Monica Cismaru ∙ July 27, 2022 ∙ 4 min read

Ibiza mai este cunoscută și ca White Island- Insula Albă, și este una dintre cele mai apreciate destinații de călătorie pentru împătimiții petrecerilor 24 de ore din 24. Pe lângă viața de noapte bogată și pe lângă tumultul caracteristic, insula spaniolă din Mediterană, care atrage milioane de turiști anual, are numeroase obiective atractive, pe lângă cluburi.

Așa că, dacă preferi o vacanță mai liniștită (da, se poate chiar și în Ibiza), îți prezentăm cinci puncte de atracție de neratat din cea de-a treia ca mărime insulă din arhipelagul Balearelor, sit care face parte din patrimoniul UNESCO.

Food Studio

Una dintre cele mai căutate destinații culinare din Ibiza, unde chef Boris Buono servește în resturantul din din orașul vechi preparate cuisine gătite din ingrediente locale, alături de vinuri alese, organice. Experiența presupune serviciu exclusiv și constă din opt etape. Restaurantul Food Sudio e amplasat în Sa Penya, în zona mai liniștită a insulei, locul în care pe vremuri veneau pescarii.

Boris Buono are un CV bogat, în care se regăsește și celebrul Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume.

Cala Aguas Blancas

Una dintre cele mai căutate plaje de pe insulă (doar de cunoscători) cu nisip fin, amplasată la poalele unor stânci abrupte, în nord-estul Ibizei. Aici se poate ajunge doar cu mașina, care e parcată sus pe o stâncă (parcare amenajată) și de unde se descinde spre plajă pe niște trepte. Oficial, plaja este pentru nudiști, dar stilul practicat este unul mixt. De asemenea, aici poți avea parte de un tratament cu ajutorul nămolului format din apă și argila de pe stânci, o pastă benefică pentru organism. Apa este bună pentru baie, pentru surf și pentru snorkeling. La 30 de metri de mal, se găsesc două stânci cu grote care pot fi explorate. Plaja nu se aglomerează din cauza accesului dificil, nu este amenajată, dar este foarte liniștită și apreciată de localnici. Se poate găsi aici doar un bar rustic. Perioada cea mai portivită pentr plajă este dimineața sau după-amiaza, deoarece spre seară, stâncile care împrejmuiesc peticul de nisip fac umbră.

Castell d’Eivissa (Castelul Ibiza)

Cetatea veche Ibiza a fost construită în jurul castelului, iar zona este considerată un adevărat muzeu în aer liber.

Castell d’Eivissa, din orașul vechi, veghează asupra coastei și se vede din orice punct al așezării. Castelul a fost ridicat în secolul al 12-lea, iar azi, zidurile sale adăpostesc restaurante, galerii și magazine. Totuși, ia-ți timp să vizitezi statuile, forturile de apărare și celelalte ruine arheologice și nu rata catedrala gotică din secolul al 14-lea, din vârf.

Vicente Ganesha

Vicente Ganesha este un personaj aparte în peisajul Ibizei. Vicente , o adevărată legendă a insulei, a venit aici în 1976. În 1992, și-a deschis un magazin în care vinde haine în stilul boho, hippie, cu un succes imens. Nici celebritățile care vizitează Ibiza nu ratează o vizită pe la Vicente – Cher, care își cumpără haine de aici imediat ce aterizează, la fel și Naomi Campbell, Claudia Schiffer sau Giorgio Armani.

San Carlos

Un sătuc hippie din nordul insulei – un loc ascuns populat în anii 60-70 de hippioți care trăiau în peisajul idilic al insulei, în ferme denumite ”finca”, fără curent electric sau apă curentă. Și azi îi găsești aici pe adevărații hippioti, care trăiesc în continuare fără confortul modern, cu bani puțini, în spiritul comun.

San Carlos s-a extins în ultmii ani, dar noile construcții se adaptează stilului consacrat și păstreaza farmecul zonei, al cărei punct de atracție este o biserică albă. Mixul populației este unul de spanioli, descendenți veritabili din Ibiza și oameni proveniți de pe întreg globul. Atmosfera e una cosmopolită-boemă, prietenoasă. În San Carlos există o selecție unică de restaurante și de baruri, de magazine, de unde poți cumpăra suveniruri la prețuri acceptabile.

Noua generatie și-a făcut cartierul general în Las Dalias, unde are loc unul dintre cele atractive târguri hippie.

Muzeul de Artă Contemporană din Eivissa – MACE

mace eivissa

Aici poate fi vizitată o selecție excepțională de exponate de artă contemporană. Un motiv de pauză de la tumultul insulei, în orașul vechi al Ibizei – Dalt Villa. Muzeul a fost inaugurat în 1969, după Bienala de la Ibiza din 1964.

Foto: Instagram, www.eivissa.es/mace, Hepta

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

Vara asta ADDA simte valuri de iubire. Cum sună noua ei piesă

Fie că ai fredonat  „Îți arăt că pot”, „Nu plânge, Ana”, „Lupii”, „Arde” sau „De dorul tău” –…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…