Monica Cismaru ∙ January 23, 2023 ∙ 3 min read

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a brandului haute couture- roșul.

Rosso Valentino este o operă unică prin care este explorată personalitatea nuanței de roșu promovată de Valentino de zeci de ani – este un studiu al renumitei culori, cel mai puternic și recognoscibil simbol care a luat numele creatorului ei încă din 1985. Rosso Valentino se găsește sub forma a peste 550 de nuanțe diferite de roșu, prezente în arhivele casei, în creațiile sale couture.

rosso valentino

În carte, imaginile se împletesc cu narativa prin care este prezentată evoluția culorii iconice, încă de la adoptarea ei de către fondatorul casei, Valentino Garavani, și până la viziunea creativă a lui Pierpaolo Piccioli.

Rosso Valentino cuprinde povestea paletei cromatice, cu infinitele sale variațiuni, până la nuanța contemporană Valentino Pink PP – o istorie a măiestriei artizanilor, a dragostei pentru couture și pentru culoare.

Zendaya, într-o creație Valentino

”Această carte nu este o retrospectivă, nu este o celebrare și nici măcar un ghid didactic. Este pur și simplu modul în care noi lucrăm. Arhiva Valentino este un ecosistem viu, în care toate comorile noastre sunt gata să-și spună povestea când sunt întrebate. De această dată, am vrut să știm câte rochii roșii am creat, cum arată Rosso Valentino în prezent, în toate creațiile noastre.

rosso valentino

Această carte este, poate, răspunsul la aceste întrebări sau începutul a ceva mai mare. Ceea ce e sigur e că nimic nu ar fi fost posibil fără geniul incomparabil al Domnului Valentino însuși și fără munca, fără dedicarea ți perseverența și talentul fiecărei croitorese și cusătorese care au transformat ideile în realitate”, spune Pierpaolo Piccioli, directorul de creație Valentino.

Pierpaolo Piccioli și-a dorit să facă public studiul iconicei culori cu comunitatea brandului, creând prin cartea haute-couture Rosso un nou volum în colaborare cu publisherul dedicat luxului- Assouline.

Foto: Hepta, Valentino

Related Posts

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…

Noile colecții de bijuterii și ceasuri ale verii sunt acum în magazinele Splend’or

Splend’or prezintă „Manifest pentru strălucire”, eveniment în cadrul căruia au fost lansate noile colecții de bijuterii și ceasuri…