Monica Cismaru ∙ December 5, 2022 ∙ 3 min read

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel a creat primele sale bijuterii cu diamante.

Intitulată Chanel Haute Joaillerie, cartea cuprinde istoria de nouă decade a casei de modă în domeniul designului de bijuterii emblematice, inițiat de Coco Chanel, care a vrut să-și pună la bătaie pasiunea pentru strălucirea diamantelor în bijuterii care să conțină elementele sale definitorii, eleganța și moda.

chanel haute joaillerie

Volumul Chanel Haute Joaillerie cuprinde 518 ilustrații de bijuterii unice, cum ar fi piesele cu diamanate create în 1932 de însăși Coco Chanel – Bijoux de Diamants, prima colecție de bijuterii de lux din lume. Bijoux de Diamants a fost creată la trei ani după marea criză economică din 1929, prin care Coco Chanel a vrut să celebreze din nou luxul și strălucirea pe fondul negurei economice ce cuprinsese întreaga lume. Colecția numără 50 de piese și a fost realizată din diamante albe și galbene, montate în platină și în aur galben, iar 22 dintre piese au fost inspirate din anumite constelații.

chanel haute joaillerie

”Nimic nu e mai potrivit pentru a da uitării criza decât desfătarea ochilor cu lucruri frumoase”, spunea Coco Chanel. Iată că, în 2022, la aproape trei ani de la izbucnirea pandemiei care a afectat întreaga lume, casa de modă revine cu acest volum somptuos, prin intermediul căruia să mai aline vremurile tulburi pe care le traversează omenirea.

chanel haute joaillerie

 Multe dintre piese nu mai există astăzi, din păcate, au fost ori descompuse ori s-au pierdut pe parcurs.

Una dintre piesele centrale prezentate în volum este colierul 55.55, într-o formă perfectă de octagon, care are fix 55.55 de carate, un design creat pentru a celebra aniversarea unui secol de la crearea parfumului Chanel No 5 de anul trecut, parfum ce face parte acum din patrimoniul celebrei case de modă.

În decursul celor patru capitole cuprinse în cele 528 de pagini, originile, simbolurile, spiritul și alura designului casei sunt explorate prin texte si imagini extrase din arhivele Chanel – printre case se regăsesc, de asemenea, schițe și fotografii.

chanel haute joaillerie

Printre autorii fotografiilor care au documentat istoria strălucitoare a casei Chanel se numără Karl Lagerfeld, Mario Testino, Patrick Demarchelier, Horst P. Horst, Sarah Moon și Dominique Issermann – iar imaginile surprinse de aceștia dau viață prețioaselor piese din carte.

Chanel Haute Joaillerie va fi lansată luna aceasta mai întâi în Franța și în Marea Britanie, iar apoi, din ianuarie, în China, Coreea de Sud, Japonia și SUA.

Related Posts

Anne Hathaway transformă rochia mini într-un statement al momentului

Unele piese vestimentare sunt menite să dăinuie dincolo de tendințe, iar când o figură emblematică precum frumoasa actirță…

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…

Liniile masculine din nou în topul preferințelor doamnelor 

Cu toate că istoria modernă adoră să o asocieze pe Chanel cu asocierea dintre garderoba feminină și cea…

Vedetele domină prezentările de la Paris Fashion Week, ediția dedicată bărbaților

Paris Fashion Week 2023, ediția dedicată bărbaților este în plină desfășurare, iar mai multe vedete au fost convocate…

Care este dress-code-ul pentru Met Gala 2023 și cine vor fi gazdele evenimentului fashion

Met Gala, ediția 2023, propune o temă ofertantă din punct de vedere stilistic. Anul acesta, cea mai importantă…

Marion Cotillard – Mai mult decât un fashion icon 

Marion Cotillard este una dintre aparițiile noastre preferate, fie că este prezentă la premiera unui film, fie că…