Tartă Tatin cu pere și nuci. Rețetă by Adrian Hădean

Untitled collage - 2020-10-13T225024.911

Toamna are multe părți bune, iar Adi Hădean știe să profite din plin de roadele sale. Astăzi, ne dă o rețetă numai bună de încercat în weekend.

Toamnele copilăriei mele se învârteau în jurul unui păr bătrân din curtea bunicii, care făcea niște pere foarte dulci și zemoase. Pe atunci pe mâncam direct din pom, ștergându-le nițel de haină; astăzi le pun în deserturi faine. , spune Chef Adi Hădean.

Ingrediente aluat
  • 115 g de unt
  • 125 g de făină
  • 1 lingură de zahăr brun
  • jumătate de linguriță de sare
  • 50 g de smântână
Mod de preparare

Primul pas pe care l-am făcut a fost să scot untul de la frigider și să-l las la temperatura camerei. Apoi  am amestecat făina cu zahărul și sarea. Când s-a înmuiat untul, l-am adăugat peste ingredientele uscate și am început să frământ aluatul. Pentru a ajunge la consistența dorită, am adăugat și smântâna și am frământat până a rezultat un aluat omogen. Ca să se întărească puțin și să fie ușor de frământat, l-am învelit în folie alimentară și l-am lăsat o oră să se odihnească la frigider.

Ingrediente pentru umplutură
  • 4-5 pere
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 150 g de zahăr
  • 4 linguri de unt
  • 1 cană de nuci pecan
  • Puțin ghimbir ras
  • Scorțișoară
  • Cardamom
  • Nucșoară
  • Inghețată pentru servit (opțional)
Mod de preparare

Curățați perele dacă doriți, eu le-am lăsat cu tot cu coajă pentru un aspect rustic. Apoi am așezat perele în picioare și le-am feliat, iar pentru a nu oxida le-am stropit cu zeamă de lămâie și am presărat peste ele o lingură de zahăr

CONTINUAREA RETETEI AICI!

Untitled collage - 2020-10-13T225024.911

Toamna are multe părți bune, iar Adi Hădean știe să profite din plin de roadele sale. Astăzi, ne dă o rețetă numai bună de încercat în weekend.

Toamnele copilăriei mele se învârteau în jurul unui păr bătrân din curtea bunicii, care făcea niște pere foarte dulci și zemoase. Pe atunci pe mâncam direct din pom, ștergându-le nițel de haină; astăzi le pun în deserturi faine. , spune Chef Adi Hădean.

Ingrediente aluat
  • 115 g de unt
  • 125 g de făină
  • 1 lingură de zahăr brun
  • jumătate de linguriță de sare
  • 50 g de smântână
Mod de preparare

Primul pas pe care l-am făcut a fost să scot untul de la frigider și să-l las la temperatura camerei. Apoi  am amestecat făina cu zahărul și sarea. Când s-a înmuiat untul, l-am adăugat peste ingredientele uscate și am început să frământ aluatul. Pentru a ajunge la consistența dorită, am adăugat și smântâna și am frământat până a rezultat un aluat omogen. Ca să se întărească puțin și să fie ușor de frământat, l-am învelit în folie alimentară și l-am lăsat o oră să se odihnească la frigider.

Ingrediente pentru umplutură
  • 4-5 pere
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 150 g de zahăr
  • 4 linguri de unt
  • 1 cană de nuci pecan
  • Puțin ghimbir ras
  • Scorțișoară
  • Cardamom
  • Nucșoară
  • Inghețată pentru servit (opțional)
Mod de preparare

Curățați perele dacă doriți, eu le-am lăsat cu tot cu coajă pentru un aspect rustic. Apoi am așezat perele în picioare și le-am feliat, iar pentru a nu oxida le-am stropit cu zeamă de lămâie și am presărat peste ele o lingură de zahăr

CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă