Monica Cismaru ∙ December 5, 2023 ∙ 6 min read

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care se încheie în curând a venit cu o mulțime de producții notabile, cu intrigi interesante și cu jocuri actoricești remarcabile, care fac și mai grea distribuirea lor într-un top. Fără a avea pretenția unei lipse de subiectivism, vă prezentăm un clasament realizat de imdb.com, conform voturilor publicului.

Iată care sunt unele dintre cele mai bune filme ale anului 2023

Oppenheimer

cele mai bune filme 2023

Regizat de Christopher Nolan, Oppenheimer prezintă povestea omului de știință american, J. Robert Oppenheimer, și rolul pe care l-a jucat acesta în dezvoltarea bombei atomice. În film joacă Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon și Robert Downey Jr.

Past Lives

Past Lives este o dramă romantică scrisă și regizată de Celine Song, aflată la debutul de lungmetraj cu acest film. În producția sud-coreeană în care joacă Greta Lee, Teo Yoo și John Magaro este prezentată povestea relației dintre doi prieteni din copilărie, poveste care se întinde pe parcurusul a 24 de ani. Cei doi contemplează relația și încep să se înstrăineze și să aibă vieți cu totul și cu totul diferite. Intriga are accente biografice din viața regizoarei însăși, Celine Song.

Killers of the Flower Moon 

Încă o capodoperă realizată de Martin Scorsese, în care joacă  Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone și Jesse Plemons. Povestea Killers of the Flower Moon are loc în perioada anilor 20, când este descoperit petrol în Oklahoma, pe teritoriul populației indienilor nativi Osage. Aici încep să aibă loc o crime după crime, iar FBI-ul se implică pentru a desluși misterul.

Poor Things 

poor things

Poor Things, regizat de celebrul Yorgos Lanthimos, este o comedie-fantezie-neagră, în care joacă Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott și Jerrod Carmichael.

Filmul este inspirat de romanul omonim scris de Alasdair Gray, în 1992. Intriga o prezintă pe Bella Baxter, o tânără femeie din epoca victoriană, care este readusă cu cruzime la viață de un om de știință după ce aceasta se sinucisese. Bella fuge în lume alături de un avocat depravat pentru a se îmbarca într-o odisee de auto-descoperire și de eliberare sexuală.

Anatomy of a Fall 

Filmul regizat de Justine Triet prezintă povestea unei femei bănuite ca și-ar fi ucis soțul. Fiul cuplului, nevăzător, se confruntă cu o dilemă morală, deoarece este unicul martor al accidentului.


Spider-Man: Across the Spider-Verse

Miles Morales se catapultează prin Multiverse, unde întâlnește o echipă de oameni-păianjen care păzesc existența universului. Când toți eroii se confruntă cu provocarea unei noi amenințări, Miles trebuie să redefinească termenul de erou.

The Holdovers 

Un profesor de istorie irascibil, de la o școală izolată, este forțat să rămână în campus pe parcursul vacanței alături de un elev- problemă, care nu are unde să se ducă în acea perioadă. În filmul regizat de Alexander Payne joacă Paul Giamatti, Da’Vine Joy Randolph, Dominic Sessa, Carrie Preston.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

cele mai bune filme 2023

Ethan Hunt, alături de echipa sa, trebuie să găsească o armă periculoasă înainte să ajungă în mâinile cui nu trebuie. Din distribuție: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg.

About Dry Grasses 

cele mai bune filme 2023

Un tânăr profesor speră să fie relocat la Istanbul după stagiul obligatoriu făcut într-un sătuc. Perioada de așteptare se prelungește până când profesorul aproape că își pierde orice speranță de a scăpa de traiul fără promisiuni, dar colega sa, Nuray, îi readuce speranța printr-o nouă perspectivă.

John Wick: Chapter 4 

John Wick găsește o nouă modalitate de a învinge High Table. Înainte de a-și recâștiga libertatea, Wick trebuie să înfrunte un nou dușman, care se bucură de alianțe puternice în întreaga lume, dar și forțe care transformă prieteni vechi în dușmani. Regia:  Chad Stahelski. Distribuția: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, George Georgiou, Lance Reddick.

Foto: Hepta, PR

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…