Monica Cismaru ∙ October 20, 2023 ∙ 4 min read

Serena Williams (42 de ani) a renunțat în urmă cu un an la cariera de sportivă profesionistă de pe terenul de tenis, dar amintirile i-au rămas pregnante și le va așterne pe toate într-o carte de memorii. Fosta jucătoare de tenis va publica, de asemenea, și o carte inspirațională.

Serena Williams a bătut palma cu una dintre cele mai mari edituri, Penguin Random House, pentru a scrie două cărți despre viața ei de pe și din afara terenului de tenis, dar și despre experiențele inspiraționale care au modelat-o.

serena williams memorii

Fosta jucătoare de tenis, în vârstă de 42 de ani, privită ca una dintre cele mai mari sportive ale tuturor timpurilor, și-a anunțat retargerea din circuitul competițional anul trecut. În urma cu câteva luni, Serena Williams a născut cel de-al doilea copil, tot o fetiță, botezată Amira.

”Tot timpul m-am concentrat doar să câștig pe teren și niciodată nu mi-am luat un moment de respiro, în care sa reflectez asupra vieții și carierei mele”, spune Serena, citată de The Guardian. ”În ultimul an, m-am bucurat de timpul petrecut alături de familia mea, care s-a mărit, pentru a-mi celebra realizările și pentru a-mi explora și celelalte pasiuni. Nici că putea exista alt moment mai potrivit pentru a accepta un proiect atât de intim, de personal.”

serena williams memorii

Viitoarea carte de memorii a Serenei Williams nu are încă un titlu, dar va fi o relatare cu inima deschisă a tuturor experiențelor care au modelat-o până acum, spune editura PRH. Din paginile cărții autobiografice vom afla cum a făcut față sportiva tuturor atacurilor venite dintr-o lume dominată în principal de albi și de bărbați, dar și pierderilor devastatoare de pe și din afara terenului de tenis.

Serena Williams va ataca, de asemenea, și subiectul siluetei ei și pe cel al diversității din lumea sportului alb, dar și felul în care ea a influențat perspectiva asupra stilului în sport și cultura pop și nu va rata nici subiectul maternității și felul în care nașterea unui copil le afectează pe sportivele de performanță, spre deosebire de bărbați. Fosta tenismenă va spune și povestea felului în care și-a cunoscut soțul, antreprenorul de succes Alexis Ohanian, și va vorbi despre experiența ei de mamă a două fiice- Olympia și Adira.

Cea de-a doua carte care va fi semnată de Serena se dorește a fi un volum inspirațional, în care fosta campioană va enumera câteva reguli de viață învățate pe propia ei piele, și va detalia pe marginea activității ei de filantroapă, de promotor al diversității și al sprijinirii tinerelor femei din diverse domenii.

serena williams memorii

Serena Williams s-a născut în statul Michigan, dar a început să joace tenis în California și, de la vârsta de nouă ani, a început să se antreneze la o academie de elită din Florida. Povestea vieții surorilor Williams a fost dramatizată în filmul din 2021 King Richard, pentru care Will Smith a primit Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal.

Serena Williams a devenit jucătoare profesionistă de tenis la vârsta de 14 ani, în 1995, iar la 17 ani câștiga primul ei titlu de grand slam, la US Open, în 1999. Cariera ei în tenis s-a întins pe parcursul a aproape 30 de ani și a câștigat în total 23 de titluri single și aproape 100 de milioane de dolari.

Alături de sora ei, Venus, și cu ajutorul autoarei Hilary Beard, Serena a semnat o carte de self-help în 2005, intitulată Venus & Serena: Serving From the Hip: 10 Rules for Living, Loving and Winning. Sportiva a mai publicat o carte cu accente autobiografice în 2010, intitulată Queen of Court. În 2022, a publicat o carte pentru copii – The Adventures of Qai Qai, ilustrată de Yesenia Moises, inspirată de una dintre păpușile fiicei ei, Olympia. În luna august a acestui an, Serena a născut-o pe cea de-a doua ei fiică, Adira River.

Foto: Hepta

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…