Monica Cismaru ∙ June 13, 2024 ∙ 3 min read

The Beatles vor avea parte nu de unul, ci de patru filme biografice, câte unul dedicat fiecărui memebru al trupei. Producțiile vor fi regizate de nimeni altul decât laureatul Oscar Sam Mendes, celebrul regizor care și-a pus semnătura pe filme precum American Beauty, 1917 și seria James Bond -Skyfall și Spectre.

”Mă simt onorat să spun povestea celei mai mari trupe rock din toate timpurile și sunt încântat să redefinesc ceea ce înseamnă să vezi un film”, a spus Mendes.

Cele patru filme dedicate membrilor trupei – John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr vor intra în cinematografe în 2027, iar lansarea acestora va sta sub semnul inovației și al rescrierii regulilor unui astfel de eveniment, va fi ceva revoluționar, anunță casa de producție Sony. Chiar dacă așteptarea de trei ani pare lungă, nu e o perioadă prea mare pentru a face patru filme, iar zvonurile despre actorii care vor interpreta rolurile celor patru superstaruri au început să circule deja.

beatles

Se pare că sunt luați în calcul actori aflați pe val la ora actuală, cum ar fi Paul Mescal, în rolul lui Paul McCartney – asemănarea dintre cei doi este vizibilă, nu împart numai același prenume, ci și proveniența irlandeză. Despre Harris Dickinson (Triangle of Sadness) se spune că îl va juca pe John Lennon, iar vedeta din Saltburn, Barry Keoghan, ar putea fi Ringo Starr. Actorul Charlie Rowe, despre care se vehicula că ar fi fost distribuit în rolul lui George Harrison, a infirmat informația.

Ringo Starr, Stella McCartney și Paul McCartney

The Beatles și-au făcut deja propriile lor filme împreună – A Hard Day’s Night (1964), Help! (1965), Magical Mystery Tour  (1967) și Yellow Submarine (1968) și au fost protagoniștii a numeroase documentare de-a lungul timpului. Cel mai recent e cel semnat de Peter Jackson, Get Back, dar și cel din 1970, Let It Be, cele care au documentat destrămarea trupei. Totuși, cele patru producții anunțate pentru 2027 sunt primele pentru care membrii în viață Beatles sau moștenitorii și reprezentanții lor au dat liber acces către întregul catalog muzical Beatles în condițiile în care, pentru o lungă perioada, muzica Beatles n-a fost disponibilă, spre exemplu, pe iTunes.

Ultimii ani au stat și încă stau semnul filmelor biografice despre marii artiști – de la Elvis, în regia lui Baz Luhrmann, la Priscilla (Sofia Coppola) și până la Bob Marley, Amy Winehouse – Back to Black, Bob Dylan și chiar Selena Gomez. Urmează și un film biografic despre Michael Jackson, care se pare că va fi regizat de Antoine Fuqua, unul despre Bee Gees, de Ridley Scott, și o producție despre The Greatful Dead, în regia lui Martin Scorsese.

Singurii membri ai trupei Beatles care mai sunt în viață sunt Paul McCartney (81 de ani) si Ringo Starr (83 de ani). John Lennon a fost asasinat la vârsta de 40 de ani, la New York, iar George Harrison a murit în 2001, la Los Angeles, la vârsta de 58 de ani, din cauza cancerului.

Foto: Hepta

Related Posts

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD. Ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul din România

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…