Monica Cismaru ∙ September 12, 2022 ∙ 4 min read

Brad Pitt nu este doar un talentat actor, ci și un întreprinzător de succes. Pe lângă afacerile din domeniul viticol derulat în Franța, actorul își lansează în magazinul Selfridges din Londra, prima lui linie de haine de lux din cașmir – God’s True Cashmere. Brandul este fondat alături de prietena lui apropiată, Sat Hari, designer de bijuterii și videcătoare holistică.

Ce l-a determinat pe celebrul actor să abordeze moda? ”E o evoluție naturală”, spune Brad Pitt, care adaugă despre cașmir că ”este un material care oferă eleganță, calitate și confort”. ”De asemenea, e ceva ce poți păstra pentru o viață întreagă, poți lăsa aceste haine moștenire”.

brad pitt sat hari
Brad Pitt și Sat Hari

Brandul God’s True Cashmere a fost înființat, de fapt, în 2019 și primele haine au fost scoase la vânzare în diverse boutique-uri de lux din Los Angeles în 2020, dar acum este reprezentat în marile lanțuri de magazine.

Primul articol din linia de haine de cașmir din colecția God’s True Cashmere a fost afișat de Brad Pitt în această vară la premiera filmului Bullet Train, unde actorul a purtat o fustă pe covorul roșu.

Brandul God’s True Cashmere a luat naștere, potrivit spuselor asociatei lui Brad Pitt, Sat Hari, într-o bună zi în care actorul proba haine aduse de un stilist, în prezența ei. ”Proba haine în culoarea verde, din cașmir și mi-a spus: Am nevoie de mai multe haine în această culoare și de finețe în viața mea”. Sat Hari i-a reamintit discuția câteva zile mai târziu și au decis să intre în afaceri împreună. A început ca o joacă și am dezvoltat ideea. Linia de haine a căpătat contur și conține piese de îmbrăcăminte realizate 100% din cașmir, realizate în Italia, cu materie primă provenită de la ferme de capre crescute etic (animalele a căror blană este folosită pentru obținerea cașmirului). ”Ne-ar plăcea să avem propria noastră ferma de capre într-o bună zi”, spune Sat Hari, iar Brad Pitt o completează: ”Și să le botezăm pe fiecare.” Colecția lor conține costume sport, cămăși cadrilate, pantaloni etc.

brad pitt sat hari
Brad Pitt și Sat Hari

”Ar putea fi hainele pe care le porți când călătorești sau ceva ce poți purta într-o duminică răcoroasă”, spune Brad Pitt. ”Am crescut în India, ador șalurile din cașmir. Acea moliciune a cașmirului oferă un confort unic. Când mă înfășor în el, mă simt ca și cum m-ar ține cineva în brațe. Aleg împreună cu Brad materialele și imprimeurile și alocăm mult timp și energie acestui lucru”, mai spune Hari. Brad Pitt adaugă că aceste piese de îmbrăcăminte sunt potrivite oricui, indiferent de sex, vârsta sau mărime. ”Cel mai dificil e să găsim imprimeuri cadrilate care să poată fi purtate atât de bărbați cât și de femei. Combinațiile de culori sunt infinite și, cateodată, ne certăm pe nuanțe – eu aleg roșul tomată, iar ea roșul-cireașă”, povestește amuzat Brad Pitt, care adaugă că hainele ar trebui să te facă în primul rând să te simți bine.

God’s True Cashmere

Hainele God’s True Cashmere au prețuri prohibitive – spre exemplu, costul unei cămăși este de 1860 de dolari, dar vânzările lor au crescut în pandemie. ”Oamenii au stat acasă și și-au dorit haine confortabile, călduroase și ușor de purtat. Le poți purta pe post de pijamale sau cu blugi sau fuste”, mai spun fondatorii. Printre vedetele care au adoptat imediat stilul de lux-cașmir au fost Jennifer Garner sau surorile Olsen.

Partenerii de afaceri Sat Hari și Brad Pitt intenționează să-și extindă linia de cașmir și să realizeze și accesorii și pături sau șosete. ”N-am vrut să ne grăbim, deoarece niciunul dintre noi n-a mai creat haine până acum. Și ambii avem joburi full-time, așa că nu ne putem dedica timpul 100% afacerii”, spune Sat Hari, iar Pitt o completează: ”Atât timp cât ne distrăm creând aceste haine, vom continua s-o facem. Nu suntem niște maeștri, de fapt, cred căa suntem destul de slabi la chestia asta”, conchide amuzat Brad Pitt.

Foto: Hepta, Guy Aroch

Related Posts

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…

Noile colecții de bijuterii și ceasuri ale verii sunt acum în magazinele Splend’or

Splend’or prezintă „Manifest pentru strălucire”, eveniment în cadrul căruia au fost lansate noile colecții de bijuterii și ceasuri…