Monica Cismaru ∙ September 23, 2020 ∙ 3 min read

carla bruni sarkozy

Carla Bruni (52 de ani) a fost prima doamnă a Franței între 2007 și 2012, în timpului singurului mandat ocupat de președintele Nicolas Sarkozy. Fost model și cântăreață, Carla Bruni a întruchipat o imagine inedită a unei prime doamne, rol care i-a produs episoade de anxietate, după cum a povestit aceasta recent.

Carla Bruni, prin prisma activității ei anterioare de model și datorită rolului de primă doamnă de la Palatul Elysée, s-a aflat constant în centrul atenției presei și s-a temut mereu că nu va reuși să se ridice la înălțimea așteptărilor generate de poziția ei. Astfel, doamna Bruni-Sarkozy a ajuns să sufere de episoade de paranoia și de anxietate din cauză că se temea constant că soțul ei va fi asasainat sau că ea face face o gafă ireparabilă. Confesiunile Carlei Bruni au fost făcute recent în talk-show-ul francez Quotidien. Totuși, fostul model a concluzionat că a fost o onoare să se achite de rolul de primă doamnă a Franței.

carla bruni sarkozy

Am amintiri plăcute”, a spus Carla Bruni apropo de mandatul soțului ei, Nicolas Sarkozy. ”Au fost niște vremuri extraordinare, dar eram panicată tot timpul. Mi-era frică pentru soțul meu, mi-era frică pentru mine că o să fac ceva greșit. Mi-era teamă să nu apară cineva cu vreo poveste inventată în legătură cu mine. Era o poziție înaltă, iar eu mă simțeam ca o țintă vie. Mă temeam ca soțul meu să nu fie asasinat sau să nu pățească ceva grav. Mă apăsau și pe mine toate responsabilitățile pe care le avea datorită funcției lui”, a povestit Carla Bruni, care a încheiat confesiunile într-o notă pozitivă și a menționat că nu regretă nicio clipă timpul petrecut ca primă doamnă a Franței.

carla bruni

Carla Bruni a fost unul dintre cele mai de succes modele ale generației anilor ’90. Cu descendență franceză și italiană, Carla Bruni a devenit un nume cu mult înainte de a începe relația cu Nicolas Sarkozy, pe care l-a cunoscut în 2007 la o cină și cu care s-a căsătorit un an mai târziu. Pe 19 octombrie 2011, cei doi au devenit părinții unei fetițe, Giulia. Carla Bruni mai are un fiu, Aurélien, născut în 2001, al cărui tată este profesorul de filosofie Raphaël Enthoven.

carla bruni sarkozy

Carla provine dintr-o familie italiană bogată, strămutată în Franța din cauza amenințărilor venite din partea unei grupări teroriste comuniste din Italia.

A devenit model la vârsta de 19 ani, când a ajuns la Paris pentru a studia Artele și Arhitectura, pe care le-a abandonat în favoarea modei. Imediat ce a abordat modellingul a început să lucreze pentru branduri precum Dior, Givenchy, Paco Rabanne, Christian Lacroix, Galliano, Karl Lagerfeld, Yves Saint-Laurent, Chanel sau Versace.

carla bruni sarkozy

În anii ’90, Carla Bruni ajunsese unul dintre cel mai bine plătite modele din lume, cu un venit de 7,5 milioane de dolari pe an. În timpul carierei ei de model, Carla a avut aventuri cu celebrități precum Mick Jagger sau Eric Clapton.

În 1997, Carla Bruni a renunțat la modelling și s-a dedicat muzicii, iar cel mai recent album semnat de ea a fost lansat în 2013. În septembrie 2017, Carla Bruni, alături de fostele ei colege  de podium Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Helena Christensen și Cindy Crawford, a închis show-ul de prezentare de modă în memoria lui Gianni Versace.

Foto: Hepta

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…