Monica Cismaru ∙ July 15, 2022 ∙ 4 min read

Ivana Trump, prima soție a miliardarului și fostului președinte american Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani, a anunțat familia îndurerată.

”A fost o femeie minunată, de o frumusețe rară, care a dus o viață împlinită”, a declarat Donald Trump în memoria fostei lui soții, într-o postare pe Twitter.

ivana trump
Donald și Ivana Trump

Familia Ivanei Trump nu a anunțat cauza decesului dar, potrivit surselor din poliție, moartea ar fi survenit din cauza unui atac de cord. Ivana Trump ar fi fost găsita prăbușită lângă scările din locuința ei din New York și se pare că aceasta ar fi alunecat pe ele în urma stopului cardiac, iar căderea ar fi fost fatală.

ivana trump
Ivana Trump, în 1992

Ivana Zelníčková s-a născut pe 20 februarie 1949 în Cehoslovacia și s-a căsătorit cu Donald Trump, fostul președinte american, în 1977. Ivana a făcut parte din lotul echipei naționale de schi a Ceholsovaciei și a participat și la Jocurile Olimpice de Iarnă. Cuplul a avut trei copii, pe Donald Jr, Ivanka și Eric Trump și au divorțat în 1992. Donald și Ivana Trump au fost unul dintre cel mai admirate cupluri din înalta societate newyorkeză din anii 80 și 90, iar despărțirea lor a fost una intens mediatizată. Atunci, Donald Trump a părăsit-p pe Ivana pentru a se căsători cu Marla Maples.

ivana trump
Mamă și fiică: Ivana și Ivanka Trump

După divorțul de Donald Trump, Ivana s-a lansat în afaceri și a lansat game de produse cosmetice, de haine și de bijuterii. În 2017, a lansat cartea de memorii Raising Trump, în care povestește că ea a fost cea care s-a ocupat de creșterea și de educația celor trei copii, până când aceștia au plecat la colegiu. De asemenea, în carte, Ivana Trump menționează ca relația cu fostul soț s-a îmbunătățit pe parcurs și chiar ajunseseră să vorbească o dată pe săptămână.

ivana trump
Ivana Trump și Rossano Rubicondi, ultimul ei soț

Membrii familiei spun despre Ivana Trump că a fost o supraviețuitoare. ”A fugit de comunism și a ales America. Le-a transmis copiilor ei ce înseamnă să fii puternic și ambițios, determinat și empatic, în același timp”. Ivanka Trump, singura fiică a Ivanei, a scris într-o psotare de Instagram că este distrusă de durere din cauza piederii mamei ei, de care era foarte apropiată.

”Mama a fost o femeie strălucită, fermecătoare, pasională și foarte amuzantă. A fost o femeie puternică, tenace și ambițioasă în orice ar fi întreprins. Și-a trăit viața la maximum și nu a ratat nicio ocazie de a râde sau de a dansa”.

Donald Trump a fost cel de-al doilea soț al Ivanei. Aceasta a mai fost căsătorită cu Alfred Winklmayr, un instructor de schi austriac care îi era și prieten bun și cu care s-a măritat pentru a obține cetățenia austriacă.

Astfel, Ivana a reușit să părăsească Cehoslovacia fără să întâmpine probleme de natură legală. Prima dată s-a refugiat în Canada, unde a lucrat ca instructor de schi și ca model, iar în timpul unei excursii la New York în 1976, l-a cunoscut pe Donald Trump, iar în anul următor, cei doi s-au căsătorit. La divorțul de Trump, Ivana a primit 14 milioane de dolari și o locuință în Connecticut, după ce a semnat în prealabil un contract de confidențialitate.

După divorț, Ivana s-a mai căsătorit de două ori: cu omul de afaceri italian Riccardo Mazzucchelli (1995-1997) și cu actorul tot de origine italiană Rossano Rubicondi (2008-2009).

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…