Monica Cismaru ∙ July 27, 2022 ∙ 4 min read

Ibiza mai este cunoscută și ca White Island- Insula Albă, și este una dintre cele mai apreciate destinații de călătorie pentru împătimiții petrecerilor 24 de ore din 24. Pe lângă viața de noapte bogată și pe lângă tumultul caracteristic, insula spaniolă din Mediterană, care atrage milioane de turiști anual, are numeroase obiective atractive, pe lângă cluburi.

Așa că, dacă preferi o vacanță mai liniștită (da, se poate chiar și în Ibiza), îți prezentăm cinci puncte de atracție de neratat din cea de-a treia ca mărime insulă din arhipelagul Balearelor, sit care face parte din patrimoniul UNESCO.

Food Studio

Una dintre cele mai căutate destinații culinare din Ibiza, unde chef Boris Buono servește în resturantul din din orașul vechi preparate cuisine gătite din ingrediente locale, alături de vinuri alese, organice. Experiența presupune serviciu exclusiv și constă din opt etape. Restaurantul Food Sudio e amplasat în Sa Penya, în zona mai liniștită a insulei, locul în care pe vremuri veneau pescarii.

Boris Buono are un CV bogat, în care se regăsește și celebrul Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume.

Cala Aguas Blancas

Una dintre cele mai căutate plaje de pe insulă (doar de cunoscători) cu nisip fin, amplasată la poalele unor stânci abrupte, în nord-estul Ibizei. Aici se poate ajunge doar cu mașina, care e parcată sus pe o stâncă (parcare amenajată) și de unde se descinde spre plajă pe niște trepte. Oficial, plaja este pentru nudiști, dar stilul practicat este unul mixt. De asemenea, aici poți avea parte de un tratament cu ajutorul nămolului format din apă și argila de pe stânci, o pastă benefică pentru organism. Apa este bună pentru baie, pentru surf și pentru snorkeling. La 30 de metri de mal, se găsesc două stânci cu grote care pot fi explorate. Plaja nu se aglomerează din cauza accesului dificil, nu este amenajată, dar este foarte liniștită și apreciată de localnici. Se poate găsi aici doar un bar rustic. Perioada cea mai portivită pentr plajă este dimineața sau după-amiaza, deoarece spre seară, stâncile care împrejmuiesc peticul de nisip fac umbră.

Castell d’Eivissa (Castelul Ibiza)

Cetatea veche Ibiza a fost construită în jurul castelului, iar zona este considerată un adevărat muzeu în aer liber.

Castell d’Eivissa, din orașul vechi, veghează asupra coastei și se vede din orice punct al așezării. Castelul a fost ridicat în secolul al 12-lea, iar azi, zidurile sale adăpostesc restaurante, galerii și magazine. Totuși, ia-ți timp să vizitezi statuile, forturile de apărare și celelalte ruine arheologice și nu rata catedrala gotică din secolul al 14-lea, din vârf.

Vicente Ganesha

Vicente Ganesha este un personaj aparte în peisajul Ibizei. Vicente , o adevărată legendă a insulei, a venit aici în 1976. În 1992, și-a deschis un magazin în care vinde haine în stilul boho, hippie, cu un succes imens. Nici celebritățile care vizitează Ibiza nu ratează o vizită pe la Vicente – Cher, care își cumpără haine de aici imediat ce aterizează, la fel și Naomi Campbell, Claudia Schiffer sau Giorgio Armani.

San Carlos

Un sătuc hippie din nordul insulei – un loc ascuns populat în anii 60-70 de hippioți care trăiau în peisajul idilic al insulei, în ferme denumite ”finca”, fără curent electric sau apă curentă. Și azi îi găsești aici pe adevărații hippioti, care trăiesc în continuare fără confortul modern, cu bani puțini, în spiritul comun.

San Carlos s-a extins în ultmii ani, dar noile construcții se adaptează stilului consacrat și păstreaza farmecul zonei, al cărei punct de atracție este o biserică albă. Mixul populației este unul de spanioli, descendenți veritabili din Ibiza și oameni proveniți de pe întreg globul. Atmosfera e una cosmopolită-boemă, prietenoasă. În San Carlos există o selecție unică de restaurante și de baruri, de magazine, de unde poți cumpăra suveniruri la prețuri acceptabile.

Noua generatie și-a făcut cartierul general în Las Dalias, unde are loc unul dintre cele atractive târguri hippie.

Muzeul de Artă Contemporană din Eivissa – MACE

mace eivissa

Aici poate fi vizitată o selecție excepțională de exponate de artă contemporană. Un motiv de pauză de la tumultul insulei, în orașul vechi al Ibizei – Dalt Villa. Muzeul a fost inaugurat în 1969, după Bienala de la Ibiza din 1964.

Foto: Instagram, www.eivissa.es/mace, Hepta

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…