Monica Cismaru ∙ March 17, 2022 ∙ 2 min read
Olena Zelenska (44 de ani), soția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, n-a vrut ca soțul ei să candideze la președinție și a aflat de intenția lui de a-și încerca șansele la conducerea țării din social media. Totuși, odată ajunsă primă-doamnă, și-a intrat în rol pe deplin și s-a achitat impecabil, și continuă s-o facă, de îndatoririle ei.

Olena Zelenska, născută Kiyashko, a absolvit Arhitectura și a devenit apoi scenarist; și-a cunoscut viitorul soț în timpul facultății. Cei doi s-au căsătorit după opt ani de relație.

A inițiat numeroase demersuri sociale – s-a ocupat de reforma programului de nutriție din școli, a militat împotriva violenței domestice și pentru egalitatea de gen.

Olena Zelenska

Imediat după atacarea Ucrainei de către Rusia, Olena Zelenska a spus: ”Îmi voi păstra calmul și încrederea. Copiii mei mă văd, voi fi alături de ei. Și de soțul meu. Și de voi”, a scris prima doamnă pe Instagram, locul în care ține la curent întreaga lume cu ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.

Până să devină prima doamnă, Olena Zelenska era o prezență discretă și rareori ieșea în lume, nu acorda interviuri și nici n-o atrăgea viața mondenă. ”Eram preocupată de ceea ce-mi plăcea. Nu sunt o persoană publică, dar noua realitate are propriile ei reguli și încerc să le urmez”, spunea Olena Zelenska după ce soțul ei a devenit președinte. ”Prefer să stau în culise, soțul meu e în prim-plan, eu mă simt mai confortabil în umbra lui. Nu sunt sufletul petrecerii, nu sunt amuzantă, nu-mi stă în fire. Dar mă folosesc de statutul meu public pentru a atrage atenția asupra problemelor importante de natură socială. Viața în vizorul public nu-i implică și pe copiii mei: nu le postez pozele pe rețelele sociale, n-am făcut-o și n-o voi face”, spunea Olena Zelenska într-un interviu acordat Vogue Ucraina.

Olena Zelenska s-a născut și a crescut în Krîvîi Rih, o localitate din sudul Ucrainei. După ce soțul ei, Volodimir Zelensky, a câștigat alegerile, Olena a fost inclusă în topul celor mai influenți ucraineni de către publicația Focus, unde a ocupat locul 30. Cuplul prezidențial are doi copii: Oleksandra, în vârstă de 17 ani, și Kyrylo, de 9 ani.

Foto: Vogue Ucraina

Related Posts

La aniversarea de 25 de ani, „Titanic” este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

Acum 25 de ani, scriitorul și regizorul James Cameron, câștigător al Premiului Oscar, a schimbat cursul istoriei odată…

Managerii viitorului sunt, deja, aici?

În contextul post-pandemie, al instabilității economice și politice, se conturează tot mai clar o nouă generație de lideri…

Marion Cotillard și Meryl Streep, într-un serial apocaliptic despre schimbările climatice

Două mari actrițe, una din cinematografia europeană și cealaltă din cinematografia americană, se întâlnesc pentru prima dată într-un…

15 cărți pe care trebuie să le citești într-o viață

”Citim ca să știm că nu suntem singuri”, spunea autorul britanic C.S. Lewis, iar J.K. Rawling, autoare contemporană…

Dolly Parton: ”Înțelepciunea vine odată cu vârsta și nu poți opri trecerea timpului”

Dolly Parton, legenda muzicii country, a împlinit luna trecută vârsta de 77 de ani, ocazie cu care a…

Nadia Comăneci, la gala Gold Meets Golden, în Beverly Hills

Gimnasta de zece, Nadia Comăneci, a luat parte zilele acestea la cea de-a zecea ediție a evenimentului Gold…

Nicole Kidman, în adaptarea unui roman horror de Leïla Slimani

Nicole Kidman acceptă proiect după proiect și cea mai recentă provocare profesională este interpretarea rolului principal într-o adaptare…

Ce decizie a luat Kate Middleton

Kate Middleton şi-a lansat, zilele acestea, propriul cont de Instagram. Prinţesa de Wales dedică acest proiect unei cauze…

Recorduri doborâte la Grammy Awards 2023. Care au fost aparițiile serii

Cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara la Crypto.com Arena din Los Angeles,…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează ce ne rezervă astrele pentru această perioadă. Iată cum…