Monica Cismaru ∙ December 20, 2023 ∙ 3 min read

De Sărbători, vom avea pe masă multă mâncare bogată în zahăr, grăsimi, carbohidrați și vom consuma mai mult alcool. Aceste alimente pot duce la balonare, greață, la probleme digestive, în general, de aceea trebuie să avem grijă să consumăm produse naturale, bogate în enzime, esențiale pentru o digestie sănătoasă.

Mierea

digestie sarbatori

Mierea este folosită de secole în alimentație și în terapie – acest aliment minune, netratat termic, este plin de enzime, de vitamine, minerale, care ameliorează problemele gastrointestinale datorită enzimelor. Mierea are și proprietăți anti-inflamatoare, antimicrobiale, antioxidanți și micronutrenți.

Avocado

digestie sarbatori

Este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, în calciu, potasiu, fibre, care ajută la funcționarea sănătoasă a digestiei și încetinește absorbția carbohidraților. Dacă este consumat în timpul unei mese (aproximativ 80 g pe zi), ajută la menținerea la un nivel echilibrat al zahărului din sânge și al colesterolului. Consumul zilnic de avocado ajută la menținerea unor intestine fericite.

Mango

Mango este bogat în fibre și conține compusul amilază, care ajută la dizolvarea alimentelor în stomac- ceea ce înseamnă o digestie bună, dinamică.

Bananele

Bananele conțin fibre solubile – pectine – care normalizează funcțiile intestinelor, iar conținutul crescut de potasiu și de magneziu ajută la îmbunătățirea bacteriilor digestive și reduc inflamarea organismului.

Ananas

Ananasul conține bromelaină, o combinație de enzime care ajută la digestia rapidă a proteinelor.

Kefir

Kefirul conține milioane de probiotice, ceea ce îl face ideal de consumat pentru sănătatea intestinală; optimizează metabolismul, ajută la reglarea procesului digestiv și la curățarea tractului gastrointestinal.

Varză murată

digestie sarbatori

Varza murată este bogată în vitamine, săruri minerale, amino acizi – un aliat puternic pentru sănătatea intestinelor – ajută digestia și flora intestinală. Datorită acizilor săi lactici, varza murată este un probiotic natural.

Oțetul de mere

digestie sarbatori

Este un ingredient antimicrobial miraculos. Oțetul de mere conține acid acetic, bacterii de acid lactic, vitamina B – ceea ce îl transformă într-un probiotic bun pentru sănătatea stomacului. Datorită acizilor, ajută la decompunerea alimentelor din stomac. Băut cu regularitate sau adăugat în mâncare, accelerează metabolismul și ajută la ameliorarea problemelor digestive cum ar fi balonarea, constipația și arsurile (prin efectul său alcalin) și are și efect detoxifiant.

Foto: Unsplash

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…