Nicoleta Nicolae ∙ May 12, 2022 ∙ 4 min read

Uitasem ce miros are iarba verde, proaspăt udată de ploaie. Uitasem ce sunet are liniștea aia în vârful unui deal, de doar cântecul cucului se aude… Uitasem. Și ce bucurie când le-am redescoperit pe toate.

Trebuie să fiți de acord cu mine că nimic nu se compară cu câteva zile la munte, după agitația și nebunia din oraș. Iar dacă peisajul este unul idilic, mâncarea pregătită ca la carte de un Chef cunoscut și talentat, mai pui și compania unui grup de oameni care te fac să zâmbești mereu, ei bine- cu toate aceste ingrediente vei avea parte de weekendul Ăla mișto de care îți vei aduce aminte multă vreme…

Scurta mea aventură a început cu invitația Destine Holidays. Am ajuns câteva zile la Brașov, iar după conferința de presă care a avut loc la noul sediu al agenției de voiaj, acolo unde am aflat și care sunt planurile de vacanțe și sejururi pentru această vară și care sunt ofertele numai bune de luat în seamă, am ajuns și la Casa Mica Elveție, în prag urându-ne Bun venit chiar proprietarul: celebrul Chef Jakob Hausmann.

Ce veți iubi aici? Priveliștea superbă spre munții Carpați, mirosul ierbii de un verde crud, cântecul cucului și preparatele minunate ieșite din bucătăria celebrului bucătar elvețian, stabilit de peste 20 de ani în România.

Planul bine pus la punct de agenție a completat perfect escapada noastră la munte. Am văzut Zărnești, Prăpăstiile Zărneștilor, Sat Șirnea, Cheile Dâmbovicioarei, Ursa Mare.  

Este, în opinia mea, cel mai frumos traseu de munte, cu peisaje care pur și simplu își taie răsuflarea. Poți spune că o dată ajuns aici, uiți de toate problemele cotidiene.

Traseul începe cu o ușoară urcare pe un drum pietruit și foarte curând veți da de un izvor numit Fântâna lui Botorog. De aici în stânga se face un drum spre satul Magura, dar traseul merge înainte spre cheile Zărneștilor.

După izvor, traseul se continuă câteva sute de metri pe o poteca largă, iar apoi aceasta se va transformă într-un drum ce coboară spre Dambovicioara. Foarte aproape sunt comuna Sirnea și Ursa Mică.

Sfatul meu: Mergeți două zile la munte și încărcați-vă cu energie! Sunt atât de multe locuri frumoase în România ce merită descoperite și savurate. Enjoy!

Related Posts

Andreea Esca, în croaziera Goop-Celebrity Beyond: Meet and greet Gwyneth Paltrow 

Jurnal de bord: ziua a 6-a din croaziera Goop-Celebrity Beyond A venit și ziua mult așteptatei întâlniri cu…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Comedia TeamBuilding este oficial în cinema și deja sparge recorduri

Luni, 26 septembrie, megaplexul Cinema City din AFI Cotroceni a devenit neîncăpător pentru cea mai mare avanpremieră de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

Story of a Home: În vizită la Alina Vîlcu (VIDEO)

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro, în casa Alinei Vîlcu. Alina…

Bogații din Social Media și Bunny, câinele de 1 milion de dolari

Socia Media ne-a adus în atenție creatorii de conținut din întreaga lume și i-a transformat în celebritățile momentului,…

Gustă noua MILKA mai tandră ca oricând

Noua MILKA este aici. De peste 120 de ani, ne reamintește că tandrețea există pentru a fi împărtășită…

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM

S-au pus în vânzare biletele pentru toate evenimentele festivalului. Astra Film Festival aduce din nou cinematograful tip Dom…

Reese Witherspoon și Ashton Kutcher joacă împreună într-o comedie romantică

Reese Witherspoon și Ashton Kutcher formează un cuplu savuros pe ecrane în noua comedie romantică Your Place or…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…