Monica Cismaru ∙ April 1, 2021 ∙ 3 min read

marina raphael

Marina Raphael (22 de ani) este descendenta familiei Swarowski, gigantul din industria bijuteriilor de lux. La doar 20 de ani, Marina a vrut să activeze în domeniul accesoriilor, dar nu a ales bijuteriile, ci a conceput un brand de genți de sine stătător, înființat din economiile ei și din banii împrumutați de la membrii familiei.

Marina nu a urmat studii de design- a învăța la Kings College din Londra și si-a dat seama la un moment dat, că poate crea o linie de genți din materiale impecabile, cu un design reușit, dar care să nu aibă prețuri astronomice, precum cele de designer. Chiar dacă vrut să iasă din umbra imperiului sub care a crescut, Marina integrează acum cu succes celebrele cristale Swarowski în creațiile sale. ”Câteodată, oamenii mă privesc cu condescendență pentru că sunt foarte tânără și provin dintr-o familie bogată, care m-a susținut. Dar sunt un om muncitor, iubesc ceea ce fac și n-aș schimba asta pentru nimic în lume”, spune Marina.

marina raphael

Creatoarea brandului Marina Raphael s-a născut la Atena și a mers la școala britanică din capitala Greciei, apoi a studiat Business Management la Kings College din Londra. ”La Kings College se pune mare preț pe teorie, dar eu sunt o persoană pragmatică. Am vrut să mă decsurc pe cont propriu.”

marina raphael

Drumul ei în moda a fost construit pe baza spiritului ei antreprenorial și a pasiunii pentru lux. A studiat timp de un an designul, desenul tehnic și materiile prime pentru a putea crea gențile la care visa. Marina a ales să creeze, dinter toate accesoriile, genți, deoarece sunt piese care merită investiția și, indiferent de vârstă, poți purta o poșeta.”Gențile sunt foarte personale. Am vrut să le ofer clienților mei calitate impecabilă, lux, dar la un preț accesibil. Moștenitoarea Swarowski a petrecut un an învățând italiana și apoi a mers la Florența pentru a căuta o fabrică în care să-și producă gențile. ”Vorbesc spaniola, engleza, greaca, germana și italiana – am învățat-o pe cea din urmă pentru a mă putea înțelege mai bine cu angajații de la fabrică și pentru a deține controlul asupra procesului de fabricație.”

marina raphael

Marina își amintește cum a arătat primul ei an de business, nu tocmai cel mai reușit, ca mai toate afacerile la început. ”Primele genți create de mine au fost un dezastru. Dar aceste lucruri fac parte din proces, nu trebuie să renunți, trebuie să perseverezi pâna obții ceea ce îți dorești.”

Imediat ce a terminat prima colecție de genți, Raphael a angajat o firmă de comunicare new-yorkeză pentru a-și face reclamă, iar produsele ei au fost vândute mai întâi pe platforma Moda Operandi, creată de Lauren Santo Domingo, cunoscut editor, antreprenor de modă și personalitate mondenă. Printre cele care admiră și poartă gențile se numără Regina Maxima a Olandei, o fashionistă înrăită, dar și fashion-influencerul Danielle Bernstein.

 

Foto: Marina Raphael

Related Posts

Ovidiu Buta: „Moda nu este alchimie și, cu toate acestea, îți poate transforma viața”

Vede colecții de modă și stă de vorbă cu designerii de zeci de ani deja. Este autorul unora…

Cinci ținute casual sofisticate inspirate de invitații de la petrecerea Alist

Se spune că toamna se numără bobocii, dar noi am reinterpretat această zicală și am făcut o selecție…

Pamela Anderson poartă un brand românesc

Pamela Anderson apare pe coperta unei publicații de fashion îmbrăcată într-o piesă care aparține unui brand românesc –…

Sienna Miller, apariție de impact, cu sarcina la vedere, la Vogue World Show

Vedetele și-au dat întâlnire pe covorul roșu la evenimentul fashion al toamnei- Vogue World Show, care se vrea…

LEVI’S® PUNE STILUL PERSONAL PE PRIMUL LOC!

Dacă trendul nostalgiei te-a cucerit și crezi că ai trecut prin toate etapele până acum, pregătește-te pentru încă…

MTV VMAs 2023: Tendințele preferate ale vedetelor pentru lookurile de gală

Marți seară a avut loc decernarea premiilor MTV VMAs 2023, unde vedetele internaționale și-au făcut rând pe rând…

Industria bunurilor de lux, într-o continuă creștere

… sau „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac!” Sunt vorbele atribuite Reginei Maria Antoaneta, cele care i-au adus…

Top 5 accesorii care m-au cucerit în această vară.

Fiecare vară are povestea ei, o sumedenie de amintiri și momente din călătorii, vacanțe nesfârșite, seri lungi călduroase,…

Arad Fashion Days: Tendințele propuse de creatorii români pentru noul sezon 

Primul weekend din luna septembrie a marcat pentru noi nu doar începutul celui mai frumos anotimp, ci și…

Vedetele au afișat ținute extravagante la Gala AmfAR de la Veneția

Veneția nu este numai despre film zilele acestea, ci și despre modă și caritate. Gala AmfAR, un eveniment…