Monica Cismaru ∙ January 9, 2020 ∙ 5 min read

meghan markle printul harry

Zvonurile care circulau de câteva zile au fost confirmate ieri printr-un anunț al Ducilor de Sussex, Meghan Markle și Prințul Harry. Cei doi se vor retarge din poziția de membri seniori ai Casei Regale și se vor concentra în principal pe proiecte de acte de caritate, în timp ce vor pendula între Marea Britanie și continentul american.

 

Meghan Markle și Prințul Harry au făcut anunțul pe contul lor de Instagram @Sussexroyal, unde menționează că vor continua să sprijine instituția regală – Regina Elizabeta, Prințul Charles și pe Ducii de Cambridge, Kate și Prințul William. Presa britanică numește acest pas ”Megxit” și speculează faptul că Ducii de Sussex au luat această decizie fără să se conulte cu Regina și cu ceilalți membri ai Familiei Regale Britanice, care ar fi aflat de hotărârea lor din social media și de la tv, fapt ce ar fi declanșat furia suveranului.

Un comunicat sec venit de la Palatul Buckingham cu privire la anunțul lui Meghan și al lui Harry sună în felul urmator: ”Discuțiile cu Ducele și cu Ducesa de Sussex se află într-o etapă incipientă. Le înțelegem dorința pentru o altă abordare a statutului lor, dar acestea sunt chestiuni complicate care necesită timp pentru a fi rezolvate”.

O sursă din interiorul Familie Regale Britanice menționează că Regina Elizabeta și ceilalți membri ai familiei sunt profund dezamăgiți, șocați, supărați, ba chiar furioși cu privire la anunțul făcut de Ducii de Sussex.

 

View this post on Instagram

 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Iată anunțul lui Meghan Markle și al Prințului Harry cu privire la retragerea lor:

”După mai multe luni de reflecție și de discuții interne, am ales ca în acest an să facem o traziție către un nou rol pe care îl jucăm în instituția regală. Vrem să ne retragem din poziția de membri seniori ai Familiei Regale și să muncim pentru independența noastră financiară, în timp ce vom continua s-o sprijinim pe Majestatea Sa, Regina. Ne bazăm pe încurajările voastre pe care le-am primit în ultimii ani și ne simțim pregătiți să facem această schimbare. Intenționam să ne împărțim timpul între Marea Britanie și America de Nord, continuând să ne onorăm obligațiile față de Regină, față de Commonwealth și față de Înaltele noastre patronaje. Această pendulare geografică ne va da posibilitatea să ne creștem fiul în spiritul aprecierii tradiției regale în care s-a născut și va oferi mai mult spațiu familiei noastre pentru a se concentra pe următorul capitol, care curpinde și lansarea unei noi entități caritabile. De-abia așteptăm să împărtășim detalii ale acestui noi pas din parcursul nostru, în timp ce vom continua să colaborăm cu Majestatea Sa, Regina, cu Prințul de Wales, cu Ducele de Cambridge și cu celelate părti relevante. Până atunci, vă rugăm să primiți profundele noastre mulțumiri pentru spijinul vostru constant.” Ducele și Ducesa de Sussex.

Meghan Markle și Prințul Harry au deschis cutia pandorei cu privire la o eventuală decizie a lor de a se muta în Canada odată cu petrecerea vacanței de iarnă pe contitnentul american, unde au stat șase săptămâni, iar marți, cei doi au vizitat Casa Canada din Londra, unde se afla Înaltul Comisar Canadian, pentru a aduce mulțumiri față ospitalitatea cu care au fost primiți. Canada este a doua casă pentru Meghan, care a petrecut acolo mai mulți ani, pentru filmările serialului Suits, producție ce a făcut-o celebră.

meghan harry retragere

Meghan și Harry nu sunt primii memebri ai unei familii regale care renunță la obligațiile de membri seniori. Prințesa Madeleine și Printul Carl Philip ai Suediei au anunțat în luna octombrie a anului trecut că urmașii lor nu mai sunt membri oficiali ai Casei Regale și sunt absolviți de obligațiile ce derivă din acest statut. Singurii care rămân să ducă tradiția regală mai departe sunt Prințesa Victoria, viioarea Regină a Suediei, și copiii ei. Decizia a fost motivată de faptul că Prințesa Madeleine și Prințul Carl Philip vor să le ofere copiilor lor o viață normală.

Foto: Hepta

Related Posts

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…

Naomi Osaka promovează noua colecție de genți Louis Vuitton

Casa de modă de lux prezintă o nouă colecție de genți Twist pentru această vară, având-o ca ambasador…

Concursul Miss Universe își schimbă regulile și devine mai permisiv

Pentru prima dată în istoria sa de 70 de ani, competiția Miss Universe își schimbă regulile și devine…

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…