Monica Cismaru ∙ August 2, 2022 ∙ 3 min read

Compania de tech din domeniul fashion, Lyst, realizează anual topul celor mai apreciate și căutate branduri de lux.

Potrivit ultimelor date analizate – comportamentul anual a peste 200 de milioane de clienți ai magazinelor online – care presupun nu numai vânzările propriu-zise, ci și căutările și vizualizările brandurilor sau menționările pe social media – a reieșit că cel mai apreciat și căutat brand la ora actuală este Gucci, care a reușit să detroneze Balenciaga, brandul care conducea topul la penultima numărătoare. Gucci și-a recâștigat prima poziție după 9 luni de supremație Balenciaga datorită, se pare, colaborărilor pe care le are cu cântărețul și actorul Harry Styles sau cu Adidas.

balenciaga gucci
Balenciaga, Gucci

Potrivit Lyst, căutările după numele brandului au crescut cu 286% în primele 48 de ore de la lansarea colecției alăuri de Adidas, în luna iunie. Lyst menționează faptul că Gucci și Balenciaga au dominat piața modei încă din 2017, de cand s-a înființat aplicația tech. Spre deosebire de Balenciaga, estetica actuală Gucci, propusă de Alessandro Michele, este una plină de culoare, maximalistă, în antiteză cu universul întunecat și distopic al lui Demna Gvasalia, designerul Balenciaga. Ambele branduri stau sub umbrela companiei Kering, unul dintre cele mai mai grupuri franceze de bunuri de lux. Kering mai deține Bottega Veneta, Alexander McQueen sau Saint Laurent.

valentino D&G
Valentino, D&G

Pe lângă cele doua mari branduri care domină preferințele consumatorilor de modă din întreaga lume au mai fost menționate alte 18 branduri aflate într-o dinamică pozitivă. Au cunoscut creșteri datorită lansărilor recente de produs sau reclamelor făcute de celebrități și există și ascensiuni surpriză, cum ar fi cea a brandului italian Dolce&Gabbana. D&G a cunoscut o scăderea popularității în rândul opiniei publice în urmă cu câțiva ani, după ce fondatorii au făcut remarce publice de natură homofobă și rasistă. Anul acesta, D&G a urcat șapte locuri și s-a clasat pe 15, iar creșterea s-a datorat, în mare parte, nunții lui Kourtney Kardashian cu Travis Barker, care și-au organizat ceremonia la casa fondatorilor din Portofino, iar mireasa și surorile ei au îmbrăcat ținute Dolce&Gabbana. De asemenea, popularitatea brandului a fost pusă și pe seama ignoranței publicului.

top branduri lyst
Prada, Diesel

Diesel este un alt brand care cunoaște o revitalizare pe piața de fashion, mai ales după ce vedete precum Megan Thee Stallion, Julia Fox sau Paloma Elsesser au purtat creațiile brandului, dar și lansării modelului de geanta 1DR, care a generat o creștere de 317% a popularității brandului în luna iunie.

Jacquemus intră, la rândul său, în top 20 după colaborarea de succes cu Nike și datorită prezentării de modă pentru toamnă/iarnă 2022.

Din topul lansat de Lyst mai fac parte, în ordine, branduri precum Prada, Valentino, Louis Vuitton, Dior, Miu Miu, Fendi, Diesel, Burberry, Versace, Nike, Adidas, Loewe, Doce&Gabbana, Saint Laurent, Bottega Veneta, Moncler, Off-White, Jacquemus.

Related Posts

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…

DAAR, un nou brand de bijuterii ce poartă ADN-ul TEILOR

Încă de când au apărut și au început să fie folosite ca accesorii, bijuteriile au fost purtătoare de…

MET Gala 2024: Cele mai bune ținute, mai mult sau mai puțin în tema evenimentului

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala…