Monica Cismaru ∙ June 13, 2024 ∙ 2 min read

Elton John își va expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra. Peste 300 de fotografii, adunate de-a lungul anilor de Elton John și de partenerul său, David Furnish, vor fi prezentate la muzeu, în expoziția intitulată Fragile Beauty.

Colecția lui Elton John este una dintre cele mai vaste și importante și cuprinde piese care datează încă din anii 50, dar și instantanee mai noi.

Expoziția Fragile Beauty este împărțită pe mai multe teme, de la modă la celebrități și include și fotojurnalism asupra corpului uman masculin, iar imaginile prezentate explorează legătura dintre putere și vulnerabilitate, dată de condiția umană. În expoziția care prezintă fotografiile colecționate de-a lungul timpului de Elton John se vor regăsi imagini semnate de unii dintre cei mai mari fotografi ai lumii, cum ar fi Cindy Sherman, William Eggleston, Diane Arbus, Sally Mann, Zanele Muholi, Ai Weiwei  sau Carrie Mae Weems.

elton john

Prima dată, vizitatorii se vor întâlni cu o mulțime de fotografii de-ale vedetelor și porterte de-ale divelor muzicii, cum ar fi Nastassja Kinski, acoperită doar de un boa constrictor, Jean-Michel Basquiat cu mănuși de box, fotografiat de Michael Halsband în 1985. Printre exponate se mai regăsesc imagini cu artiste precum Diana Ross, Aretha Franklin și chiar cu Miss Piggy, fotografiată de Norman Parkinson.

elton john

Următoarea încăpere dedicată expoziției oferă o experiență imersivă care celebrează corpul masculin în toate formele sale, dar și comunitatea LGBTQ+, cu imagini semnate de Robert Mapplethorpe, care includ și un auroportret din 1985. În camera rezervată modei este expus portretul luptătorului senegalez Moussa N’diay, făcut de Harley Weir. De asemenea, sunt expuse și imagini-documentar care surprind momente-cheie din istorie, cum ar fi mișcarea pentru drepturile civile din anii 60 sau mișcarea de eliberare a comunității gay. De asemenea, sunt documentate și momentele terifiante din 11 septembrie 2001.

Expoziția Fragile Beauty va putea fi vizitată până pe 25 ianuarie 2025.

Foto: Hepta, David LaChapelle

Related Posts

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD. Ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul din România

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…