Monica Cismaru ∙ May 17, 2023 ∙ 5 min read

Cea de-a 76-a ediție a festivalului de film de la Cannes a început aseară în forță. La ceremonia de deschidere de la Palais des Festivals au luat parte cele mai sonore nume, de la actori, regizori, producători de film, modele, prezențe regale și personalități din domenii conexe artei filmului.

Ceremonia a demarat cu premiera celui mai nou film în care joacă Johnny Depp, Jeanne du Barry, regizat de Maïwenn, producție ce marchează revenirea actorului pe firmament după scandalul divorțului de Amber Heard și primul lui film din ultmii trei ani.

Jeanne du Barry

Filmul a fost aplaudat la scenă deschisă– în Jeanne du Barry, Johnny Depp interpretează rolul lui Ludovic al XIV-lea, iar amanta lui favorită, Contesa Du Barry, este interpretată de însăși regizoarea, scenarista și actrița controversată Maïwenn.

Acesta nu este singurul film cu care Johnny Depp este prezent anul acesta la Cannes- actorul mai intră în competiție în ipostaza de regizor cu o producție cu accente biografice despre artistul italian Amedeo Modigliani, în care apare Al Pacino. Johnny Depp a apărut pe covorul roșu de la festival având-o la braț pe Maïwenn.

festival cannes
Carys, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones

Celălalt moment important al serii de inaugurare a festivalului de la Cannes a fost acela în care Michael Douglas a primit premiul onorific Palme d’Or pentru întreaga carieră. Actorul american în vârsta de 78 de ani a venit la ceremonie alături de soția lui, actrița Catherine Zeta-Jones și de fiica lor, Carys, în vârstă de 20 de ani. Familia Douglas-Jones a atras toate privirile și a compus un tablou emoționant, mai ales când fiica și soția s-au sincronizat și l-au sărutat pe obraz pe cel mai important bărbat din viața lor. ”Sunt mai bătrân decat festivalul însuși”, a glumit Michael Douglas pe scenă, când și-a primit trofeul.

Acesta este momentul în care fiica cuplului de actori își face debutul la Cannes. Mama și fiica au avut apariții elegante – Carys a purtat o rochie din dantelă albă, iar mama ei a ales o rochie roșie, care constrasta cu pletele ei negre ca abanosul.

festival cannes
Michael Douglas, Helen Mirren
festival cannes
Catherine Deneuve, Uma Thurman

Festivalul a fost declarat oficial deschis de către Catherine Deneuve și de Michael Douglas, care au promis 12 zile ”pline de cinema, de scandaluri și de spectacol” pe Coasta de Azur.

festival cannes
Naomi Campbell, Alessandra Ambrosio
Charlotte Casiraghi și soțul ei, Dimitri Rassam, Emmanuelle Beart

În seara inaugurală de la Cannes au mai defilat pe covorul roșu vedete precum Naomi Campbell, Charlotte Casiraghi, alături de soțul ei, Dimitri Rassam, Catherine Deneuve, Uma Thurman, care a venit însoțită de fiul ei, Levon Roan, al cărui tată este Ethan Hawke, Alessandra Ambrosio, Emmanuelle Béart, Helen Mirren, Elle Fanning, Beatrice Borromeo, Brie Larson și mulți alții.

Uma Thurman și fiul ei, Levon
Elle Fanning, Beatrice Borromeo
festival cannes
Romee Strijd, Brie Larson

Juriul Festivalului de Film de la Cannes din acest an este prezidat de Ruben Östlund, câștigătorul Palme d’Or de anul trecut pentru al său Triangle of Sadness.

festival cannes
Juriul de la Cannes

Din juriu mai fac parte actorii Paul Dano, Brie Larson, producătorul de film argentinian Damián Szifron, regizorul afgan Atiq Rahimi, actorul francez Denis Ménochet, producătorul de film marocan Maryam Tourzani, regizorul Rungano Nyoni și regizoarea franceză Julia Ducournau, cea care a câștigat în 2019 Palme d’Or pentru “Titane.”

Foto: Hepta

Related Posts

Dr Constantin Stan ne aduce noutățile sezonului în medicina estetică

Dr Constantin Stan, fondatorul grupului de clinici Cronos Med, ne aduce noutățile sezonului în medicina estetică, ne spune…

Alex Calangiu, actor: ”Îmi luasem cu totul gândul de a mai face vreodată film”

Alex Calangiu interpretează rolul principal în filmul ”Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, și este actor la Teatrul Național…

Penélope Cruz va fi protagonista noii ecranizări a unui roman semnat de Elena Ferrante- I giorni dell’abbandono

I giorni dell’abbandono – The Days of Abandonment, romanul semnat de Elena Ferrante, este noua carte a celebrei…

Ioana Gorgăneanu (Vice President, Head of Marketing & Communication Southeast, Mastercard): „Consumatorii sunt mai determinați să trăiască în prezent”

În calitate de lider de echipă, Ioana Gorgăneanu, Vice President, Head of Marketing & Communication Southeast, Mastercard, are…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua II – Valencia

Să-ți începi dimineața privind marea albastră, cu liniștea și nemărginirea ei pare ceva de vis. Dar visul devine…

Visezi la un somn perfect? Iată cum ar trebui să arate rutina de seară și de odihnă

La fel de important ca rutina de seară e patul în care ne odihnim noaptea. O rutină de…

Kylie Minogue, despre statutul de femeie singură și despre ce înseamnă să fii sexy la 50+ ani

Kylie Minogue, vedeta australiană în vârstă de 55 de ani, spune că s-a săturat ca lumea s-o chestioneze…

Descoperă eleganța diamantelor din colecția Pure Diamonds by TEILOR, iar Mastercard îți răsplătește alegerile premium!

Povestea TEILOR a început în urmă cu 25 de ani, pe strada cu același nume. Astăzi, bijuteriile TEILOR…

Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Gustul original al muzicii bune & al experiențelor pe măsură alături de Beck’s

UNLOCK Y0UR EXPERIENCES alături de Beck’s: de 20 de ani în România, de 150 de ani în toată…