Bianca Sterie ∙ July 1, 2022 ∙ 5 min read

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și al escapadelor în natură, cât mai departe de caniculă și de aglomerația urbană. Însă, dacă vrei să te adăpostești de căldura din oraș la un moment dat, sala de cinema rămâne o opțiune grozavă. Mai ales că te poți bucura de răcoare, dar și de câteva blockbustere musai de văzut. 

P.S.: ești gata pentru o nouă întâlnire cu Chris Hemsworth pe marile ecrane? 

Minions: The Rise of Gru – Premiera: 1 iulie

Gru (vocea lui Steve Carrell) are 12 ani, trăiește în suburbii, în anii ’70, și visează să devină unul dintre cei mai mari eroi negativi din lume. Acesta vrea să se alăture unui grup de malefici numit Vicious 6 și pune la cale un plan pentru a li se alătura. Numai că lucrurile se complică mult mai tare decât își imagina el atunci când fură o piatră prețioasă cu ajutorul minionilor și devine dușmanul de moarte al unui infractor extrem de periculos. 

Almanah Cinema. Șase filme scurte – Premiera: 1 iulie

Șase dintre cele mai apreciate scurtmetraje recente ale cineastului Radu Jude vor rula în iulie pe marile ecrane din România sub titlul „Almanah Cinema. Șase filme scurte”. Filmele reunite în proiect sunt „Caricaturana”, „Potemkiniștii”, „Amintiri de pe Frontul de Est”, „Cele două execuții ale Mareșalului”, „A pedepsi, a supraveghea” și „Plastic semiotic”. Aceste scurtmetraje au fost selectate la cele mai importante festivaluri internaționale – Veneția, Locarno, Berlin, respectiv Cannes – Quinzaine des Réalisateurs.

Illusions Perdues – Premiera: 8 iulie

O adaptare după romanul omonim al lui Honoré de Balzac, filmul îl are în prim-plan pe Lucien (Benjamin Voisin), un tânăr poet în Franța secolului al XIX-lea, cu mari speranțe și visuri, se îndrăgostește nebunește de baroneasa Louise de Bargeton (Cécile De France), iubitoare de arte. De teama unui scandal, cei doi iubiţi fug la Paris, unde Lucien încearcă să se afirme. Abandonat în scurt timp de baroaneasă și falit, tânărul Lucien va descoperi, în Parisul pe care şi l-a dorit cu atâta ardoare, o lume unde orice şi oricine poate fi cumpărat.

Thor: Love and Thunder – Premiera: 8 iulie

După succesul pe care l-a avut cu Ragnarok, regizorul Taika Waititi revine la cârma lui Thor și ne promite o nouă porție de adrenalină în Asgard. De această dată, Thor (Chris Hemsworth) se aliază cu Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (vocea lui Taika Waititi) și Jane Foster (Natalie Portman), fosta lui iubită, în încercarea de a-l înfrunta pe Gorr (Christian Bale), inamicul care plănuiește să-i facă pe zei să dispară.

Alcarràs – Premiera: 15 iulie

Având la bază chiar viața familiei regizoarei Carla Simon și filmat numai cu actori neprofesioniști, pelicula documentează povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul evocat în film poate fi ultimul în care cele trei generații ale familiei își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie.

Il buco – Premiera: 29 iulie

Filmul explorează aventura extraordinară a tinerilor membri ai Grupului Speologic Piemont care, după ce au explorat deja toate peșterile din nordul Italiei, și-au schimbat traiectoria în august 1961 și au pornit spre sud pentru a descoperi și alte peșteri necunoscute omului.

Foto: outnow.ch

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…