Monica Cismaru ∙ January 9, 2020 ∙ 5 min read

meghan markle printul harry

Zvonurile care circulau de câteva zile au fost confirmate ieri printr-un anunț al Ducilor de Sussex, Meghan Markle și Prințul Harry. Cei doi se vor retarge din poziția de membri seniori ai Casei Regale și se vor concentra în principal pe proiecte de acte de caritate, în timp ce vor pendula între Marea Britanie și continentul american.

 

Meghan Markle și Prințul Harry au făcut anunțul pe contul lor de Instagram @Sussexroyal, unde menționează că vor continua să sprijine instituția regală – Regina Elizabeta, Prințul Charles și pe Ducii de Cambridge, Kate și Prințul William. Presa britanică numește acest pas ”Megxit” și speculează faptul că Ducii de Sussex au luat această decizie fără să se conulte cu Regina și cu ceilalți membri ai Familiei Regale Britanice, care ar fi aflat de hotărârea lor din social media și de la tv, fapt ce ar fi declanșat furia suveranului.

Un comunicat sec venit de la Palatul Buckingham cu privire la anunțul lui Meghan și al lui Harry sună în felul urmator: ”Discuțiile cu Ducele și cu Ducesa de Sussex se află într-o etapă incipientă. Le înțelegem dorința pentru o altă abordare a statutului lor, dar acestea sunt chestiuni complicate care necesită timp pentru a fi rezolvate”.

O sursă din interiorul Familie Regale Britanice menționează că Regina Elizabeta și ceilalți membri ai familiei sunt profund dezamăgiți, șocați, supărați, ba chiar furioși cu privire la anunțul făcut de Ducii de Sussex.

 

View this post on Instagram

 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Iată anunțul lui Meghan Markle și al Prințului Harry cu privire la retragerea lor:

”După mai multe luni de reflecție și de discuții interne, am ales ca în acest an să facem o traziție către un nou rol pe care îl jucăm în instituția regală. Vrem să ne retragem din poziția de membri seniori ai Familiei Regale și să muncim pentru independența noastră financiară, în timp ce vom continua s-o sprijinim pe Majestatea Sa, Regina. Ne bazăm pe încurajările voastre pe care le-am primit în ultimii ani și ne simțim pregătiți să facem această schimbare. Intenționam să ne împărțim timpul între Marea Britanie și America de Nord, continuând să ne onorăm obligațiile față de Regină, față de Commonwealth și față de Înaltele noastre patronaje. Această pendulare geografică ne va da posibilitatea să ne creștem fiul în spiritul aprecierii tradiției regale în care s-a născut și va oferi mai mult spațiu familiei noastre pentru a se concentra pe următorul capitol, care curpinde și lansarea unei noi entități caritabile. De-abia așteptăm să împărtășim detalii ale acestui noi pas din parcursul nostru, în timp ce vom continua să colaborăm cu Majestatea Sa, Regina, cu Prințul de Wales, cu Ducele de Cambridge și cu celelate părti relevante. Până atunci, vă rugăm să primiți profundele noastre mulțumiri pentru spijinul vostru constant.” Ducele și Ducesa de Sussex.

Meghan Markle și Prințul Harry au deschis cutia pandorei cu privire la o eventuală decizie a lor de a se muta în Canada odată cu petrecerea vacanței de iarnă pe contitnentul american, unde au stat șase săptămâni, iar marți, cei doi au vizitat Casa Canada din Londra, unde se afla Înaltul Comisar Canadian, pentru a aduce mulțumiri față ospitalitatea cu care au fost primiți. Canada este a doua casă pentru Meghan, care a petrecut acolo mai mulți ani, pentru filmările serialului Suits, producție ce a făcut-o celebră.

meghan harry retragere

Meghan și Harry nu sunt primii memebri ai unei familii regale care renunță la obligațiile de membri seniori. Prințesa Madeleine și Printul Carl Philip ai Suediei au anunțat în luna octombrie a anului trecut că urmașii lor nu mai sunt membri oficiali ai Casei Regale și sunt absolviți de obligațiile ce derivă din acest statut. Singurii care rămân să ducă tradiția regală mai departe sunt Prințesa Victoria, viioarea Regină a Suediei, și copiii ei. Decizia a fost motivată de faptul că Prințesa Madeleine și Prințul Carl Philip vor să le ofere copiilor lor o viață normală.

Foto: Hepta

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…