Monica Cismaru ∙ October 18, 2023 ∙ 3 min read

Kylie Minogue este imaginea cele mai recente colecții de încălțăminte de lux rezultată din colaborarea a două mari branduri – Jimmy Choo și Jean Paul Gaultier.

Prima imagine care le-a venit în minte directorilor de creație ale celor două mari branduri Jimmy Choo și Jean Paul Gaultier când au creat o colecție împreună a fost nimeni alta decât Kylie Minogue.

Miniona vedetă australiană le-a inspirat pe Sandra Choi – director de creație Jimmy Choo și pe Florence Tétier, director de creație Jean Paul Gaultier în reprezentarea campaniei lor pentru mini-colecția de lux de pantofi.

kylie minogue

Pe lângă Jimmy Choo și Jean Paul Gaultier, Kylie Minogue este cel de-al treilea icon. Pe cântăreață o leagă o istorie lungă de ambele branduri. Sandra Choi creează încălțăminte custom made pentru Kylie de mai bine de treizeci de ani, iar creațiile JPG au făcute parte de nenumărate ori din costumația de scena a lui Kylie. În 2008, Gaultier a creat mai multe ținute pentru garderoba de turneu a lui Kylie Minogue, din care a făcut parte și rochia-schelet mov din colecția haute couture 2006-2007.  

Colecția cuprinde mai multe modele de pantofi, descrise ca fiind o fuziune dintre pragmatism și ingeniozitate – cu elemnetele clasice specific Jimmy Choo, mixate cu referințele intrigante specifice brandului Jean Paul Gaultier – perechile conțin imprimeuri care amintesc de tatuaje, cu iluzii optice și inovații de materiale – redate pe pantofi cu tocuri ametițoare, saboți, pantofi kitten-heel, cizme din denim și paltforme din Perspex imprimate cu minisculpturi ale Turneului Eiffel sau Big Ben – o trimitere amuzantă către colaborarea franco-britanică.

kylie minogue

Kylie s-a bucurat foarte mult când a primit propunerea și ne-a povestit mai multe întâmplări din decursul prieteniei ei cu Jean Paul Gaultier. E foarte important pentru mine să lucrez cu oameni carea se potrivesc cu brandul. Nu trebuie să fie prieteni vechi, dar trebuie să aibă povești legate de brand și ea chiar are asta”, a declarat Tétier.

Pantofii stiletto nude și cizmele peste genunchi sunt decorate cu modele de tatuaje ca un omagiu adus colecției Gaultier din primăvara lui 1994 – Les Tatuages- accesorizate cu micro-cristale pentru o notă de glamour și cu lanțuri cu pietre.

E o colecție plină de personalitate, grunge, ca un statement al modei. Are alb, negru, piele, elemente argintii, nu poate trece neobservată”, spune Sandra Choi, care adaugă că a fost dintotdeauna un fan Gaultier.

Foto: Kylie Minogue for Jimmy Choo x Jean Paul Gaultier

Related Posts

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Se poartă ”cu fundiță”

După cum ai observat probabil deja, fundițele sunt accesoriile care definesc moda sezonului rece. Purtate ca accesorii în…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…