Andreea Leta ∙ March 4, 2020 ∙ 3 min read

PFW FW20 s-a încheiat pe 3 martie, așa că acum putem trage concluziile pentru următorul sezon. Dacă la New York ne-am bucurat de culoare, printuri și confort, iar la Milano am avut parte de mai multă boemie, la Săptămâna Modei de la Paris am fost întâmpinați de un aer dramatic accentuat, în care negrul este superstar. După ce am văzut colecțiile marilor case, ne-am ales tendințele preferate pentru toamnă-iarnă 2020: 

Masculine 

Dior, Chanel, Elie Saab, Balmain

Marlene Dietrich în celebra fotografie cu portțigaret, în outfitul Chanel, compus dintr-un costum negru masculin și o cămașă albă cu jabou, cca. 1940. Știam noi că una dintre primele tendințe care ne-a atras atenția la PFW FW20, are o referință iconică. Costumul clasic masculin completat de jumătatea sa perfectă, cămașa albă, pare să fie cheia succesului în următorul sezon, grație liniilor clasice, caracterizate fie de rigoare, dacă ne uităm la tăieturile sacoului Balmain, fie de mici detalii romantice, cum putem vedea în ținuta Elie Saab. Iar Chanel, dacă tot am pomenit, vine cu o reinterpretare cool, cu iz adolescentin, școlăresc. 

Princess of Darkness

Chanel, Dries van Noten, Elie Saab, Givechy, Off-White

Cum spuneam, negrul a primit rolul principal în sezonul toamnă-iarnă 2020. Deci nu puteau rămâne tocmai prezențele sobre, ușor teatrale, neinvitate. Misterul plutește în jurul lor, poate chiar ceva mai greu de atât, întrucât nu poți spune că ținuta Givenchy sau cea Elie Saab, nu i se potrivesc legendarei văduve exorbitant de bogată, extra stilată și cu un plan B incredibil de bine pus la punct, la fel ca elementele ce compun aceste lookuri. 

No more secrets 

Vivienne Westwood, Elie Saab, Dior, Mugler, Saint Laurent

Și pentru că prea mult mister poate deveni solicitant din multe puncte de vedere, casele au decis totusi, pe alocuri, să mai renunțe la secrete și să ne dezvăluie dedesubturile. La propriu, cu ajutorul unor materiale fine, care lasă la vedere liniile trupului. 

Naked under leather 

Dior, Mugler, Saint Laurent, Balmain

Iar materialele see through nu sunt singurele care lasă pielea la vedere. De fapt, pielea este una dintre cele mai pregnante tendințe de la PFW FW20. Costumul moto Dior ne-a amintit de cel purtat Marianne Faithfull în 1968, în filmul The girl on a motorcycle (Naked under leather), iar lookul Saint Laurent ne-a dus cu gândul la Michelle Pfeiffer în Catwoman (1992), dar și de unul dintre costumele Angelinei Jolie din Mr. & Mrs. Smith. Women empower women!

Let’s blush tho

Chanel, Vivienne Westwood, Chloé, Paco Rabanne

După atâta forță a negrului, parcă puțină culoare nu strică, mai ales dacă vorbim despre o nuanță delicată de roz. Fondant sau pudrat, asociat cu paietele, tweedul sau jacardul, rozul reprezintă una dintre delectările cromatice ale marilor designeri în sezonul rece al acestui an. 

Foto: Hepta

Related Posts

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…

Pamela Anderson invocă nostalgia anilor 90 printr-o colecție de jeans

Pamela Anderson a lansat o colecție limitată de jeans alături de brandul Re/Done, prin care readuce în atenție…

Alist Designers boutique: Casa cu sori, brandul în care iubirea e la ea acasă!

Luna aceasta ne bucurăm de o prezennță specială la Alist Designers boutique. În spațiul nostru din București Mall…