Monica Cismaru ∙ December 5, 2022 ∙ 3 min read

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel a creat primele sale bijuterii cu diamante.

Intitulată Chanel Haute Joaillerie, cartea cuprinde istoria de nouă decade a casei de modă în domeniul designului de bijuterii emblematice, inițiat de Coco Chanel, care a vrut să-și pună la bătaie pasiunea pentru strălucirea diamantelor în bijuterii care să conțină elementele sale definitorii, eleganța și moda.

chanel haute joaillerie

Volumul Chanel Haute Joaillerie cuprinde 518 ilustrații de bijuterii unice, cum ar fi piesele cu diamanate create în 1932 de însăși Coco Chanel – Bijoux de Diamants, prima colecție de bijuterii de lux din lume. Bijoux de Diamants a fost creată la trei ani după marea criză economică din 1929, prin care Coco Chanel a vrut să celebreze din nou luxul și strălucirea pe fondul negurei economice ce cuprinsese întreaga lume. Colecția numără 50 de piese și a fost realizată din diamante albe și galbene, montate în platină și în aur galben, iar 22 dintre piese au fost inspirate din anumite constelații.

chanel haute joaillerie

”Nimic nu e mai potrivit pentru a da uitării criza decât desfătarea ochilor cu lucruri frumoase”, spunea Coco Chanel. Iată că, în 2022, la aproape trei ani de la izbucnirea pandemiei care a afectat întreaga lume, casa de modă revine cu acest volum somptuos, prin intermediul căruia să mai aline vremurile tulburi pe care le traversează omenirea.

chanel haute joaillerie

 Multe dintre piese nu mai există astăzi, din păcate, au fost ori descompuse ori s-au pierdut pe parcurs.

Una dintre piesele centrale prezentate în volum este colierul 55.55, într-o formă perfectă de octagon, care are fix 55.55 de carate, un design creat pentru a celebra aniversarea unui secol de la crearea parfumului Chanel No 5 de anul trecut, parfum ce face parte acum din patrimoniul celebrei case de modă.

În decursul celor patru capitole cuprinse în cele 528 de pagini, originile, simbolurile, spiritul și alura designului casei sunt explorate prin texte si imagini extrase din arhivele Chanel – printre case se regăsesc, de asemenea, schițe și fotografii.

chanel haute joaillerie

Printre autorii fotografiilor care au documentat istoria strălucitoare a casei Chanel se numără Karl Lagerfeld, Mario Testino, Patrick Demarchelier, Horst P. Horst, Sarah Moon și Dominique Issermann – iar imaginile surprinse de aceștia dau viață prețioaselor piese din carte.

Chanel Haute Joaillerie va fi lansată luna aceasta mai întâi în Franța și în Marea Britanie, iar apoi, din ianuarie, în China, Coreea de Sud, Japonia și SUA.

Related Posts

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…

Pamela Anderson invocă nostalgia anilor 90 printr-o colecție de jeans

Pamela Anderson a lansat o colecție limitată de jeans alături de brandul Re/Done, prin care readuce în atenție…

Alist Designers boutique: Casa cu sori, brandul în care iubirea e la ea acasă!

Luna aceasta ne bucurăm de o prezennță specială la Alist Designers boutique. În spațiul nostru din București Mall…