Monica Cismaru ∙ May 6, 2020 ∙ 5 min read

echilibru mental vedete

Autoizolarea, cu cât se extinde mai mult, cu atât trezește în fiecare individ  accese de anxietate. Vedetele vorbesc despre felul în care se zbat cu gândurile negre și cu faptul că restricțiile le conduc acum viața, la fel ca și în cazul oamenilor obișnuiți, și nu se sfiesc să vorbească despre lucrurile mai puțin confortabile pe care le trăiesc în timpul pandemiei, cu scopul de a mai detensiona atmosfera și pentru a-i încuraja pe cei care se simt slăbiți moral din cauza izolării să-și găsească puterea interioară.

Recent, actrița dublu-nominalizată  la Oscar, Margot Robbie, a publicat un video în care povestește ce pași mici urmează zi de zi pentru a-și păstra mintea ocupată. ”Îmi fac în fiecare zi o listă cu lucrurile pe care trebuie să le bifez – orice, de la lucruri plictisitoare, la cele amuzante. Și nu pun presiune asupra mea să le îndeplinesc pe toate. Fac ce pot și reiau a doua zi de unde am rămas”, spune vedeta, care îi încurajează și pe cei care o urmăresc să-i urmeze exemplul, să aibă mereu ceva de făcut, oricât de mic ar fi acel lucru, pentru a nu cădea în plasa gândurilor negre. Margot Robbie se află în izolare în casa ei din Los Angeles, alături de soțul ei, Tom Ackerley.

Și actrița Emma Stone a intrat în galeria vedetelor care împărtășesc felul în care trec de la o zi la alta în autoizolare, iar confesiunea ei face parte din inițiativa #wethriveinside, o campanie demarată cu scopul de a trage atenția asupra păstrării sănătății mentale a oamenilor, mai ales în această perioadă. Astfel, vedeta povestește într-un clip video că își umple zilele citind, medintând, scriind în jurnal și dansând pentru a-și păstra moralul la cote acceptabile.

 

”Când simt că mă paște un acces de anxietate, scriu imediat tot ceea ce ma frământă. Scriu și scriu și scriu până nu mă mai gândesc la asta și nici nu citesc apoi ce am așternut pe hârtie. Am văzut că o astfel de abordare funcționează foarte bine în cazul meu!, a spus Emma Stone.

Lizzo, cântăreața în vârstă de 32 de ani, triplu premiată cu Grammy, a publicat un clip pe Instagram în care vorbește cu fanii ei și le cântă la flaut, ca mod de deconectare pentru cei care au nevoie. ”Pentru unii oameni, e chiar înfricoșătoare această perioadă. Și mie mi-a fost frică și mă simt neajutorată câteodată, dar vreau să căpătăm putere împreună și putem învinge această frică împreună”, a spus Lizzo.

Miley Cyrus a început o serie de întâlniri video pe Instagram Live în care oferă, alături de alte celebrități invitate, tipsuri pentru o stare de spirit bună. Sub titlul “Bright Minded: Live With Miley” , Miley vrea să aducă lumina asupra unor vremuri negre și i-a avut invitați până acum în show-ul ei pe propriul ei terapeut, Dr Amen, și pe prietena ei, artista Demi Lovato. Miley Cyrus poate fi urmărită de luni până vineri.

Prințul William și Kate Middleton și-au făcut o obișnuință din a susține conferințe video prin Zoom cu cei afectați de pandemie, de la angajații din linia întâi în lupta împotriva răspândirii Coronavirus și până la proaspeții părinți. ”Trebuie să ne găsim timpul necesar de a ne sprijini unii pe alții și să găsim resurse de a avea grijă de starea noastră psihică. Dacă ne mobilizăm pe noi înșine și facem pași mici, dar siguri, zi de zi, vom face față mai bine vremurilor pe care le trăim”, spun Ducii de Cambridge.

william kate zoom

 

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…