Monica Cismaru ∙ March 31, 2021 ∙ 5 min read

irina voinea

Irina Voinea este designer și stilist, iar creațiile ei, dar și ale altor artiști vizuali și nu numai pot fi accesate în curând de pe platforma creativă www.irinavoinea.com. Am vorbit cu Irina despre vedetele cu care colaborează, despre sustenabilitate, identitate și despre moda din lockdown.

 

Irina, ești omul care stă în spatele imaginii multor vedete de la noi. Cum decurge colaborarea ta cu fiecare dintre ei, ce particularități cauți să scoți în evidență și cum se îmbină personalitatea ta stilistică cu personalitatea lor artistică?

 

Fiecare colaborare este unică, așa cum sunt și personalitățile pe care le întâlnesc, iar aici nu mă refer doar la cele care apar pe sticlă. În ceea ce privește artiștii, cu siguranță au personalități colorate și complexe. Îmi place provocarea de a înțelege fiecare om și de a-l pune în valoare așa cum este el, într-un mod autentic. Este un challenge care de fiecare dată influențează și personalitatea mea artistică, și viceversa. Cred că e ca o joacă constantă și asta mi se pare cel mai frumos.

 

Lucrând îndeaproape cu vedetele, ajungi să le cunoști foarte bine. Care e numitorul lor comun? Ce le place, ce nu le place?

 

Deși poate crea confuzie imaginea aceasta perfectă a celebrităților, și ele se confruntă cu anumite nesiguranțe, ca tot omul. 🙂 Când un om este dedicat unui număr foarte mare de oameni, devine al lor, de cele mai multe ori cauta înțelegere și spațiu de la cei din jurul lui.

irina voinea smiley

Colaborezi de mult timp cu Smiley, ce a ținut vie colaborarea și prietenia dintre voi atât timp?

 

Daaaaa, cu Smiley, aka Andrei, colaborez încă de când am terminat facultatea, de acum aproape nouă ani. Este un om pe care îl apreciez tare mult, în ale cărui valori mă regăsesc și, pe lângă chimia creativă, cred că asta e secretul unei relații armonioase de lungă durată.

În curand îți vom vedea creațiile pe irinavoinea.com, ce vom găsi acolo, cui se adresează magazinul online?

 

Magazinul online este o platforma creativă care sărbătorește și promovează și domenii artistice adiacente modei – de la colaborări cu artiăti vizuali digitali ăi pictori, la colaborări cu artiști din industria muzicii, aducând împreună o comunitate cât mai mare. Ne adresăm oricui este deschis, diferit și dornic de experimentare. Deși sunt specializată pe moda bărbătească, sunt surprinsă de câte femei își doresc să-mi poarte hainele, iar acest lucru mă bucură foarte tare. Cred că le dau o doză masculina de încredere, având totodată o sensibilitate aparte.

Irina Voinea Sore

Cum ”vorbesc” hainele tale, dincolo de moda? Ce vrei să spună despre cei care le poartă?

 

Unul dintre motto-urile mele personale este ‘Stay True to the real You’ – fii așa cum ești cu adevărat. Artiștii pe care îi întâlnesc mă inspiră să fac exact asta, dându-mi mână liberă să-mi creez propriile idei pornind de la ideile lor.

Mesajul principal al creațiilor mele este să te joci, să te lași inspirat, să vezi bucuria și frumusețea din jurul tău și din tine, să te cauți pe tine și să te găsești, să te exprimi liber, exact așa cum ești, să experimentezi. Or, cum îmi place mie să spun, să fii un spirit liber. Să faci alegeri care sunt aliniate cu cine ești, să ai curaj să fii tu. Iar asta cred că este din ce în ce mai greu în vremurile în care trăim, o lume suprasaturată de informații despre cine ar trebui să fim.

Cum vezi tu schimbarea de abordare a oamenilor față de moda pe timp de pandemie și cum va arăta fashion-ul după ce vom scapa de lockdown? Cum va arăta tranziția de la pandemie la libertate?

 

Eu sunt de fel idealistă și imi place să cred că oamenii vor fi mai self-conscious, mai echilibrați în tot ceea ce fac și sunt. Cred că înainte de pandemie lucrurile mergeau într-o extremă a consumului, care nu putea decât să producă daune. Este încă devreme pentru a prezice modul în care se vor desfășura lucrurile, însă e posibil ca oamenii să tindă spre o piață mai personală, spre produse mai calitative, durabile și locale. Încă o pasiune veche de-ale mele, care merge mână în mână cu sustenabilitatea și această creștere de interes față de sustenabilitate, este DIY – Do It Yourself – ideea de a da un refresh pieselor mai vechi, cu un touch nou – și acest segment cred că se va dezvolta destul de mult.

Spiritul tău creativ a avut de suferit în aceasta perioadă? Sau din contră, a inflorit?

 

Spiritul meu creativ este cel care mă ține într-o continuă mișcare. Indiferent de condițiile exterioare, mă străduiesc să fac tot ce pot mai bine în fiecare moment și să mă adaptez. Din orice situație, oricât de în controlul ori în afara controlului propriu suntem, putem învăța încă multe lucruri.

Cine este Irina Voinea dincolo de stil, de haine, de modă? În ce-ți mai place să-ți manifești creativitatea?

 

Timpul meu este dedicat într-o proporție foarte mare proiectelor la care lucrez constant, pentru că tot ce fac este deja parte din mine și atunci este mult mai mult decât un job. Personal, nu am nevoie de multe lucruri pentru a fi fericită, găsesc bucuria în tot ceea ce fac. Când nu fac modă, îmi place să mă relaxez, să călătoresc, să dansez și să ascult muzică, iar anul acesta am devenit din ce în ce mai interesată de tot ce înseamnă să ai un stil de viață sănătos.

 

Related Posts

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…

Anya Taylor-Joy, Diane Kruger și Naomi Watts, printre vedetele de la cea mai recentă prezentare Dior

Cea mai recentă colecție a casei de modă Dior, pentru sezonul toamnă 2024, a fost prezentată la Brooklyn…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Margot Robbie, Jessica Chastain, Olivia Wilde, strălucitoare la un eveniment dedicat științei

Numeroase vedete s-au grăbit să răspundă afirmativ invitației unui eveniment aparte, dedicat nu filmului sau modei, ci științei,…

Iutta și Muze Concept vă așteaptă la Alist Designers Boutique, toată luna aprilie (VIDEO)

Alist Designers boutique găzduiește acum două branduri care îți vor readuce zâmbetul pe buze prin detaliile ce definesc…

Roberto Cavalli a încetat din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli a încetat din viață seara trecută, la 83 de ani. Desginer vestimentar și inventator al unei…

Cele mai apreciate prezențe de la Fashion Trust US Awards

Vedetele nu spun niciodată nu unei invitații la un eveniment de fashion și acceptă orice ocazie prin care…

Noua colecție Spring Edit disponibilă la CCC

Lasă-te fermecat de colecția Spring Edit de la CCC! Descoperă pantofi și genți la modă de la brandurile…

Jennifer Lopez este mai senzuală ca oricând în cea mai recentă campanie Intimissimi

Jennifer Lopez surprinde din nou prin cea mai recentă campanie a brandului de lenjerie intimă, Intimissimi. Artista arată…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…