Monica Cismaru ∙ September 18, 2023 ∙ 2 min read

Casa în care a murit Marilyn Monroe la 36 de ani a fost ștearsă de pe lista imobilelor ce urmau să fie demolate de autoritățile din Los Angeles și se ia în considerare să fie inclusă în patrimoniul istoric al orașului.

Casa în care actrița Marilyn Monroe și-a cunoscut sfârșitul și singura reședință pe care a deținut-o era pe cale să fie demolată, dar consilierii primăriei din Los Angeles au intervenit și au schimbat soarta imobilului cu valoare istorică; Marilyn Monroe a murit aici la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri.

marilyn monroe casa

Casa construită în stil colonial spaniol intrase pe lista imobilelor care urmau să fie dărâmate din cauza lipsei siguranței lor, dar consilierul primăriei Traci Park a primit mai multe plângeri legate de soarta casei actriței și a revocat permisul de demolare. În plus, eventualele modificări aduse casei sunt interzise și se ia în considerare ca imbolul să fie transformat în muzeu.

Proprietatea, care constă dintr-o clădire principală și o casă de oaspeți, plus piscină, a fost cumpărată în 2017 de către un SRL și vândută mai apoi către un trust pentru suma de 8,35 de milioane de dolari. Identitatea proprietarului actual nu este cunoscută încă, iar planurile acestuia legate de reședința lui Marilyn Monroe sunt de asemenea neidentificate.

Marilyn Monroe a cumpărat casa de pe Helena Drive la începutul anilor 60. Clădirea cu un singur etaj are o suprafață de 270 de metri pătrați și a fost achiziționată de actriță contra sumei de 75 000 de dolari după divorțul ei de scriitorul Arthur Miller. Este singura locuință pe care a deținut-o sex-simbolul de la Hollywood, care și-a petrecut o parte din copilărie într-un orfelinat și în centre de plasament.

Legenda cinematografiei americane, care a jucat în filme de succes precum Gentlemen Prefer Blondes, Some Like It Hot sau The Misfits a fost găsită moartă în dormitorul casei ei în august 1962, iar cauza decesului a fost atribuită intoxicării cu barbiturice. Actrița și-ar fi botezat casa Cursum Perficio, care în latină înseamnă Călătoria mea se încheie aici, cuvinte inscripționate pe terasa de la intrarea casei.

Foto: Hepta

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…