reese witherspoon oscar 2021

Cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar a avut loc aseară la Los Angeles, unde au fost premiate cele mai bune producții cinematografice ale anului, iar surprizele nu au întârziat să apară.  Chiar dacă această ediție a fost una specială, fără public și cu păstrarea normelor de distanțare socială, strălucirea clasică a Hollywoodului nu a lipsit, iar vedetele au defilat pe covorul roșu într-unele dintre cele mai elegante ținute.

Seara Oscarurilor a marcat mai multe premiere, printre care și câștigarea trofeului pentru Cel mai bun regizor de către Chloé Zhao, pentru Nomadland – Zao devine, astfel, prima femeie de origine asiatico- americană care câștigă Oscarul și cea de-a doua femeie regizor recompensată cu premiul Academiei Americane de Film pentru regie, după Katheryn Bigelow, iar Anthony Hopkins (83 de ani) devine cel mai în vârstă actor care câștiga un Oscar (pentru rolul din The Father).

Chloé Zhao
Chloé Zhao
Halle Berry
Halle Berry
Andra Day
Andra Day

Austeritatea din ultima vreme cauzată de pandemie le-a provocat pe actrițe să-și etaleze ținutele de gală, iar ediția cu numărul 93 a Oscarurilor a fost una reușita din acest punct de vedere. Cele mai apreciate apariții au venit din parte Amandei Seyfried, a lui Reese Witherspoon, Carey Mulligan, Regina King, Laura Dern, Zendaya, Halle Berry etc.

Laura Dern
Laura Dern

Primul film românesc nominalizat vreodată la Oscar, la categoria Documentar și Cel mai bun film străin, Colectiv, nu a reușit să ia niciun trofeu. Producția românească a pierdut în fața documentarului sud-african My Octopus Teacher, iar la Categoria Film străin, în fața filmului danez Another Round.

Filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar în 2021 a fost Mank, producție care n-a reușit să adune decât doua trofee, pentru Best Cinematography și Best Production Design.

Iată lista câștigătorilor celei de-a 93 ediții a premiilor Oscar

Cel mai bun actor în rol principal
Anthony Hopkins
The Father

Cea mai bună actriță în rol principal
Frances McDormand
Nomadland

Cel mai bun film
Nomadland

Cel mai bun regizor

Nomadland
Chloé Zhao

Cel mai bun actor în rol secundar
Daniel Kaluuya
Judas and the Black Messiah

Cea mai bună actriță în rol secundar
Yuh-Jung Youn
Minari

Cel mai bun scenariu adaptat
The Father
Christopher Hampton & Florian Zeller

Cel mai bun scenariu original
Promising Young Woman
Emerald Fennel

Cel mai bun documentar
My Octopus Teacher

Cel mai bun film străin
Another Round
Danemarca

Foto: Hepta

Related Posts