Monica Cismaru ∙ February 17, 2022 ∙ 2 min read

Megastarurile hollywoodiene Adam Driver și Penelope Cruz vor juca în producția biografică inspirată din viața lui Enzo Ferrari, fondatorul mărcii auto de Formula 1 care îi poartă numele, el însuși fost pilot.

Filmul este inspirat din cartea scrisă de Brock Yates – “Enzo Ferrari The Man and the Machine”. Rolul lui Enzo Ferrari este jucat de Adam Driver, care a preluat partitura de la Hugh Jackman, alegerea intițială a producătorilor. Penelope Cruz va interpreta rolul soției lui Enzo, Laura, iar Shailene Woodley o va juca pe Lina Lardi, amanta lui Enzo Ferrari.

ferrari
Enzo Ferrari

Regizorul filmului, Micahel Mann, intenționează să redea în producția sa diferitele aspecte ale vieții eroului, care a traversat mai multe suișuri și coborâșuri atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Enzo Ferrari s-a născut pe 18 februarie 1898 la Modena. În 1920 se angajează șofer la Alfa Romeo, iar din 1933 începe să concureze ca pilot în competițiile auto, în cadrul echipei înfințate de el, Scuderia Ferrari.

ferrari
Enzo Ferrari, ultimul din dreapta

Enzo Ferrari s-a căsătorit cu Laura, cu care a avut un fiu, Alfredo, decedat în 1956, la vârsta de 24 de ani. Enzo a început o relație extramaritală cu Lina Lardi, cu care a avut tot un fiu, Piero, iar filmul redă și povestea mariajului său zbuciumat.

ferrari
Shailene Woodley

Acțiunea filmului se petrece după cel de-al doilea război mondial, când fostul pilot de curse Enzo Ferrari se află într-o adâncă criză financiară. Alături de soția lui, Laura, Enzo fondase de la zero, cu zece ani înainte, compania Ferrari, dar acum cei doi sunt îngropați în datorii și se află în pragul falimentului. Mariajul lor e pe butuci, iar lovitura de grație le e dată odată cu moartea fiului lor, Alfredo. Enzo decide să lupte pentru salvarea companiei lui înscriindu-se în Mille Miglia, o cursă de 1000 de mile de-a lungul Italiei.

Filmările pentru Ferrari vor începe în luna mai a acestui an.

Foto: Hepta

Related Posts

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD. Ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul din România

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…