Kidman acceptă proiect după proiect și cea mai recentă provocare profesională este interpretarea rolului principal într-o adaptare…

Ce decizie a luat Kate Middleton

Kate Middleton şi-a lansat, zilele acestea, propriul cont de Instagram. Prinţesa de Wales dedică acest proiect unei cauze…

Recorduri doborâte la Grammy Awards 2023. Care au fost aparițiile serii

Cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara la Crypto.com Arena din Los Angeles,…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează ce ne rezervă astrele pentru această perioadă. Iată cum…