keanu reeves

Keanu Reeves este unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood. Pe 2 septembrie, artistul a împlinit 56 de ani. Vedeta este una dintre cele mai discrete și atipice din branșa sa și iată și de ce.

10 lucruri pe care nu le știai despre Keanu Reeves

 

  1. Keanu Reeves s-a născut în Beirut, Liban, dar are cetățenie canadiană.
  2. Mama lui este englezoaică, iar tatăl lui este hawaiian, cu descendență chineză, engleză, irlandeză, nativ hawaiiană și portugheză.
  3. Keanu Reeves ar fi fost astăzi tatăl unei fiice de 20 de ani dacă destinul nu i-ar fi oferit unul dintre cele mai mari obstacole – logodnica lui, Jennifer Syme, a născut prematur un bebeluș mort pe 24 decembrie 1999 – Ava Archer Syme-Reeves, iar de atunci, actorul nu a mai avut niciun copil.
  4. Numele Keanu este de origine hawaiiană și înseamnă ”Adierea răcoroasă a munților”.
  5. În copilărie și în adolescență, Keanu Reeves nu era un elev strălucit, dar a înregistrat performanțe într-o echipă de hokey, pe post de portar, iar colegii lui l-au poreclit Zidul datorită rezistenței lui pe gheață.
  6. Într-un final, Keanu Reeves a abandonat școala pentru a se dedica actoriei.
  7. Actorul are multiple talente artistice. Pe lângă actorie, este și un muzician înzestrat. Acesta și-a înființat în 1991 trupa grunge Dogstar, unde a fost basist.
  8. Printre pasiunile lui se numără și motociclismul. Keanu Reeves și-a înființat chiar propriul lui atelier de tuning pentru motociclete, Arch Motorcycle Company. Pasiunea lui l-a costat o săptămână în spital, unde a ajuns cu coaste și splina ruptă, în urma unui accident de motocicletă.
  9. S-a apucat de fumat la vârsta de 30 de ani, după ce a intrepretat rolului unui fumător în filmul Feeling Minnesota.
  10. Este un cititor avid și chiar are o librărie pe care o frecventează des în Los Angeles, Book Soup. Printre autorii lui preferați se numără Marcel Proust, John Updike, Michel Houellebecq sau Richard Yates.

Foto: Hepta

Related Posts