Monica Cismaru ∙ April 1, 2021 ∙ 3 min read

marina raphael

Marina Raphael (22 de ani) este descendenta familiei Swarowski, gigantul din industria bijuteriilor de lux. La doar 20 de ani, Marina a vrut să activeze în domeniul accesoriilor, dar nu a ales bijuteriile, ci a conceput un brand de genți de sine stătător, înființat din economiile ei și din banii împrumutați de la membrii familiei.

Marina nu a urmat studii de design- a învăța la Kings College din Londra și si-a dat seama la un moment dat, că poate crea o linie de genți din materiale impecabile, cu un design reușit, dar care să nu aibă prețuri astronomice, precum cele de designer. Chiar dacă vrut să iasă din umbra imperiului sub care a crescut, Marina integrează acum cu succes celebrele cristale Swarowski în creațiile sale. ”Câteodată, oamenii mă privesc cu condescendență pentru că sunt foarte tânără și provin dintr-o familie bogată, care m-a susținut. Dar sunt un om muncitor, iubesc ceea ce fac și n-aș schimba asta pentru nimic în lume”, spune Marina.

marina raphael

Creatoarea brandului Marina Raphael s-a născut la Atena și a mers la școala britanică din capitala Greciei, apoi a studiat Business Management la Kings College din Londra. ”La Kings College se pune mare preț pe teorie, dar eu sunt o persoană pragmatică. Am vrut să mă decsurc pe cont propriu.”

marina raphael

Drumul ei în moda a fost construit pe baza spiritului ei antreprenorial și a pasiunii pentru lux. A studiat timp de un an designul, desenul tehnic și materiile prime pentru a putea crea gențile la care visa. Marina a ales să creeze, dinter toate accesoriile, genți, deoarece sunt piese care merită investiția și, indiferent de vârstă, poți purta o poșeta.”Gențile sunt foarte personale. Am vrut să le ofer clienților mei calitate impecabilă, lux, dar la un preț accesibil. Moștenitoarea Swarowski a petrecut un an învățând italiana și apoi a mers la Florența pentru a căuta o fabrică în care să-și producă gențile. ”Vorbesc spaniola, engleza, greaca, germana și italiana – am învățat-o pe cea din urmă pentru a mă putea înțelege mai bine cu angajații de la fabrică și pentru a deține controlul asupra procesului de fabricație.”

marina raphael

Marina își amintește cum a arătat primul ei an de business, nu tocmai cel mai reușit, ca mai toate afacerile la început. ”Primele genți create de mine au fost un dezastru. Dar aceste lucruri fac parte din proces, nu trebuie să renunți, trebuie să perseverezi pâna obții ceea ce îți dorești.”

Imediat ce a terminat prima colecție de genți, Raphael a angajat o firmă de comunicare new-yorkeză pentru a-și face reclamă, iar produsele ei au fost vândute mai întâi pe platforma Moda Operandi, creată de Lauren Santo Domingo, cunoscut editor, antreprenor de modă și personalitate mondenă. Printre cele care admiră și poartă gențile se numără Regina Maxima a Olandei, o fashionistă înrăită, dar și fashion-influencerul Danielle Bernstein.

 

Foto: Marina Raphael

Related Posts

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Style icon: Sydney Sweeney, actrița votată femeia anului

Aleasă de mai multe publicații internaționale drept unul dintre starurile de top ale tinerei generații, Sydney Sweeney, pe…

Campaniile controversate, anulate de critica din social media sau…?

La începutul acestei săptămâni, Balenciaga a lansat una dintre cele mai controversate campanii create vreodată în lumea modei,…

Alessandro Michele pleacă de la Gucci după 7 ani

Vestea zilei în lumea modei vine prin cofirmarea unui zvon care făcea înconjurul rețelelor de socializare în ultimele…

Love the future again: în premieră, colecția C&A primăvară/vară 2023

Culori intense și tonuri de bej, materiale naturale, croieli interesante și un vibe de bună dispoziție, cu un…

Pantofii de Cenușăreasă există și sunt creați de Disney

Basmele devin realitate. Cel puțin în sfera de fashion, deoarece pantofii Cenușăresei capătă contur și în realitate și…

Se lansează o colecție de bijuterii inspirată din serialul ”Bridgerton”

Fanii serialului Bridgerton de pe Netflix vor fi bucuroși să afle că se va lansa o colecție de…