Lumea o asociază automat cu personajul care a consacrat-o și pe care ea l-a consacrat, Carrie Bradshaw, din serialul-cult de la HBO, Sex and the City, dar Sarah Jessica Parker este cât se poate de diferită de eroina adorată de milioane de fani. Actrița aproape că a refuzat rolul legendar, iar singrul lucru pe care îl are în comun cu personajul care a transformat-o într-un icon e pasiunea pentru modă. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Sarah Jessica Parker (56 de ani).

and just like that

Actrița mai are șapte frați

Sarah Jessica Parker s-a născut în 1965 și mai are șapte frați, dintre care unii vitregi, deoarece părinții ei, Barbara si Stephen Parker, au divorțat când aceasta avea 3 ani, iar mama ei a avut copii și în urma celei de-a doua căsătorii. Dintre frații ”buni” ai vedetei fac parte actorii Timothy Britten Parker și Pippin Parker.

A purtat o rochie de mireasă neagră la nunta ei cu Matthew Broderick

Sarah Jessica Parker s-a căsătorit în 1997 cu actorul Matthew Broderick, împreună cu care are trei copii – un fiu- James Wilkie (19 ani) și două fiice gemene – Tabitha și Marion (12 ani), născute dintr-o mama surogat.

”Mi s-a părut penibil să port alb la nunta mea și nici eu, nici Matthew n-am vrut să atragem atenția cu orice preț, cum se întâmplă cu mirii la o nuntă”, povestea SJP într-un interviu. Așa că a preferat să încalce tradiția și să îmbrace la nuntă o rochie neagră, creată de Morgane Le Fay.

Sarah Jessica Parker este balerină profesionistă

sarah jessica parker

Încă de mică, SJP a studiat baletul, lucru ce i-a oferit o alură grațioasă și a ajutat-o în roluri precum SanDeE din L.A. Story și chiar în Sex and the City. În copilărie fost distribuită în spectacolul The Innocents de pe Broadway, după ce familia ei s-a mutat la New York pentru a-i sprijini parcursul artistic ce se anunța a fi unul de succes. Sarah a mers la Școala Americană de Balet din New York și apoi si-a continuat studiile la Hollywood High School din Los Angeles.  

Aproape că a refuzat rolul din Sex and the City

sarah jessica parker

SJP aproape că a refuzat rolul care avea să-i aducă recunoașterea mondială și s-o facă una dintre cele mai iubite eroine de serial – Carrie Bradshaw. ”Aveam oarecare rezerve, adică nu eram încântată să apar dezbrăcată și nici limbajul fără perdea nu era pe placul meu neapărat”, povestește actrița despre prima impresie la citirea scenariului SATC. Pe deasupra, actrița era îngrijorată și că programul strict al unui serial de televiziune o va împiedica să joace în alte producții cinematografice.

Provine dintr-o familie cu adânci implicații istorice

Într-unul dintre episoadele unei emisiuni -Who Do You Think You Are?- care sapă adânc în trecutul celebrităților și dezvăluie arborele lor genealogic, protagonista din Sex And the City a descoperit că strămoșii ei au făcut parte din epoca Goana după aur dintre 1849-1850 și din procesele vrăjitoarelor din Salem de la 1692.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts