Amanda Seyfried o va interpreta pe Elizabeth Holmes, autoarea uneia dintre cel mai mari escrocherii ale secolului – Theranos

amanda seyfried elizabeth holmes

Amanda Seyfried va juca rolul lui Elizabeth Holmes (36 de ani), autoarea uneia dintre cele mai mari escrocherii din ultimii ani în ceea ce privește tehnologia de aparatură medicală, prin compania fondată de ea, Theranos.

Amanda Seyfried a preluat rolul de la Kate McKinnon, vedeta Saturday Night Live, iar ecranizarea poveștii lui Holmes și, implicit, a Theranos va fi intitulată The Dropout și va fi produsă de canalul de streaming Hulu.

Elizabeth Holmes a pretins, prin compania fondată de ea, Theranos, că poate realiza aparatură medicală pentru a face analize de sânge în timp record. Startup-ul înființat de Holmes în Silicon Valley a avut o valoare estimată la un moment dat de 9 miliarde de dolari, iar fondatoarea era considerată în 2015 un copil-minune al tehnologiei de apartură medicală, invențiile sale fiind văzute ca fiind adevărate miracole tehnologice, care ar fi putut salva milioane de vieți.

elizabeth holmes
Elizabeth Holmes

Totuși, totul s-a dovedit a fi o mare escrocherie, iar toate descoperirile și aparatura inventată de Holmes s-au bazat doar pe falsuri și pe minciuni. Aceasta a reușit, în doar câțiva ani, să păcălească mai mulți investitori și să strângă mii de adepți.

Absolventa de Stanford și considerată un geniu, Elizabeth Holmes și-a îndreptat eforturile de cercetare într-o direcție greșită și riscă închisoarea din cauza fraudelor sale. În prezent, aceasta este însărcinată și a cerut tribunalului o încetare a procesului în care e acuzată și care trebuia să înceapă luna aceasta; dacă e găsită vinovată în urma procesului, Holmes riscă detenție de până la 20 de ani.

Elizabeth Holmes a ajuns, într-un timp scurt, de la statutul de una dintre cele mai tinere multimiliardare ale lumii, considerată chiar urmașa lui Steve Jobs de unii, la cel de acuzat într-un proces colectiv, intentat de numeroșii păgubiți. În 2019, Elizabeth Holmes s-a căsătorit cu William Evans, moștenitorul grupului de hoteluri Evans Hotel Group și tatăl copilului ei încă nenăscut.

Un film alt film despre viața și acțiunile lui Holmes este în pregătire- Bad Blood, în care rolul protagonistei va fi preluat de Jennifer Lawrence. Filmul se bazează pe romanul omonim publicat în 2018 de Jon Carreyrou, care documentează spectaculoasa cădere în dizgrație a lui Holmes.

De asemenea, fondatoarea Theranos a mai fost și subiectul documentarului The Inventor, diuzat în 2019 de HBO.

Amanda Seyfried
Amanda Seyfried

Amanda Seyfried se află pe cai mari în această perioadă, fiind nominalizată la Premiile Oscar pentru prima dată în cariera sa, pentru rolul din ”Mank”.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle