Monica Cismaru ∙ May 17, 2023 ∙ 4 min read

Gisele Bündchen este unul dintre cele mai apreciate modele din lume, chiar și după cea de-a patra decadă de viață. Modelul de origine braziliană are doi copii și este o împătimită a stilului de viață holistic, descoperit după ani de trai dezordonat, presărat cu alcool, țigări și petreceri. Gisele practică yoga, are grijă de alimentația ei și încearca să-și seteze o stare de spirit pozitivă, în ciuda obstacolelor inerente.

Astfel, printre cărțile ei preferate se numără volume care au legătură cu evoluția spirituală și cu dezvoltarea personală, dar și cu misticul.

gisele bundchen

”Cărțile ne pot duce departe. Ne pot inspira și ne pot transforma viețile. Dintotdeauna mi-a plăcut să citesc dar, de când am devenit mamă, a mă pierde într-o carte a devenit un lux. Dar acum nu mai e cazul, am decis să mă reîntorc la citit!”, a scris Gisele pe Instagram și a enumerat lista cărților ei preferate, care sunt totodată bestsellere.

Iată cele cinci cărți care i-au schimbat viața lui Gisele Bündchen

Cele patru legăminte, de Don Miguel Ruiz

Publicată în 1997 de șamanul mexican Don Miguel Ruiz, Cele patru legăminte este un clasic de dezvoltare personală, popularizat de Oprah Winfrey în anii 2000. Inspirată de civilizația antică a toltecilor, un grup de indigeni mexicani, războinici nobili și artiști, care au trăit în urmă cu aproximativ 1000 de ani, cartea prezintă patru reguli simple de viață care pot fi implementate pentru eliberarea sinelui de limitele autoimpuse și pentru a vedea lucrurile dintr-o perspectivă optimistă.

Tao Te Ching, de Lao Tzu

Un alt clasic al genului, scris în anul 600 î.H. de Lao Tzu, fondatorul taoismului, cartea este cea mai tradusă și cea mai citită din lume. Tao Te Ching – Cartea despre cale și virtute prezintă 81 de precepte de înțelepciune care ne însoțesc pe calea dezvoltării spirituale, potrivit filosofiei chineze, pentru a ajunge la o mai bună înțelegere a lumii și pentru a lua acționa potrivit. Conține maxime revelatoare care oferă răspunsuri pentru orice problemă în viață și e ca un balsam pentru fiecare rană.

Cere și ți se va da, de Esther și Jerry Hicks

Această carte își propune să schimbe viața oricui o citește. Se bazează pe învățăturile lui Abraham, o entitate spirituală readusă la viață de Esther Hicks, și urmărește să deslușească legea atracției prin imaginație și prin emoții.

Puterea prezentului, de Eckhart Tolle

Reamintindu-ne că tot ceea ce contează și tot ceea ce va conta este prezentul, Eckhart Tolle ne ghidează către o realitate mai satisfăcătoare. Lăsând la o parte felul în care ne lucrează mintea și falsa realitate pe care o creează, ego-ul, descoperim că trupul este una dintre cheile care ne ajută să intrăm într-o stare de pace interioară, la fel ca și liniștea și spațul care ne înconjoară. Deoarece este gândită să ne schimbe felul în care privim viața, acest ghid spiritual revelator este unul dintre cele mai importante ale vremurilor noastre.

Alchimistul, de Paulo Coelho

Povestea filosofică a lui Paulo Coelho scrisă în 1988 urmărește călătoria reală și simbolică a unui tânăr păstor andaluz, Santiago, în căutarea unei comori ascunse, Dincolo de Strâmtoarea Gibraltar și dincolo de deșertul nord-african, pâna în Egipt, la piramide, Santiago va urca pe toate treptele atingerii înțelepciunii – alături de autocunoaștere, el va descoperi sufletul lumii, dragostea și limbajul universal. Un mesaj de impact care a devenit o revelație pentru milioane de cititori din întreaga lume.

Fotio: Hepta, PR

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…