Monica Cismaru ∙ December 5, 2023 ∙ 6 min read

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care se încheie în curând a venit cu o mulțime de producții notabile, cu intrigi interesante și cu jocuri actoricești remarcabile, care fac și mai grea distribuirea lor într-un top. Fără a avea pretenția unei lipse de subiectivism, vă prezentăm un clasament realizat de imdb.com, conform voturilor publicului.

Iată care sunt unele dintre cele mai bune filme ale anului 2023

Oppenheimer

cele mai bune filme 2023

Regizat de Christopher Nolan, Oppenheimer prezintă povestea omului de știință american, J. Robert Oppenheimer, și rolul pe care l-a jucat acesta în dezvoltarea bombei atomice. În film joacă Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon și Robert Downey Jr.

Past Lives

Past Lives este o dramă romantică scrisă și regizată de Celine Song, aflată la debutul de lungmetraj cu acest film. În producția sud-coreeană în care joacă Greta Lee, Teo Yoo și John Magaro este prezentată povestea relației dintre doi prieteni din copilărie, poveste care se întinde pe parcurusul a 24 de ani. Cei doi contemplează relația și încep să se înstrăineze și să aibă vieți cu totul și cu totul diferite. Intriga are accente biografice din viața regizoarei însăși, Celine Song.

Killers of the Flower Moon 

Încă o capodoperă realizată de Martin Scorsese, în care joacă  Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone și Jesse Plemons. Povestea Killers of the Flower Moon are loc în perioada anilor 20, când este descoperit petrol în Oklahoma, pe teritoriul populației indienilor nativi Osage. Aici încep să aibă loc o crime după crime, iar FBI-ul se implică pentru a desluși misterul.

Poor Things 

poor things

Poor Things, regizat de celebrul Yorgos Lanthimos, este o comedie-fantezie-neagră, în care joacă Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott și Jerrod Carmichael.

Filmul este inspirat de romanul omonim scris de Alasdair Gray, în 1992. Intriga o prezintă pe Bella Baxter, o tânără femeie din epoca victoriană, care este readusă cu cruzime la viață de un om de știință după ce aceasta se sinucisese. Bella fuge în lume alături de un avocat depravat pentru a se îmbarca într-o odisee de auto-descoperire și de eliberare sexuală.

Anatomy of a Fall 

Filmul regizat de Justine Triet prezintă povestea unei femei bănuite ca și-ar fi ucis soțul. Fiul cuplului, nevăzător, se confruntă cu o dilemă morală, deoarece este unicul martor al accidentului.


Spider-Man: Across the Spider-Verse

Miles Morales se catapultează prin Multiverse, unde întâlnește o echipă de oameni-păianjen care păzesc existența universului. Când toți eroii se confruntă cu provocarea unei noi amenințări, Miles trebuie să redefinească termenul de erou.

The Holdovers 

Un profesor de istorie irascibil, de la o școală izolată, este forțat să rămână în campus pe parcursul vacanței alături de un elev- problemă, care nu are unde să se ducă în acea perioadă. În filmul regizat de Alexander Payne joacă Paul Giamatti, Da’Vine Joy Randolph, Dominic Sessa, Carrie Preston.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

cele mai bune filme 2023

Ethan Hunt, alături de echipa sa, trebuie să găsească o armă periculoasă înainte să ajungă în mâinile cui nu trebuie. Din distribuție: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg.

About Dry Grasses 

cele mai bune filme 2023

Un tânăr profesor speră să fie relocat la Istanbul după stagiul obligatoriu făcut într-un sătuc. Perioada de așteptare se prelungește până când profesorul aproape că își pierde orice speranță de a scăpa de traiul fără promisiuni, dar colega sa, Nuray, îi readuce speranța printr-o nouă perspectivă.

John Wick: Chapter 4 

John Wick găsește o nouă modalitate de a învinge High Table. Înainte de a-și recâștiga libertatea, Wick trebuie să înfrunte un nou dușman, care se bucură de alianțe puternice în întreaga lume, dar și forțe care transformă prieteni vechi în dușmani. Regia:  Chad Stahelski. Distribuția: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, George Georgiou, Lance Reddick.

Foto: Hepta, PR

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…