Genți de lux care își merită investiția

genti de lux investitie

Iată un clasament al brandurilor de genți de lux care își merită investiția, deoarece își păstrează foarte aproape din prețul inițial când sunt scoase la vânzare pe piața second hand. 

Spre deosebire de produsele de fast-fashion, care se demodează repede și care se deteriorează și mai repede, bunurile de lux vând o combinație de tradiție, calitate, statut și renume, iar investiția într-un produs scump poate părea extravagantă la prima vedere, dar, de cele mai multe ori, aceasta este justificată, deoarece produsele pot fi purtate o viață întreagă sau, mai practic, pot fi revândute cu ușurință pe piața de second hand, mereu plină de clienți în căutare de chilipiruri. Totuși, aceste capturi fashion sunt din ce în ce mai greu de găsit, mai ales în privința celor mai renumite branduri, deoarece acestea își păstrează mare parte din valoare și la revânzare.

Astfel, pe primul loc în clasamentul celor mai bune investiții în genți de lux se află colecția Dior, care, pe piața de revânzare, își păstrează 92% din prețul ințial. Readucerea la viață a modelului vintage Saddle Bag a provocat o isterie printre fashioniste, ceea ce a făcut ca modelul să fie cel mai căutat la ora actuală de piața de fashion de lux.

dior saddle bag

Dior Saddle Bag 

Totuși, spun specialiștii, nu toate modelele de genți Dior sunt o alegere inspirată. Atenție la colecțiile mai vechi, precum Diorissimo sau J’Adior, care își păstrează doar 40% din prețul ințial la revânzare.

În topul celor mai scumpe genți de lux de pe piața second hand se mai află brandul Hermès, deloc surprinzător, care are o rată de recuperare a investiției de 80%. Cea mai bună investiție la ora actuală o constituie modelul Evelyne by Hermès, creat în 1978 – versiunea ‘Trés Petit Model.

evelyne hermes

Evelyne by Hermès

O altă mențiune este modelul OnTheGo Tote by Louis Vuitton, o creație relativ recentă, lansată la începutul anului.

Altă alegere inspirată ar fi Chanel – Single Classic Flap in Quilted Caviar, de preferat varianta mini, recomandă specialiștii care se ocupă de revânzarea genților de lux, citați de Forbes.com.

louis vuitton

OnTheGo Tote, Louis Vuitton

chanel

Chanel – Single Classic Flap in Quilted Caviar

Cea mai mare revenire  a momentului o constituie brandul Bottega Veneta, care a reușit să sară de la 28% la 38% din prețul de retail la revânzare, mai ales datorită crossbody-ului Cassette și modelului Jodie Hobo.


bottega veneta cassette

Cassette, Bottega Veneta 


bottega veneta jodie hobo

Jodie Hobo, Bottega Veneta 

Din categoria ”cu risc scăzut” dintre gențile de lux mai fac parte modelele Gucci, Celine, Balenciaga, Chloé, Fendi, Prada și Givenchy.