Monica Cismaru ∙ July 27, 2022 ∙ 4 min read

Ibiza mai este cunoscută și ca White Island- Insula Albă, și este una dintre cele mai apreciate destinații de călătorie pentru împătimiții petrecerilor 24 de ore din 24. Pe lângă viața de noapte bogată și pe lângă tumultul caracteristic, insula spaniolă din Mediterană, care atrage milioane de turiști anual, are numeroase obiective atractive, pe lângă cluburi.

Așa că, dacă preferi o vacanță mai liniștită (da, se poate chiar și în Ibiza), îți prezentăm cinci puncte de atracție de neratat din cea de-a treia ca mărime insulă din arhipelagul Balearelor, sit care face parte din patrimoniul UNESCO.

Food Studio

Una dintre cele mai căutate destinații culinare din Ibiza, unde chef Boris Buono servește în resturantul din din orașul vechi preparate cuisine gătite din ingrediente locale, alături de vinuri alese, organice. Experiența presupune serviciu exclusiv și constă din opt etape. Restaurantul Food Sudio e amplasat în Sa Penya, în zona mai liniștită a insulei, locul în care pe vremuri veneau pescarii.

Boris Buono are un CV bogat, în care se regăsește și celebrul Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume.

Cala Aguas Blancas

Una dintre cele mai căutate plaje de pe insulă (doar de cunoscători) cu nisip fin, amplasată la poalele unor stânci abrupte, în nord-estul Ibizei. Aici se poate ajunge doar cu mașina, care e parcată sus pe o stâncă (parcare amenajată) și de unde se descinde spre plajă pe niște trepte. Oficial, plaja este pentru nudiști, dar stilul practicat este unul mixt. De asemenea, aici poți avea parte de un tratament cu ajutorul nămolului format din apă și argila de pe stânci, o pastă benefică pentru organism. Apa este bună pentru baie, pentru surf și pentru snorkeling. La 30 de metri de mal, se găsesc două stânci cu grote care pot fi explorate. Plaja nu se aglomerează din cauza accesului dificil, nu este amenajată, dar este foarte liniștită și apreciată de localnici. Se poate găsi aici doar un bar rustic. Perioada cea mai portivită pentr plajă este dimineața sau după-amiaza, deoarece spre seară, stâncile care împrejmuiesc peticul de nisip fac umbră.

Castell d’Eivissa (Castelul Ibiza)

Cetatea veche Ibiza a fost construită în jurul castelului, iar zona este considerată un adevărat muzeu în aer liber.

Castell d’Eivissa, din orașul vechi, veghează asupra coastei și se vede din orice punct al așezării. Castelul a fost ridicat în secolul al 12-lea, iar azi, zidurile sale adăpostesc restaurante, galerii și magazine. Totuși, ia-ți timp să vizitezi statuile, forturile de apărare și celelalte ruine arheologice și nu rata catedrala gotică din secolul al 14-lea, din vârf.

Vicente Ganesha

Vicente Ganesha este un personaj aparte în peisajul Ibizei. Vicente , o adevărată legendă a insulei, a venit aici în 1976. În 1992, și-a deschis un magazin în care vinde haine în stilul boho, hippie, cu un succes imens. Nici celebritățile care vizitează Ibiza nu ratează o vizită pe la Vicente – Cher, care își cumpără haine de aici imediat ce aterizează, la fel și Naomi Campbell, Claudia Schiffer sau Giorgio Armani.

San Carlos

Un sătuc hippie din nordul insulei – un loc ascuns populat în anii 60-70 de hippioți care trăiau în peisajul idilic al insulei, în ferme denumite ”finca”, fără curent electric sau apă curentă. Și azi îi găsești aici pe adevărații hippioti, care trăiesc în continuare fără confortul modern, cu bani puțini, în spiritul comun.

San Carlos s-a extins în ultmii ani, dar noile construcții se adaptează stilului consacrat și păstreaza farmecul zonei, al cărei punct de atracție este o biserică albă. Mixul populației este unul de spanioli, descendenți veritabili din Ibiza și oameni proveniți de pe întreg globul. Atmosfera e una cosmopolită-boemă, prietenoasă. În San Carlos există o selecție unică de restaurante și de baruri, de magazine, de unde poți cumpăra suveniruri la prețuri acceptabile.

Noua generatie și-a făcut cartierul general în Las Dalias, unde are loc unul dintre cele atractive târguri hippie.

Muzeul de Artă Contemporană din Eivissa – MACE

mace eivissa

Aici poate fi vizitată o selecție excepțională de exponate de artă contemporană. Un motiv de pauză de la tumultul insulei, în orașul vechi al Ibizei – Dalt Villa. Muzeul a fost inaugurat în 1969, după Bienala de la Ibiza din 1964.

Foto: Instagram, www.eivissa.es/mace, Hepta

Related Posts

La aniversarea de 25 de ani, „Titanic” este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

Acum 25 de ani, scriitorul și regizorul James Cameron, câștigător al Premiului Oscar, a schimbat cursul istoriei odată…

Managerii viitorului sunt, deja, aici?

În contextul post-pandemie, al instabilității economice și politice, se conturează tot mai clar o nouă generație de lideri…

Marion Cotillard și Meryl Streep, într-un serial apocaliptic despre schimbările climatice

Două mari actrițe, una din cinematografia europeană și cealaltă din cinematografia americană, se întâlnesc pentru prima dată într-un…

15 cărți pe care trebuie să le citești într-o viață

”Citim ca să știm că nu suntem singuri”, spunea autorul britanic C.S. Lewis, iar J.K. Rawling, autoare contemporană…

Dolly Parton: ”Înțelepciunea vine odată cu vârsta și nu poți opri trecerea timpului”

Dolly Parton, legenda muzicii country, a împlinit luna trecută vârsta de 77 de ani, ocazie cu care a…

Nadia Comăneci, la gala Gold Meets Golden, în Beverly Hills

Gimnasta de zece, Nadia Comăneci, a luat parte zilele acestea la cea de-a zecea ediție a evenimentului Gold…

Nicole Kidman, în adaptarea unui roman horror de Leïla Slimani

Nicole Kidman acceptă proiect după proiect și cea mai recentă provocare profesională este interpretarea rolului principal într-o adaptare…

Ce decizie a luat Kate Middleton

Kate Middleton şi-a lansat, zilele acestea, propriul cont de Instagram. Prinţesa de Wales dedică acest proiect unei cauze…

Recorduri doborâte la Grammy Awards 2023. Care au fost aparițiile serii

Cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara la Crypto.com Arena din Los Angeles,…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează ce ne rezervă astrele pentru această perioadă. Iată cum…