Monica Cismaru ∙ September 12, 2022 ∙ 4 min read

Brad Pitt nu este doar un talentat actor, ci și un întreprinzător de succes. Pe lângă afacerile din domeniul viticol derulat în Franța, actorul își lansează în magazinul Selfridges din Londra, prima lui linie de haine de lux din cașmir – God’s True Cashmere. Brandul este fondat alături de prietena lui apropiată, Sat Hari, designer de bijuterii și videcătoare holistică.

Ce l-a determinat pe celebrul actor să abordeze moda? ”E o evoluție naturală”, spune Brad Pitt, care adaugă despre cașmir că ”este un material care oferă eleganță, calitate și confort”. ”De asemenea, e ceva ce poți păstra pentru o viață întreagă, poți lăsa aceste haine moștenire”.

brad pitt sat hari
Brad Pitt și Sat Hari

Brandul God’s True Cashmere a fost înființat, de fapt, în 2019 și primele haine au fost scoase la vânzare în diverse boutique-uri de lux din Los Angeles în 2020, dar acum este reprezentat în marile lanțuri de magazine.

Primul articol din linia de haine de cașmir din colecția God’s True Cashmere a fost afișat de Brad Pitt în această vară la premiera filmului Bullet Train, unde actorul a purtat o fustă pe covorul roșu.

Brandul God’s True Cashmere a luat naștere, potrivit spuselor asociatei lui Brad Pitt, Sat Hari, într-o bună zi în care actorul proba haine aduse de un stilist, în prezența ei. ”Proba haine în culoarea verde, din cașmir și mi-a spus: Am nevoie de mai multe haine în această culoare și de finețe în viața mea”. Sat Hari i-a reamintit discuția câteva zile mai târziu și au decis să intre în afaceri împreună. A început ca o joacă și am dezvoltat ideea. Linia de haine a căpătat contur și conține piese de îmbrăcăminte realizate 100% din cașmir, realizate în Italia, cu materie primă provenită de la ferme de capre crescute etic (animalele a căror blană este folosită pentru obținerea cașmirului). ”Ne-ar plăcea să avem propria noastră ferma de capre într-o bună zi”, spune Sat Hari, iar Brad Pitt o completează: ”Și să le botezăm pe fiecare.” Colecția lor conține costume sport, cămăși cadrilate, pantaloni etc.

brad pitt sat hari
Brad Pitt și Sat Hari

”Ar putea fi hainele pe care le porți când călătorești sau ceva ce poți purta într-o duminică răcoroasă”, spune Brad Pitt. ”Am crescut în India, ador șalurile din cașmir. Acea moliciune a cașmirului oferă un confort unic. Când mă înfășor în el, mă simt ca și cum m-ar ține cineva în brațe. Aleg împreună cu Brad materialele și imprimeurile și alocăm mult timp și energie acestui lucru”, mai spune Hari. Brad Pitt adaugă că aceste piese de îmbrăcăminte sunt potrivite oricui, indiferent de sex, vârsta sau mărime. ”Cel mai dificil e să găsim imprimeuri cadrilate care să poată fi purtate atât de bărbați cât și de femei. Combinațiile de culori sunt infinite și, cateodată, ne certăm pe nuanțe – eu aleg roșul tomată, iar ea roșul-cireașă”, povestește amuzat Brad Pitt, care adaugă că hainele ar trebui să te facă în primul rând să te simți bine.

God’s True Cashmere

Hainele God’s True Cashmere au prețuri prohibitive – spre exemplu, costul unei cămăși este de 1860 de dolari, dar vânzările lor au crescut în pandemie. ”Oamenii au stat acasă și și-au dorit haine confortabile, călduroase și ușor de purtat. Le poți purta pe post de pijamale sau cu blugi sau fuste”, mai spun fondatorii. Printre vedetele care au adoptat imediat stilul de lux-cașmir au fost Jennifer Garner sau surorile Olsen.

Partenerii de afaceri Sat Hari și Brad Pitt intenționează să-și extindă linia de cașmir și să realizeze și accesorii și pături sau șosete. ”N-am vrut să ne grăbim, deoarece niciunul dintre noi n-a mai creat haine până acum. Și ambii avem joburi full-time, așa că nu ne putem dedica timpul 100% afacerii”, spune Sat Hari, iar Pitt o completează: ”Atât timp cât ne distrăm creând aceste haine, vom continua s-o facem. Nu suntem niște maeștri, de fapt, cred căa suntem destul de slabi la chestia asta”, conchide amuzat Brad Pitt.

Foto: Hepta, Guy Aroch

Related Posts

Alist Designers boutique: Brandurile lunii octombrie

Luna aceasta ne bucurăm să avem alături de noi două nume pe care le îndrăgești de ceva timp…

Celebrity street style: Ținutele all black de la săptămânile modei

Cu Paris Fashion Week încă în desfășurare, facem o trecere în revistă a celor mai stylish ținute ale…

Jennifer Lopez devine imaginea unui brand de lenjerie intimă

La 53 de ani, Jennifer Lopez a fost aleasă imaginea unui cunoscut brand de lenjerie intimă. Astfel, vedeta…

Cher, apariție surprinzătoare la Săptămâna Modei de la Paris, în prezentarea Balmain

La 76 de ani, Cher arată încă senzațional și a dovedit-o încă o dată la prezentarea casei Balmain…

A început Săptămâna Modei de la Paris. Ce vedete au deschis parada eleganței din capitala Franței

Circuitul evenimentelor dedicate stilului continuă cu Săptămâna Modei de la Paris, care se derulează între 26 septembrie –…

Otter: Be cool, not cold! 

Texturi, nuanțe de pământ, layering și creativitate – acestea sunt elementele cheie ale noului anotimp. Sezonul rece ne…

Vedete prezente la Săptămâna Modei de la Milano

Săptămâna Modei de la Milano se încheie glorios cu încă un sezon plin de strălucire. O mulțime de…

O nouă ediție Romanian Jewelry Week, între 5-9 octombrie

O nouă ediție Romanian Jewelry Week are loc între 5-9 octombrie, în șase locații culturale din București. Expoziția…

Versiunea voastră REMIX-ată

Versiunea voastră REMIX-ată. Cum să faceți din sfârșitul verii un nou început interesant, cu dragoste pentru viața de…

Emily in Paris: Ficțiune vs realitate înainte de sezonul 3

După aproape doi ani de refuz al unui alt serial care fantazează lumea modei, am cedat și m-am…