Monica Cismaru ∙ June 14, 2023 ∙ 3 min read

Casa ca din povești care i-a aparținut celebrului creator de desene animate Walt Disney e disponibilă pentru închiriere, pentru doar 40 000 de dolari pe lună.

Casa care i-a aparținut legendarei figuri a cinematografiei Walt Disney a fost construită în 1932, se află în zona Los Feliz a Los Angelesului și a fost cumpărată în 2011 de producătorul de film rus Timur Bekmambetov pentru suma de 3,7 milioane de dolari.

walt disney

Decorațiunile interioare ale casei au fost alese ca să semene cu cele originale, de pe vremea în care spațiul era locuit de Disney și este decorată și cu imagini ale personajelor de desene animate crate de acesta, dar și cu piese de mobilă antichizate.

Conacul lui Disney pare desprins din desenele animate create de figura emblematică și dispune de o clădire care seamănă cu un castel, cu viță de vie, ferestre cu vitralii și opere de artă pictate pe tavanul dinigului.

Casa cu patru dormitoare a fost ocupată de Walt Disney, de soția și de fiicele sale timp de aproape 20 de ani, inainte ca familia să se mute într-o locuință și mai somptuoasă, din Holmby Hills.

Walt Disney și Shirley Temple

Proprietatea cu suprafața de 600 de metri pătrați îi aparține acum lui Bekmambetov, care locuiește în cea mai mare parte a timpului în Israel și care vizitează casa din Los Feliz de câeva ori pe an.

Proprietarul a colaborat cu istoricul Disney Todd Regan pentru a organiza tururi turistice ale casei, deoarece este de părere ca aceasta trebuie pusă la dispoziția fanilor Disney, care vor de-acum ocazia să și locuiască în casa Disney.

Walt Disney a cumpărat terenul pe care a construit casa imediat după succesul obținut datorită seriei de filme cu Mickey Mouse și Silly Symphony, iar clădirea a fost ridicată în doar trei luni.

walt disney

”Este incredibil cum de a reușit acest lucru, era în mijlocul Marii Crize și nimeni nu avea nimic. Walt Disney câștigase bani în urma lui Mickey Mouse, iar cu banii obținuți îți puteai ridica un mic castel chiar în Hollywood Hills”, spune Todd Regan. În timpul petrecut în casa din Los Feliz, Disney a creat unele dintre cele mai mari opere ale sale, printre care Albă ca Zăpada, Cenușăreasa și Pinocchio.

Foto: Hepta, Compass/TNI Press Ltd.

Related Posts

7 bestsellere internaționale care îți fac vara mai frumoasă

Destine imprevizibile, revelate progresiv și uimitor, vor transpune cititorii în universuri încărcate de tensiune și dorință, în timpuri…

6 lecturi ușoare, de plajă

Din geanta de plajă nu trebuie să lipsească, pe lângă loțiunea SPF, o carte în paginile căreia să…

Cum gestionăm greutatea în vacanță? Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates oferă sfaturi pentru mese echilibrate și activități benefice

Vacanța este un momentul perfect pentru relaxare și distracție, dar majoritatea oamenilor își exprimă adesea îngrijorarea cu privire…

Vedete prezente la nunta anului, din India

O mulțime vedete au fost invitate la nunta anului, dacă nu a secolului, din India, dintre Anant Ambani…

Gazpacho de mango. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Gazpacho de Mango e o variantă exotică la clasica supă rece spaniolă-Gazpacho. Dulceața și aromele tropicale se împletesc…

Sting, cu soția în vacanță. Ce țară din Europa au ales pentru această vară

Sting și Trudie au una dintre cele mai longevive căsnicii din showbiz. Trudie Styler este căsătorită cu celebrul…

Cum arată „dieta” ta financiară? Faci excese sau te uiți atent la Gogoașa de Cheltuieli? 

„Ei bine… eu cred că nici nu-ți dai seama cât de mulți bani cheltuiești pe cafea și pe…

Charlize Theron își deschide studio de dans

Charlize Theron (48 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător, după ce, timp de câteva săptămâni, a…

Christina Applegate, actrița care suferă de scleroză multiplă, își scrie memoriile

Christina Applegate, 52 de ani, actrița cunoscută mai ales datorită serialului Familia Bundy, în care a interpretat rolul…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca in fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atrat atenția!…