Get The Look: Chiara Ferragni și machiajul din ziua nunții

Anul această, sezonul nunților s-a încheiat cu un eveniment epic – nunta Chiarei Ferragni (fondatoarea The Blonde Salad, designer și it-girl) cu iubitul ei, rapperul italian Fedez.

Știm deja că a schimbat mai multe ținute, concepute în colaborare cu marile case de modă, însă ne-a plăcut și machiajul fresh, subtil, dar angelic pe care Chiara Ferragni a ales să îl poarte în ziua nunții. Nudeurile și nuanțele de peachy au fost predominante în cazul lookului acesteia, nelipsind blushul și iluminatorul care i-au accentuat trăsăturile. Curioasă cum poți obține acest look? Află mai jos!

Orice machiaj reușit începe cu o bază – ai nevoie de un primer pentru o rezistență de lungă durată a machiajului. Alege un produs potrivit tipului tău de ten: primer hidratant în cazul tenului uscat sau primer matifiant în cazul unui ten uleios.

Fondul de ten joacă un rol important, însă machiajul Chiarei a fost unu light, neincarcat, care ne lasă impresia unui ten fresh. Pentru a obține același efect, folosește un fond de ten cu acoperire medie, precum Armani Luminous Silk, pe care îl aplici fie cu ajutorul unei pensule de machiaj, fie cu ajutorul unui burețel umezit în prealabil.Aplicarea fondului de ten se realizează prin mișcări de tapotare, iar sfatul meu este să începi prin a adăuga puțin produs, pentru a nu încarcă inutil tenul. Poți reveni oricând cu fond de ten unde simți nevoie de mai multă acoperire.

Un machiaj de mireasă reușit reprezintă echilibrul perfect între toate elementele implicate: ochi, buze, pomeți, sprâncene. Prin urmare, machiajul ochilor ales de Chiara Ferragni în ziua nunții a fost unul minimalist, dar de efect, concentrându-se pe forma alungită obținută din nuanțele neutre folosite. Accentul care dă luminozitate privirii este un punct luminos plasat în colțul intern al ochilor. Privirea a fost conturată cu un strat generos de mascara, efect pe care îl poți obține și tu dacă folosești o mascara pentru volum & alungire, precum Melkior Scandalash.

În reproducerea acestui machiaj îți recomand paleta Urban Decay Naked 3, care înglobează mai multe nuanțe, potrivite atât pentru un machiaj de zi, cât și pentru un look mai sofisticat.

Pentru definirea buzelor, dar și a pomeților, poți folosi un singur produs și anume un ruj cremos într-o nuanță versatilă de nude-piersică, apoi întregește look-ul și adaugă puțin iluminator pe cele mai înalte puncte ale fetei pentru a obține un efect fresh.

Citește și:

8 produse de machiaj multifuncționale

Tendințele toamnei: Cele mai HOT palete de farduri