Monica Cismaru ∙ September 23, 2020 ∙ 3 min read

carla bruni sarkozy

Carla Bruni (52 de ani) a fost prima doamnă a Franței între 2007 și 2012, în timpului singurului mandat ocupat de președintele Nicolas Sarkozy. Fost model și cântăreață, Carla Bruni a întruchipat o imagine inedită a unei prime doamne, rol care i-a produs episoade de anxietate, după cum a povestit aceasta recent.

Carla Bruni, prin prisma activității ei anterioare de model și datorită rolului de primă doamnă de la Palatul Elysée, s-a aflat constant în centrul atenției presei și s-a temut mereu că nu va reuși să se ridice la înălțimea așteptărilor generate de poziția ei. Astfel, doamna Bruni-Sarkozy a ajuns să sufere de episoade de paranoia și de anxietate din cauză că se temea constant că soțul ei va fi asasainat sau că ea face face o gafă ireparabilă. Confesiunile Carlei Bruni au fost făcute recent în talk-show-ul francez Quotidien. Totuși, fostul model a concluzionat că a fost o onoare să se achite de rolul de primă doamnă a Franței.

carla bruni sarkozy

Am amintiri plăcute”, a spus Carla Bruni apropo de mandatul soțului ei, Nicolas Sarkozy. ”Au fost niște vremuri extraordinare, dar eram panicată tot timpul. Mi-era frică pentru soțul meu, mi-era frică pentru mine că o să fac ceva greșit. Mi-era teamă să nu apară cineva cu vreo poveste inventată în legătură cu mine. Era o poziție înaltă, iar eu mă simțeam ca o țintă vie. Mă temeam ca soțul meu să nu fie asasinat sau să nu pățească ceva grav. Mă apăsau și pe mine toate responsabilitățile pe care le avea datorită funcției lui”, a povestit Carla Bruni, care a încheiat confesiunile într-o notă pozitivă și a menționat că nu regretă nicio clipă timpul petrecut ca primă doamnă a Franței.

carla bruni

Carla Bruni a fost unul dintre cele mai de succes modele ale generației anilor ’90. Cu descendență franceză și italiană, Carla Bruni a devenit un nume cu mult înainte de a începe relația cu Nicolas Sarkozy, pe care l-a cunoscut în 2007 la o cină și cu care s-a căsătorit un an mai târziu. Pe 19 octombrie 2011, cei doi au devenit părinții unei fetițe, Giulia. Carla Bruni mai are un fiu, Aurélien, născut în 2001, al cărui tată este profesorul de filosofie Raphaël Enthoven.

carla bruni sarkozy

Carla provine dintr-o familie italiană bogată, strămutată în Franța din cauza amenințărilor venite din partea unei grupări teroriste comuniste din Italia.

A devenit model la vârsta de 19 ani, când a ajuns la Paris pentru a studia Artele și Arhitectura, pe care le-a abandonat în favoarea modei. Imediat ce a abordat modellingul a început să lucreze pentru branduri precum Dior, Givenchy, Paco Rabanne, Christian Lacroix, Galliano, Karl Lagerfeld, Yves Saint-Laurent, Chanel sau Versace.

carla bruni sarkozy

În anii ’90, Carla Bruni ajunsese unul dintre cel mai bine plătite modele din lume, cu un venit de 7,5 milioane de dolari pe an. În timpul carierei ei de model, Carla a avut aventuri cu celebrități precum Mick Jagger sau Eric Clapton.

În 1997, Carla Bruni a renunțat la modelling și s-a dedicat muzicii, iar cel mai recent album semnat de ea a fost lansat în 2013. În septembrie 2017, Carla Bruni, alături de fostele ei colege  de podium Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Helena Christensen și Cindy Crawford, a închis show-ul de prezentare de modă în memoria lui Gianni Versace.

Foto: Hepta

Related Posts

Lindsay Lohan, primele poze însărcinată

Actrița Lindsay Lohan s-a lăsat surprinsă de camera foto într-una dintre cele mai emoționante ipostaze din viața unei…

De ce să alegi o vacanță într-o croazieră? Iată avantajele!

Dacă ești adeptul unei vacanțe în care totul este organizat și aranjat, iar nu nu trebuie decât sa…

Cel mai nou și surprinzător cuplu din showbiz: Bill Murray și Kelis

Un nou cuplu de vedete apare pe firmament: cel format din actorul Bill Murray (72 de ani) și…

Ultimul mesaj transmis de Stephan Pelger, înainte de a se sinucide

Stephan Pelger a fost găsit decedat astăzi, în propria locuință. Un vecin a fost cel care a anunțat…

Evoluție, inovație, momente împreună – IQOS promite o experiență revoluționară la TIFF

Mâine începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ocazie cu care IQOS își invită publicul la un eveniment…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, am făcut o selecție a lucrurilor care ne-au atras atenția. Iată noutățile acestei perioade….

Idei de cadouri pentru cei care adoră croazierele

Fie că vrei să surprinzi persoana care merge în croazieră, fie că vrei să revii din vacanță cu…

Cum arată Joaquin Phoenix în rolul lui Napoleon

La 23 de ani de la ultima lor colaborare pe marile ecrane, pentru producția ”Gladiator”, Joaquin Phoenix și…

Mădălina Ghenea își susține iubitul din tribune, la Roland Garros

Mădălina Ghenea (35 de ani) și-a susținut (presupusul) nou iubit din tribune, la turneul de tenis Roland Garros,…

„Romeo şi Julieta” revine după o pauză de trei ani pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Veștile bune circulă repede. Pe 9 şi 10 iunie, de la ora 18.30, Opera Națională București anunță reluarea…