MFW FW20: Tendințe de la Săptămâna Modei de la Milano

Săptămâna Modei de la Milano readuce în discuția tendințelor câteva elemente clasice precum paltonul, cardiganul sau nuanțele brune, specifice toamnei.

Dacă la New York tendințele sunt bold & statement, așa cum am văzut, situația de la Sătpămâna Modei de la Milano este mult mai boemă, cum probabil te și așteptai. După ce am revizuit colecțiile prezentate într-una dintre cele mai mari capitale ale modei europene, ne-am ales tendințele preferate și am făcut un top 5: 

Franjuri

Boss, Alberta Ferretti, Bottega Veneta

Dacă la New York penele făceau furori, la Milano avem o serie de outfituri cu franjuri, cu diferite surse de inspirație, de la the roaring 2-s stilizați masiv, la Alberta Ferretti, la 70s în colecția Bottega Veneta. 

Paltonul clasic 

Boss, Bottega Veneta, Versace

Dacă te bate gândul să îl înlocuiești cu o altă piesă depotrivă călduroasă și stilată, mai ai puțină răbdare. Paltonul clasic is here to stay! Nuanțele favorite rămân cele de pământ sau cele neutre. Contrastul cu negru este unul extrem de sofisticat, cum putem vedea la Bottega Veneta, dar dacă îți dorești un outfit mai cool, păstrând totuși liniile clasice, te poți inspira din lookul tomboy Versace.

Cardiganul multicolor

Laura Biagiotti, Missoni, Etro

Una dintre surprizele sezonului este cardiganul cu diverse tipuri de imprimeu. La New York aveam un corespondent croșetat în puloverul Aspen, dar aici, cum spuneam mai sus, boemia primează. Missoni, Laura Biagiotti și Etro readuc în prim-plan una dintre piesele de care sigur te despărțeai cu mare dificultate în anii 2000. 

Rochia albastră din mătase

Salvatore Ferragamo, Emilio Pucci, Boss

Nu putea lipsi de pe cele mai mari podiumuri tocmai culoarea anului, așa că a fost integrată în colecții prin rochii foarte feminine din mătase, care urmărește linia corpului și care, în mișcare, redă un efect senzual al mării în care valurile își fac de cap.  

Nuanțe tomnatice

Boss, Salvatore Ferragamo, Laura Biagiotti

Roșul aprins de peste Ocean se transformă în nuanțe tomnatice calde, precum maroul-caramel, cărămiziul sau o nuanță specială care ne amintește de un vin roșu vechi, prețios, cum vedem în outfitul Boss. 

Iar dacă ești adepta romantismului absolut, stai să vezi ce minuni va dezvălui Parisul!

Foto: Hepta