Monica Cismaru ∙ November 24, 2022 ∙ 3 min read

Naomi Biden (28 de ani), nepoata președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a căsătorit recent la Casa Albă. Naomi s-a măritat cu Peter Neal (25 de ani) în grădina Casei Albe, în fața a 250 de invitați. Mirii sunt ambii avocați și lucrează în Washington.

La nuntă, mireasa a purtat o rochie creație Ralph Lauren, cu guler înalt și cu mâneci lungi, decorată cu dantelă Chantilly, iar buchetul a fost făcut din crini și din flori de sângele voinicului. Naomi Biden a fost condusă la altar de părinții ei, Hunter Biden, fiul lui Joes Biden, și de Kathleen Buhle, pe acordurile unui cvartet de coarde, care a interpretat melodia Bitter Sweet Symphony a trupei The Verve.

naomi biden

Mirele a purtat la rândul său un costum marca Ralph Lauren, iar invitații au fost cadorisiți cu pături și cu încălzitoare pentru a putea suporta confortabil temperaturile scăzute de noiembrie, cât timp a durat ceremonia din exterior.

naomi biden

După ceremonie, mirii Naomi și Peter, alături de invitați, au început recepția de nuntă, iar mireasa și-a schimbat rochia cu o ținută Reem Acra, la care a asortat un colier de perle primit în dar la bunica ei, iar mai târziu, a venit și rândul celei de a treia ținute, o rochie Markarian. Tortul de nuntă a fost si el unul impresionant, cu opt etaje, la care mirii au ajuns urcând pe o scară. Tortul miresei a avut aromă de lămâie și glazură de cremă de unt. De la candy bar n-au lipsit plăcintele cu mere sau înghețata de ciocolată, desertul preferat al președintelui.

naomi biden
Imagini de la nuntă din arhiva miresei. Foto: Corbin Gurkin

 Acesta a fost unul dintre puținele mariaje oficiate de-a lungul timpului la Casa Albă. Din 1800, doar 19 nunți au avut loc la reședința președintelui SUA, de pe Pennsylvania Avenue 1600- printre care s-au numărat nunta președintelui Grover Cleveland și încă nouă ceremonii ale fiicelor diferiților președinti. Naomi Biden este prima nepoată de președinte care se căsătorește în locația istorică. În 2008, Jenna Bush, fiica fostului președinte George W Bush a organizat aici o recepție în cinstea nunții, dar petrecerea a vut loc la ferma familiei din Texas. Ultima nuntă importantă a avut loc la Casa Albă în 1971, când Tricia Nixon, fiica cea mare a fostului președinte Richard Nixon, s-a măritat cu Edward Finch Cox în Grădina de trandafiri, în fața a 400 de invitați.

Naomi Biden a luat parte la o ședință foto pentru publicația Vogue cu câteva zile înainte de nunta propriu-zisă, alături de bunica ei, prima doamnă Jill Biden, de care este foarte apropiată. Naomi a îmbrăcat pentru sedința foto rochia de mireasă și s-a fotografiat în diverse ipostaze alături de Jill Biden în spațiile somptuoase de la Casa Albă.

Foto: Vogue

Related Posts

La aniversarea de 25 de ani, „Titanic” este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

Acum 25 de ani, scriitorul și regizorul James Cameron, câștigător al Premiului Oscar, a schimbat cursul istoriei odată…

Managerii viitorului sunt, deja, aici?

În contextul post-pandemie, al instabilității economice și politice, se conturează tot mai clar o nouă generație de lideri…

Marion Cotillard și Meryl Streep, într-un serial apocaliptic despre schimbările climatice

Două mari actrițe, una din cinematografia europeană și cealaltă din cinematografia americană, se întâlnesc pentru prima dată într-un…

15 cărți pe care trebuie să le citești într-o viață

”Citim ca să știm că nu suntem singuri”, spunea autorul britanic C.S. Lewis, iar J.K. Rawling, autoare contemporană…

Dolly Parton: ”Înțelepciunea vine odată cu vârsta și nu poți opri trecerea timpului”

Dolly Parton, legenda muzicii country, a împlinit luna trecută vârsta de 77 de ani, ocazie cu care a…

Nadia Comăneci, la gala Gold Meets Golden, în Beverly Hills

Gimnasta de zece, Nadia Comăneci, a luat parte zilele acestea la cea de-a zecea ediție a evenimentului Gold…

Nicole Kidman, în adaptarea unui roman horror de Leïla Slimani

Nicole Kidman acceptă proiect după proiect și cea mai recentă provocare profesională este interpretarea rolului principal într-o adaptare…

Ce decizie a luat Kate Middleton

Kate Middleton şi-a lansat, zilele acestea, propriul cont de Instagram. Prinţesa de Wales dedică acest proiect unei cauze…

Recorduri doborâte la Grammy Awards 2023. Care au fost aparițiile serii

Cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara la Crypto.com Arena din Los Angeles,…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează ce ne rezervă astrele pentru această perioadă. Iată cum…