Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune care sunt principalele motive care împiedică topirea grăsimii.

Ronțăielile și gustările dintre mese

Avem impresia că e nevoie zilnic de trei mese principale și două gustări ca să slăbim. Când, de fapt, ăsta este programul alimentar pentru sportivi și copii în creștere. Gustările sănătoase înseamnă, de obicei, produse hipercalorice, care pot dubla aportul caloric din mâncare. Un pumn de migdale sau trei biscuiți digestivi sunt echivalenți cu un fel principal. Eliminați ronțăielile dintre mese și consumați mâncare clasică. Tot ce este ambalat este concentrat în calorii. Uitați de semințe și umpleți stomacul cu ciorbă, salate și iaurt.

Fructele în exces și sucul de fructe

Toată lumea pune fructele și legumele în aceeași categorie, pe principiul „alimente sănătoase”, de consumat fără limită. Legumele sunt alimente de bază, însă fructele sunt un desert. Dacă sunt transformate în suc sau consumate în exces, fructele devin inamicul siluetei. Un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere, fructoza din fructe fermentează în ficat și se comportă precum alcoolul. Grăsimea de la nivelul abdomenului înseamnă un exces de zahăr sau fructe în dietă.

Renunțarea la masa de seară

De multe ori auzim că e bine să nu mai mănânci după ora 18 dacă vrei să slăbești. Dincolo de oră și de numărul de mese, contează cu adevărat cat de mult am mâncat într-o zi, care e aportul caloric total. Mai există un risc: dacă îți interzici să mănânci seara, riști să te apuce foamea spre ora 22 și te trezești mâncând prostii. O altă greșeală este să mâncăm seara fructe în loc de mâncare. Fructele fac foame și îngrașă, deci tot un grătar cu salată e cea mai bună soluție pentru o cină de slăbit. (Sursa: doctordebine.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts