Uitasem ce miros are iarba verde, proaspăt udată de ploaie. Uitasem ce sunet are liniștea aia în vârful unui deal, de doar cântecul cucului se aude… Uitasem. Și ce bucurie când le-am redescoperit pe toate.

Trebuie să fiți de acord cu mine că nimic nu se compară cu câteva zile la munte, după agitația și nebunia din oraș. Iar dacă peisajul este unul idilic, mâncarea pregătită ca la carte de un Chef cunoscut și talentat, mai pui și compania unui grup de oameni care te fac să zâmbești mereu, ei bine- cu toate aceste ingrediente vei avea parte de weekendul Ăla mișto de care îți vei aduce aminte multă vreme…

Scurta mea aventură a început cu invitația Destine Holidays. Am ajuns câteva zile la Brașov, iar după conferința de presă care a avut loc la noul sediu al agenției de voiaj, acolo unde am aflat și care sunt planurile de vacanțe și sejururi pentru această vară și care sunt ofertele numai bune de luat în seamă, am ajuns și la Casa Mica Elveție, în prag urându-ne Bun venit chiar proprietarul: celebrul Chef Jakob Hausmann.

Ce veți iubi aici? Priveliștea superbă spre munții Carpați, mirosul ierbii de un verde crud, cântecul cucului și preparatele minunate ieșite din bucătăria celebrului bucătar elvețian, stabilit de peste 20 de ani în România.

Planul bine pus la punct de agenție a completat perfect escapada noastră la munte. Am văzut Zărnești, Prăpăstiile Zărneștilor, Sat Șirnea, Cheile Dâmbovicioarei, Ursa Mare.  

Este, în opinia mea, cel mai frumos traseu de munte, cu peisaje care pur și simplu își taie răsuflarea. Poți spune că o dată ajuns aici, uiți de toate problemele cotidiene.

Traseul începe cu o ușoară urcare pe un drum pietruit și foarte curând veți da de un izvor numit Fântâna lui Botorog. De aici în stânga se face un drum spre satul Magura, dar traseul merge înainte spre cheile Zărneștilor.

După izvor, traseul se continuă câteva sute de metri pe o poteca largă, iar apoi aceasta se va transformă într-un drum ce coboară spre Dambovicioara. Foarte aproape sunt comuna Sirnea și Ursa Mică.

Sfatul meu: Mergeți două zile la munte și încărcați-vă cu energie! Sunt atât de multe locuri frumoase în România ce merită descoperite și savurate. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts