Monica Cismaru ∙ June 13, 2023 ∙ 3 min read

Angelina Jolie va colabora cu casa de modă franceză Chloé pentru prima ei colecție de haine creată sub brandul Atelier Jolie.

Angelina Jolie a anunțat că a făcut alegerea de a lucra alături de Chloé deoarece casa de modă se bucură de statutul de companie B Corp, certificare oferită acelor organizații de profit pentru performanțele lor în domeniul social și de mediu.

atelier jolie chloe

”Foarte putine brandurid e lux obțin certificarea B Corp. A fost important pentru mine să lucrez cu Chloé, unul dintre primele branduri B Corp. A fost un privilegiu să creez alături de Gabriela Hearst și sper ca toate femeile să se simtă frumoase și confortabile în această colecție-capsulă”, a declarat Angelina Jolie cu privire la inițiativa sa.

atelier jolie chloe

Vedeta a adăugat că banii strânși în urma vânzării colecției vor fi reinvestiți și direcționați către artizanii și meșterii actuali și viitori care colaborează cu brandul ei. ”Câștigurile pe care le voi face cu aceasta colecție în colaborare vor fi reinvestite în cursuri și școli de meserii pentru croitorii și artizanii de la Atelier Jolie”.

Gabriela Hearst, directorul de creație Chloé, a anunțat recent că pleacă de la conducerea brandului după o perioadă de trei ani. Designerul a subliniat că este încântată de colaborarea cu Angelina Jolie ca ultim proiect de marcă la Chloé și a promis că va duce mai departe ideea de sustenabilitate.

chloe
Creații Chloe

”Din prima clipă în care am auzit de viziunea Angelinei Jolie vizavi de Atelier Jolie, am crezut cu toată inima în proiect – este o modalitate foarte bună de a-i ajuta pe ceilalți să evolueze prin intermediul modei și al creației vestimentare, cu respect față de mediu. Sunt onorată că Angelina Jolie a ales Chloé ca și colaborator pentru Atelier Jolie”.

Încă nu au fost oferite mai multe detalii despre colecția realizată în de Atelier Jolie și Chloé, dar se știe că hainele lansate vor avea siluete fluide și detalii tactile; în plus, se concentrează și pe ținutele de seară clasice și pe estetica în același ton din stilul și din garderoba Angelinei Jolie, iar materialele folosite vor fi reciclate sau cu impact minim asupra mediului.

Foto: Hepta, Chloé X Atelier Jolie

Related Posts

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…

Pamela Anderson invocă nostalgia anilor 90 printr-o colecție de jeans

Pamela Anderson a lansat o colecție limitată de jeans alături de brandul Re/Done, prin care readuce în atenție…

Alist Designers boutique: Casa cu sori, brandul în care iubirea e la ea acasă!

Luna aceasta ne bucurăm de o prezennță specială la Alist Designers boutique. În spațiul nostru din București Mall…