sidney poitier bob saget

Sidney Poitier – primul actor de culoare care a primit un Oscar, și Bob Saget, vedeta serialului de succes din anii ’80-’90 Full House, au decedat săptămâna trecută.

Două dintre numele cunoscute la Hollywood s-au stins săptămâna trecută: Sidney Poitier, primul actor de culoare care a primit un premiu Oscar, a murit la vârsta de 94 de ani. Vedeta s-a stins joi, iar anunțul a fost făcut de Clint Watson, purtătorul de cuvânt al primului-ministru al Bahamasului.

sidney poitier

Sidney Poitier a fost, pe lângă un apreciat actor, și un diplomat și activist pentru drepturile omului. Acesta a câștigat premiul Oscar în 1963 pentru Cel mai bun actor, datorită rolului din filmul Lilies of the Field.

Sidney Poitier s-a născut la Miami, dar a crescut la o fermă din Bahamas și s-a mutat la New York la vârsta de 16 ani. Actorul a fost unul dintre primii care au spart barierele rasiale de la Hollywood. În 1958, primea prima sa nominalizare la Oscar pentru rolul din The Defiant Ones – o performanță istorică la acea vreme pentru un actor de culoare.

ghici cine vine la cina
Ghici cine vine la cina

Acesta a jucat în mai multe filme de succes care au atins probleme de natură rasială – Patch of Blue (1965), Heat of the Night (1966) sau Guess Who’s Coming to Dinner (Ghici cine vine la cină), în care joacă rolul unui bărbat de culoare cu o logodnică albă.

Printre filmele în care a mai jucat Poitier se mai numără he Blackboard Jungle și A Raisin in the Sun.

Sidney Poitier a devenit și primul actor de culoare care a primit trofeul pentru întreaga sa carieră din partea Institutului American de Film, în 1992. În 1997, a fost desemnat ambasador al statului Bahamas în Japonia și a primit titlul de cavaler din partea Reginei Elizabeta a II-a în 1974.

sidney poitier
Sidney Poitier și soția lui, Joanna Shimkos

Actorul a fost căsătorit de două ori și a avut șase fiice- Beverly, Pamela, Sherri, Anika și Sydney. Una dintre fiicele sale, Gina Poitier, a murit în 2018.

Bob Saget, cunoscut mai ales datorită serialului de succes din anii ’80-’90 Full House, a avut parte de o moarte fulgerătoare duminică, la vârsta de 65 de ani. Actorul și comediantul a fost găsit mort duminică după-amiază în camera sa de la hotelul Ritz-Carlton din Orlando, Florida, după ce avusese o reprezentație în Jacksonville sâmbătă seara. Polițiștii chemați la fața locului au declarat că nu s-au găsit urme de agresiune sau de consum de droguri.

bob saget

Bob Saget era căsătorit de trei ani cu actrița Kelly Rizzo și avea trei fiice povenite din prima sa căsătorie, cu Sherri Kramer- Aubrey, Lara și Jennifer.

full house
Full House

Actorul era născut în Philadelphia și a devenit cunoscut datorită serialului sitcom Full House; acesta a mai jucat în producțiile de succes How I Met Your Mother, America’s Funniest Home Videos, dar și în continuarea serialului care l-a făcut celebru – Fuller House.

fuller house
Fuller House

Vedeta susținea cu succes si spectacole de stand-up comedy. Imediat după aflarea veștii morții sale, distribuția din Full House a emis un comunicat prin care își exprimă regretul față de dispariția colegului lor.

”Sunt îndurerați de moartea iubitului nostru Bob. Însemna totul pentru noi și am vrea să știți că și-a iubit foarte mult fanii, că adora reprezentațiile live, prin care aducea laolaltă oamenii prin râs.”

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts