Cheesecake cu migdale- rețeta lui Chef Adi Hădean

Untitled collage - 2020-05-28T130355.555

Chef Adrian Hădean ne propune pentru acest weekend un cheesecake senzațional.

Pentru mine, unul reușit înseamnă cremozitate aparte și arome subtile. Deși tortul de astăzi are la bază migdale, am adăugat merișoare acrișoare. Este de vis!

Ingrediente pentru blat:
  • 150 de grame biscuiți Amaretti
  • 65 de grame migdale prăjite
  • 60 de grame unt
Mod de preparare

Am mărunțit în tocător biscuiții Amaretti și migdalele prăjite și le-am amestecat cu untul topit. Am întins amestecul rezultat într-o tavă rotundă de 26 de centimetri și l-am dat la cuptor, la 180 °C pentru 8 minute.

Ingrediente pentru cremă:
  • 750 de grame mascarpone
  • 180 de grame de zahăr
  • 200 de grame smântână
  • 75 de ml lichior Amaretto
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 lingură esență de migdale
  • 3 ouă
  • 80 de grame merișoare proaspete, congelate sau confiate
Mod de preparare

Am amestecat bine, cu ajutorul unui mixer, brânza mascarpone cu zahărul și smântâna. Când zahărul s-a topit și crema a devenit pufoasă, am aromat cu lichior Amaretto, esență de vanilie și de migdale. Mai apoi, am incorporat ouăle, unul câte unul, am amestecat bine cu mixerul și crema a fost gata, a mai trebuit doar să adaug merișoarele. Eu am avut din toamnă la congelator, dar poți să folosești merișoare confiate și să le lași jumătate de oră la hidratat în puțin lichior Amaretto.

Citeste reteta in continuare AICI!

Untitled collage - 2020-05-28T130355.555

Chef Adrian Hădean ne propune pentru acest weekend un cheesecake senzațional.

Pentru mine, unul reușit înseamnă cremozitate aparte și arome subtile. Deși tortul de astăzi are la bază migdale, am adăugat merișoare acrișoare. Este de vis!

Ingrediente pentru blat:
  • 150 de grame biscuiți Amaretti
  • 65 de grame migdale prăjite
  • 60 de grame unt
Mod de preparare

Am mărunțit în tocător biscuiții Amaretti și migdalele prăjite și le-am amestecat cu untul topit. Am întins amestecul rezultat într-o tavă rotundă de 26 de centimetri și l-am dat la cuptor, la 180 °C pentru 8 minute.

Ingrediente pentru cremă:
  • 750 de grame mascarpone
  • 180 de grame de zahăr
  • 200 de grame smântână
  • 75 de ml lichior Amaretto
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 lingură esență de migdale
  • 3 ouă
  • 80 de grame merișoare proaspete, congelate sau confiate
Mod de preparare

Am amestecat bine, cu ajutorul unui mixer, brânza mascarpone cu zahărul și smântâna. Când zahărul s-a topit și crema a devenit pufoasă, am aromat cu lichior Amaretto, esență de vanilie și de migdale. Mai apoi, am incorporat ouăle, unul câte unul, am amestecat bine cu mixerul și crema a fost gata, a mai trebuit doar să adaug merișoarele. Eu am avut din toamnă la congelator, dar poți să folosești merișoare confiate și să le lași jumătate de oră la hidratat în puțin lichior Amaretto.

Citeste reteta in continuare AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă