Monica Cismaru ∙ January 10, 2022 ∙ 4 min read

sidney poitier bob saget

Sidney Poitier – primul actor de culoare care a primit un Oscar, și Bob Saget, vedeta serialului de succes din anii ’80-’90 Full House, au decedat săptămâna trecută.

Două dintre numele cunoscute la Hollywood s-au stins săptămâna trecută: Sidney Poitier, primul actor de culoare care a primit un premiu Oscar, a murit la vârsta de 94 de ani. Vedeta s-a stins joi, iar anunțul a fost făcut de Clint Watson, purtătorul de cuvânt al primului-ministru al Bahamasului.

sidney poitier

Sidney Poitier a fost, pe lângă un apreciat actor, și un diplomat și activist pentru drepturile omului. Acesta a câștigat premiul Oscar în 1963 pentru Cel mai bun actor, datorită rolului din filmul Lilies of the Field.

Sidney Poitier s-a născut la Miami, dar a crescut la o fermă din Bahamas și s-a mutat la New York la vârsta de 16 ani. Actorul a fost unul dintre primii care au spart barierele rasiale de la Hollywood. În 1958, primea prima sa nominalizare la Oscar pentru rolul din The Defiant Ones – o performanță istorică la acea vreme pentru un actor de culoare.

ghici cine vine la cina
Ghici cine vine la cina

Acesta a jucat în mai multe filme de succes care au atins probleme de natură rasială – Patch of Blue (1965), Heat of the Night (1966) sau Guess Who’s Coming to Dinner (Ghici cine vine la cină), în care joacă rolul unui bărbat de culoare cu o logodnică albă.

Printre filmele în care a mai jucat Poitier se mai numără he Blackboard Jungle și A Raisin in the Sun.

Sidney Poitier a devenit și primul actor de culoare care a primit trofeul pentru întreaga sa carieră din partea Institutului American de Film, în 1992. În 1997, a fost desemnat ambasador al statului Bahamas în Japonia și a primit titlul de cavaler din partea Reginei Elizabeta a II-a în 1974.

sidney poitier
Sidney Poitier și soția lui, Joanna Shimkos

Actorul a fost căsătorit de două ori și a avut șase fiice- Beverly, Pamela, Sherri, Anika și Sydney. Una dintre fiicele sale, Gina Poitier, a murit în 2018.

Bob Saget, cunoscut mai ales datorită serialului de succes din anii ’80-’90 Full House, a avut parte de o moarte fulgerătoare duminică, la vârsta de 65 de ani. Actorul și comediantul a fost găsit mort duminică după-amiază în camera sa de la hotelul Ritz-Carlton din Orlando, Florida, după ce avusese o reprezentație în Jacksonville sâmbătă seara. Polițiștii chemați la fața locului au declarat că nu s-au găsit urme de agresiune sau de consum de droguri.

bob saget

Bob Saget era căsătorit de trei ani cu actrița Kelly Rizzo și avea trei fiice povenite din prima sa căsătorie, cu Sherri Kramer- Aubrey, Lara și Jennifer.

full house
Full House

Actorul era născut în Philadelphia și a devenit cunoscut datorită serialului sitcom Full House; acesta a mai jucat în producțiile de succes How I Met Your Mother, America’s Funniest Home Videos, dar și în continuarea serialului care l-a făcut celebru – Fuller House.

fuller house
Fuller House

Vedeta susținea cu succes si spectacole de stand-up comedy. Imediat după aflarea veștii morții sale, distribuția din Full House a emis un comunicat prin care își exprimă regretul față de dispariția colegului lor.

”Sunt îndurerați de moartea iubitului nostru Bob. Însemna totul pentru noi și am vrea să știți că și-a iubit foarte mult fanii, că adora reprezentațiile live, prin care aducea laolaltă oamenii prin râs.”

Foto: Hepta

Related Posts

Cine este noul iubit al Selenei Gomez?

Selena Gomez (31 de ani) a păstrat secretă relația pe care o are de șase luni cu producătorul…

Grace Couture Cakes lansează colecția de Crăciun Nordic Lights

Grace Couture Cakes deschide sezonul sărbătorilor de iarnă prin dezvăluirea colecției festive ”Nordic Lights”, inspirată de designul scandinav…

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…