Monica Cismaru ∙ May 17, 2023 ∙ 4 min read

Gisele Bündchen este unul dintre cele mai apreciate modele din lume, chiar și după cea de-a patra decadă de viață. Modelul de origine braziliană are doi copii și este o împătimită a stilului de viață holistic, descoperit după ani de trai dezordonat, presărat cu alcool, țigări și petreceri. Gisele practică yoga, are grijă de alimentația ei și încearca să-și seteze o stare de spirit pozitivă, în ciuda obstacolelor inerente.

Astfel, printre cărțile ei preferate se numără volume care au legătură cu evoluția spirituală și cu dezvoltarea personală, dar și cu misticul.

gisele bundchen

”Cărțile ne pot duce departe. Ne pot inspira și ne pot transforma viețile. Dintotdeauna mi-a plăcut să citesc dar, de când am devenit mamă, a mă pierde într-o carte a devenit un lux. Dar acum nu mai e cazul, am decis să mă reîntorc la citit!”, a scris Gisele pe Instagram și a enumerat lista cărților ei preferate, care sunt totodată bestsellere.

Iată cele cinci cărți care i-au schimbat viața lui Gisele Bündchen

Cele patru legăminte, de Don Miguel Ruiz

Publicată în 1997 de șamanul mexican Don Miguel Ruiz, Cele patru legăminte este un clasic de dezvoltare personală, popularizat de Oprah Winfrey în anii 2000. Inspirată de civilizația antică a toltecilor, un grup de indigeni mexicani, războinici nobili și artiști, care au trăit în urmă cu aproximativ 1000 de ani, cartea prezintă patru reguli simple de viață care pot fi implementate pentru eliberarea sinelui de limitele autoimpuse și pentru a vedea lucrurile dintr-o perspectivă optimistă.

Tao Te Ching, de Lao Tzu

Un alt clasic al genului, scris în anul 600 î.H. de Lao Tzu, fondatorul taoismului, cartea este cea mai tradusă și cea mai citită din lume. Tao Te Ching – Cartea despre cale și virtute prezintă 81 de precepte de înțelepciune care ne însoțesc pe calea dezvoltării spirituale, potrivit filosofiei chineze, pentru a ajunge la o mai bună înțelegere a lumii și pentru a lua acționa potrivit. Conține maxime revelatoare care oferă răspunsuri pentru orice problemă în viață și e ca un balsam pentru fiecare rană.

Cere și ți se va da, de Esther și Jerry Hicks

Această carte își propune să schimbe viața oricui o citește. Se bazează pe învățăturile lui Abraham, o entitate spirituală readusă la viață de Esther Hicks, și urmărește să deslușească legea atracției prin imaginație și prin emoții.

Puterea prezentului, de Eckhart Tolle

Reamintindu-ne că tot ceea ce contează și tot ceea ce va conta este prezentul, Eckhart Tolle ne ghidează către o realitate mai satisfăcătoare. Lăsând la o parte felul în care ne lucrează mintea și falsa realitate pe care o creează, ego-ul, descoperim că trupul este una dintre cheile care ne ajută să intrăm într-o stare de pace interioară, la fel ca și liniștea și spațul care ne înconjoară. Deoarece este gândită să ne schimbe felul în care privim viața, acest ghid spiritual revelator este unul dintre cele mai importante ale vremurilor noastre.

Alchimistul, de Paulo Coelho

Povestea filosofică a lui Paulo Coelho scrisă în 1988 urmărește călătoria reală și simbolică a unui tânăr păstor andaluz, Santiago, în căutarea unei comori ascunse, Dincolo de Strâmtoarea Gibraltar și dincolo de deșertul nord-african, pâna în Egipt, la piramide, Santiago va urca pe toate treptele atingerii înțelepciunii – alături de autocunoaștere, el va descoperi sufletul lumii, dragostea și limbajul universal. Un mesaj de impact care a devenit o revelație pentru milioane de cititori din întreaga lume.

Fotio: Hepta, PR

Related Posts

Lindsay Lohan, primele poze însărcinată

Actrița Lindsay Lohan s-a lăsat surprinsă de camera foto într-una dintre cele mai emoționante ipostaze din viața unei…

De ce să alegi o vacanță într-o croazieră? Iată avantajele!

Dacă ești adeptul unei vacanțe în care totul este organizat și aranjat, iar nu nu trebuie decât sa…

Cel mai nou și surprinzător cuplu din showbiz: Bill Murray și Kelis

Un nou cuplu de vedete apare pe firmament: cel format din actorul Bill Murray (72 de ani) și…

Ultimul mesaj transmis de Stephan Pelger, înainte de a se sinucide

Stephan Pelger a fost găsit decedat astăzi, în propria locuință. Un vecin a fost cel care a anunțat…

Evoluție, inovație, momente împreună – IQOS promite o experiență revoluționară la TIFF

Mâine începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ocazie cu care IQOS își invită publicul la un eveniment…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, am făcut o selecție a lucrurilor care ne-au atras atenția. Iată noutățile acestei perioade….

Idei de cadouri pentru cei care adoră croazierele

Fie că vrei să surprinzi persoana care merge în croazieră, fie că vrei să revii din vacanță cu…

Cum arată Joaquin Phoenix în rolul lui Napoleon

La 23 de ani de la ultima lor colaborare pe marile ecrane, pentru producția ”Gladiator”, Joaquin Phoenix și…

Mădălina Ghenea își susține iubitul din tribune, la Roland Garros

Mădălina Ghenea (35 de ani) și-a susținut (presupusul) nou iubit din tribune, la turneul de tenis Roland Garros,…

„Romeo şi Julieta” revine după o pauză de trei ani pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Veștile bune circulă repede. Pe 9 şi 10 iunie, de la ora 18.30, Opera Națională București anunță reluarea…