Monica Cismaru ∙ July 15, 2022 ∙ 4 min read

Ivana Trump, prima soție a miliardarului și fostului președinte american Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani, a anunțat familia îndurerată.

”A fost o femeie minunată, de o frumusețe rară, care a dus o viață împlinită”, a declarat Donald Trump în memoria fostei lui soții, într-o postare pe Twitter.

ivana trump
Donald și Ivana Trump

Familia Ivanei Trump nu a anunțat cauza decesului dar, potrivit surselor din poliție, moartea ar fi survenit din cauza unui atac de cord. Ivana Trump ar fi fost găsita prăbușită lângă scările din locuința ei din New York și se pare că aceasta ar fi alunecat pe ele în urma stopului cardiac, iar căderea ar fi fost fatală.

ivana trump
Ivana Trump, în 1992

Ivana Zelníčková s-a născut pe 20 februarie 1949 în Cehoslovacia și s-a căsătorit cu Donald Trump, fostul președinte american, în 1977. Ivana a făcut parte din lotul echipei naționale de schi a Ceholsovaciei și a participat și la Jocurile Olimpice de Iarnă. Cuplul a avut trei copii, pe Donald Jr, Ivanka și Eric Trump și au divorțat în 1992. Donald și Ivana Trump au fost unul dintre cel mai admirate cupluri din înalta societate newyorkeză din anii 80 și 90, iar despărțirea lor a fost una intens mediatizată. Atunci, Donald Trump a părăsit-p pe Ivana pentru a se căsători cu Marla Maples.

ivana trump
Mamă și fiică: Ivana și Ivanka Trump

După divorțul de Donald Trump, Ivana s-a lansat în afaceri și a lansat game de produse cosmetice, de haine și de bijuterii. În 2017, a lansat cartea de memorii Raising Trump, în care povestește că ea a fost cea care s-a ocupat de creșterea și de educația celor trei copii, până când aceștia au plecat la colegiu. De asemenea, în carte, Ivana Trump menționează ca relația cu fostul soț s-a îmbunătățit pe parcurs și chiar ajunseseră să vorbească o dată pe săptămână.

ivana trump
Ivana Trump și Rossano Rubicondi, ultimul ei soț

Membrii familiei spun despre Ivana Trump că a fost o supraviețuitoare. ”A fugit de comunism și a ales America. Le-a transmis copiilor ei ce înseamnă să fii puternic și ambițios, determinat și empatic, în același timp”. Ivanka Trump, singura fiică a Ivanei, a scris într-o psotare de Instagram că este distrusă de durere din cauza piederii mamei ei, de care era foarte apropiată.

”Mama a fost o femeie strălucită, fermecătoare, pasională și foarte amuzantă. A fost o femeie puternică, tenace și ambițioasă în orice ar fi întreprins. Și-a trăit viața la maximum și nu a ratat nicio ocazie de a râde sau de a dansa”.

Donald Trump a fost cel de-al doilea soț al Ivanei. Aceasta a mai fost căsătorită cu Alfred Winklmayr, un instructor de schi austriac care îi era și prieten bun și cu care s-a măritat pentru a obține cetățenia austriacă.

Astfel, Ivana a reușit să părăsească Cehoslovacia fără să întâmpine probleme de natură legală. Prima dată s-a refugiat în Canada, unde a lucrat ca instructor de schi și ca model, iar în timpul unei excursii la New York în 1976, l-a cunoscut pe Donald Trump, iar în anul următor, cei doi s-au căsătorit. La divorțul de Trump, Ivana a primit 14 milioane de dolari și o locuință în Connecticut, după ce a semnat în prealabil un contract de confidențialitate.

După divorț, Ivana s-a mai căsătorit de două ori: cu omul de afaceri italian Riccardo Mazzucchelli (1995-1997) și cu actorul tot de origine italiană Rossano Rubicondi (2008-2009).

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…