Monica Cismaru ∙ July 27, 2022 ∙ 4 min read

Ibiza mai este cunoscută și ca White Island- Insula Albă, și este una dintre cele mai apreciate destinații de călătorie pentru împătimiții petrecerilor 24 de ore din 24. Pe lângă viața de noapte bogată și pe lângă tumultul caracteristic, insula spaniolă din Mediterană, care atrage milioane de turiști anual, are numeroase obiective atractive, pe lângă cluburi.

Așa că, dacă preferi o vacanță mai liniștită (da, se poate chiar și în Ibiza), îți prezentăm cinci puncte de atracție de neratat din cea de-a treia ca mărime insulă din arhipelagul Balearelor, sit care face parte din patrimoniul UNESCO.

Food Studio

Una dintre cele mai căutate destinații culinare din Ibiza, unde chef Boris Buono servește în resturantul din din orașul vechi preparate cuisine gătite din ingrediente locale, alături de vinuri alese, organice. Experiența presupune serviciu exclusiv și constă din opt etape. Restaurantul Food Sudio e amplasat în Sa Penya, în zona mai liniștită a insulei, locul în care pe vremuri veneau pescarii.

Boris Buono are un CV bogat, în care se regăsește și celebrul Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume.

Cala Aguas Blancas

Una dintre cele mai căutate plaje de pe insulă (doar de cunoscători) cu nisip fin, amplasată la poalele unor stânci abrupte, în nord-estul Ibizei. Aici se poate ajunge doar cu mașina, care e parcată sus pe o stâncă (parcare amenajată) și de unde se descinde spre plajă pe niște trepte. Oficial, plaja este pentru nudiști, dar stilul practicat este unul mixt. De asemenea, aici poți avea parte de un tratament cu ajutorul nămolului format din apă și argila de pe stânci, o pastă benefică pentru organism. Apa este bună pentru baie, pentru surf și pentru snorkeling. La 30 de metri de mal, se găsesc două stânci cu grote care pot fi explorate. Plaja nu se aglomerează din cauza accesului dificil, nu este amenajată, dar este foarte liniștită și apreciată de localnici. Se poate găsi aici doar un bar rustic. Perioada cea mai portivită pentr plajă este dimineața sau după-amiaza, deoarece spre seară, stâncile care împrejmuiesc peticul de nisip fac umbră.

Castell d’Eivissa (Castelul Ibiza)

Cetatea veche Ibiza a fost construită în jurul castelului, iar zona este considerată un adevărat muzeu în aer liber.

Castell d’Eivissa, din orașul vechi, veghează asupra coastei și se vede din orice punct al așezării. Castelul a fost ridicat în secolul al 12-lea, iar azi, zidurile sale adăpostesc restaurante, galerii și magazine. Totuși, ia-ți timp să vizitezi statuile, forturile de apărare și celelalte ruine arheologice și nu rata catedrala gotică din secolul al 14-lea, din vârf.

Vicente Ganesha

Vicente Ganesha este un personaj aparte în peisajul Ibizei. Vicente , o adevărată legendă a insulei, a venit aici în 1976. În 1992, și-a deschis un magazin în care vinde haine în stilul boho, hippie, cu un succes imens. Nici celebritățile care vizitează Ibiza nu ratează o vizită pe la Vicente – Cher, care își cumpără haine de aici imediat ce aterizează, la fel și Naomi Campbell, Claudia Schiffer sau Giorgio Armani.

San Carlos

Un sătuc hippie din nordul insulei – un loc ascuns populat în anii 60-70 de hippioți care trăiau în peisajul idilic al insulei, în ferme denumite ”finca”, fără curent electric sau apă curentă. Și azi îi găsești aici pe adevărații hippioti, care trăiesc în continuare fără confortul modern, cu bani puțini, în spiritul comun.

San Carlos s-a extins în ultmii ani, dar noile construcții se adaptează stilului consacrat și păstreaza farmecul zonei, al cărei punct de atracție este o biserică albă. Mixul populației este unul de spanioli, descendenți veritabili din Ibiza și oameni proveniți de pe întreg globul. Atmosfera e una cosmopolită-boemă, prietenoasă. În San Carlos există o selecție unică de restaurante și de baruri, de magazine, de unde poți cumpăra suveniruri la prețuri acceptabile.

Noua generatie și-a făcut cartierul general în Las Dalias, unde are loc unul dintre cele atractive târguri hippie.

Muzeul de Artă Contemporană din Eivissa – MACE

mace eivissa

Aici poate fi vizitată o selecție excepțională de exponate de artă contemporană. Un motiv de pauză de la tumultul insulei, în orașul vechi al Ibizei – Dalt Villa. Muzeul a fost inaugurat în 1969, după Bienala de la Ibiza din 1964.

Foto: Instagram, www.eivissa.es/mace, Hepta

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…