Monica Cismaru ∙ August 2, 2022 ∙ 3 min read

Compania de tech din domeniul fashion, Lyst, realizează anual topul celor mai apreciate și căutate branduri de lux.

Potrivit ultimelor date analizate – comportamentul anual a peste 200 de milioane de clienți ai magazinelor online – care presupun nu numai vânzările propriu-zise, ci și căutările și vizualizările brandurilor sau menționările pe social media – a reieșit că cel mai apreciat și căutat brand la ora actuală este Gucci, care a reușit să detroneze Balenciaga, brandul care conducea topul la penultima numărătoare. Gucci și-a recâștigat prima poziție după 9 luni de supremație Balenciaga datorită, se pare, colaborărilor pe care le are cu cântărețul și actorul Harry Styles sau cu Adidas.

balenciaga gucci
Balenciaga, Gucci

Potrivit Lyst, căutările după numele brandului au crescut cu 286% în primele 48 de ore de la lansarea colecției alăuri de Adidas, în luna iunie. Lyst menționează faptul că Gucci și Balenciaga au dominat piața modei încă din 2017, de cand s-a înființat aplicația tech. Spre deosebire de Balenciaga, estetica actuală Gucci, propusă de Alessandro Michele, este una plină de culoare, maximalistă, în antiteză cu universul întunecat și distopic al lui Demna Gvasalia, designerul Balenciaga. Ambele branduri stau sub umbrela companiei Kering, unul dintre cele mai mai grupuri franceze de bunuri de lux. Kering mai deține Bottega Veneta, Alexander McQueen sau Saint Laurent.

valentino D&G
Valentino, D&G

Pe lângă cele doua mari branduri care domină preferințele consumatorilor de modă din întreaga lume au mai fost menționate alte 18 branduri aflate într-o dinamică pozitivă. Au cunoscut creșteri datorită lansărilor recente de produs sau reclamelor făcute de celebrități și există și ascensiuni surpriză, cum ar fi cea a brandului italian Dolce&Gabbana. D&G a cunoscut o scăderea popularității în rândul opiniei publice în urmă cu câțiva ani, după ce fondatorii au făcut remarce publice de natură homofobă și rasistă. Anul acesta, D&G a urcat șapte locuri și s-a clasat pe 15, iar creșterea s-a datorat, în mare parte, nunții lui Kourtney Kardashian cu Travis Barker, care și-au organizat ceremonia la casa fondatorilor din Portofino, iar mireasa și surorile ei au îmbrăcat ținute Dolce&Gabbana. De asemenea, popularitatea brandului a fost pusă și pe seama ignoranței publicului.

top branduri lyst
Prada, Diesel

Diesel este un alt brand care cunoaște o revitalizare pe piața de fashion, mai ales după ce vedete precum Megan Thee Stallion, Julia Fox sau Paloma Elsesser au purtat creațiile brandului, dar și lansării modelului de geanta 1DR, care a generat o creștere de 317% a popularității brandului în luna iunie.

Jacquemus intră, la rândul său, în top 20 după colaborarea de succes cu Nike și datorită prezentării de modă pentru toamnă/iarnă 2022.

Din topul lansat de Lyst mai fac parte, în ordine, branduri precum Prada, Valentino, Louis Vuitton, Dior, Miu Miu, Fendi, Diesel, Burberry, Versace, Nike, Adidas, Loewe, Doce&Gabbana, Saint Laurent, Bottega Veneta, Moncler, Off-White, Jacquemus.

Related Posts

Premiile Grammy 2023 – Ținutele care au atras atenția anul acesta

Acum două seri a avut loc decernarea premiilor Grammy 2023, un moment mult așteptat de industria muzicală. Beyonce…

Cine este Beatrice Borromeo, ambasadoarea de viță nobilă a Casei Dior

Beatrice Borromeo (37 de ani) a fost aleasă imaginea campaniei Dior, prin care celebra casă de modă reinventează…

Hot celebrity trend – Feeling all Light Blue!

Dacă în sezonul trecut retina noastră a fost desfătată (sau atacată în cazul unora) cu cea mai puternică…

Get the Look – Hailey Bieber, într-un look a la Michael Jackson

Sătpămâna aceasta ne inspirăm din imaginea unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, cu un look…

Anne Hathaway transformă rochia mini într-un statement al momentului

Unele piese vestimentare sunt menite să dăinuie dincolo de tendințe, iar când o figură emblematică precum frumoasa actirță…

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…